Välisvõrgust driimile ligipääs.

Kasutaja avatar
sniff01
DigiTVfänn

Postitus Postitas sniff01 »

ice kirjutas:
sniff01 kirjutas:Kui ftp kaudu siis pole midagi vaja suunata, port 21 kaudu lähed otse driimi peale.
Tohhooo!? :shock:
FTP tomimiseks on vaja suunata pordid 20 & 21 driimi IP'le...

iCE
sry, olin unutanud et siiski olin ka port 21 suunanud ag port 20 on mul küll suunamata.
wookie kirjutas:Kui see Linksysi purk jooksutab Linuxit (hw. rev. vanem kui 5.0), on seal FTP sessiooni pealtkuulamise ja portide avamise/suunamise moodul vaikimisi laetud ning piisab 21/TCP pordi suunamisest.
Kui selle purgi sees on VxWorks (hw. rev. 5.0 ja uuemad), siis noh... loodetavasti on ka selles sarnane moodul olemas, kuid 100% kindel ma ei ole - pole olnud põhjust ühtegi VxWorks'iga WRT'd näppida.
endal WRT54GL ja seda jooksutab liinuks (põhjusmõtteliselt on ta sama purk mis WRT54G v4.
Aga VxWorksiga toimiv purk on oma setingutelt sama, mis näiteks oli GL originaalsoftiga, ehk need suunamised ja põhilised tilulilud olid samad (ega ma muidugi eriti sügavalt seda muidugi uurinud ei ole).
Kasutaja avatar
wookie
Entusiast

Postitus Postitas wookie »

sniff01 kirjutas:Aga VxWorksiga toimiv purk on oma setingutelt sama, mis näiteks oli GL originaalsoftiga, ehk need suunamised ja põhilised tilulilud olid samad (ega ma muidugi eriti sügavalt seda muidugi uurinud ei ole).
Jah, kasutajaliides on neil identne, loodetavasti funktsionaalsus samuti, kuid sisult on VxWorks siiski täiesti teine operatsioonisüsteem koos teistsuguste kiiksude ja hädadega :-)
Kuna mul aga ei ole kuskil üleval mitte ühtegi WRT'd, mis originaalsofti jooksutaks(lihtsalt, tavaliselt on ikka vaja panna purk tegema rohkemat kui originaalsoft oskab), siis ma olen neid VxWorksiga WRT'sid teadlikult vältinud.
Kasutaja avatar
aare45
Entusiast
Kontakt:

Postitus Postitas aare45 »

ruuter on Planeti nimeline XRT-401D ja pakett on korrusmaja lahendus.
olen töö juures proovinud ftpga,ei mõika .
Edision Piccollo S2/T2/c
Zgemma H7C combo
5E;13E;19,2E;23.5E;28,5E;36E;75E,80E
Kasutaja avatar
wookie
Entusiast

aare45 kirjutas:ruuter on Planeti nimeline XRT-401D ja pakett on korrusmaja lahendus.
olen töö juures proovinud ftpga,ei mõika .
Ma oletan, et port 21/TCP on suunatud. Kas probleemsed on nii active kui ka passive FTP? (FTP klient saab valida, kumba ta räägib).

Kui mõlema, nii active kui ka passive FTP abil faile liigutada ei õnnestu, siis lihtsalt kumbki NAT'iv tulemüür ei oska FTP käsusessiooni pealt kuulata ja sellest vastavaid järeldusi teha. Sellisel juhul pead sa kas looma mingi tunneli (keerukas, kuigi võimalik) või loobuma FTP kasutamisest HTTP või SSH kasuks (kindlasti saab seda dreamiga kuidagi lahendada).

Muidugi, võimalus on ka töö juures tulemüüri administraatoriga jutule saada ja muret kurta, iseasi, kas ta seda kuulda võtab - oleneb asutuse turvapoliitikast.
Kasutaja avatar
aare45
Entusiast
Kontakt:

mida sa näha tahad? kui liikuvat pilti siis unusta ära, ehk loe eelmisi postitusi (muidugi kui sul just mega upload ei juhtu olema).

Kui tahad webi kaudu ligi, siis suuna port 80 otse dreami IP peale.
Kui ftp kaudu siis pole midagi vaja suunata, port 21 kaudu lähed otse driimi peale.[/quote]

Kiirus on 1104 Kbit/sec. upload.

Kuna selles asjas võhik ,siis paluks lihtsamalt .mida kuskil suunata jne.Et saaks näpuga järge ajada.Inglise keel pole ka suurem asi.Töö juures admin väga karm on.! :cry: [/img]
Edision Piccollo S2/T2/c
Zgemma H7C combo
Kasutaja avatar
wookie
Entusiast

aare45 kirjutas:Kiirus on 1104 Kbit/sec. upload.
keskmine digikanal on 4Mbps.
aare45 kirjutas:Kuna selles asjas võhik ,siis paluks lihtsamalt .mida kuskil suunata jne.Et saaks näpuga järge ajada.Inglise keel pole ka suurem asi.Töö juures admin väga karm on.! :cry:
Siis ilmselt ei saagi, face it.

Päris tõsiselt - antud ülesande puhul peavad "kokku mängima" neli komponenti - sinu dreamboxi FTP server, sinu NAT'iv tulemüür, asutuse NAT'iv tulemüür ning sinu FTP klient ja kuna vähemalt üks komponent süsteemis on selline, millest me mitte midagi ei tea (asutuse tulemüür), siis on ilmne, et puust ette ja punaseks ei ole võimalik teisiti kui "koba peale"...

Samuti, erinevad junnpurgid nimetavad samu asju äärmiselt erinevate nimedega (et kasutajat segadusse ajada) ning evivad isesuguseid hädasid...

Kõige kavalam on siiski üritada aru saada, mismoodi need asjad käivad (selle kohta on internetis kuhjade kaupa kirjendust kõige erinevamates keeltes) ning proovida alles siis see kooslus käima saada.
Kasutaja avatar
aare45
Entusiast
Kontakt:

mida teha muutuva IP vastu,et ta oleks koguaeg üks ja sama.On võimalik seda ruuteris konffida?
Edision Piccollo S2/T2/c
Zgemma H7C combo
Kasutaja avatar
wookie
Entusiast

aare45 kirjutas:mida teha muutuva IP vastu,et ta oleks koguaeg üks ja sama.On võimalik seda ruuteris konffida?
Helistada oma ISP'le ning rääkida, et sul oleks vaja staatilise avaliku aadressiga paketti. Enamik neist on rõõmuga nõus seda mõõduka tasu eest müüma.
St. jah, ma tean, et igasuguseid dynamic DNS ja misiganes lahendusi on olemas, kuid kui sul on sageli vaja väljastpoolt oma purki ligi saada, siis säästab staatiline aadress (mis sest, et ta on kallim kui dünaamiline) hulga peavalu.
Kasutaja avatar
aare45
Entusiast
Kontakt:

ühesõnaga igavene jama sellega. OK tänx.
Edision Piccollo S2/T2/c
Zgemma H7C combo
Kasutaja avatar
sniff01
DigiTVfänn

aare45 kirjutas:ühesõnaga igavene jama sellega. OK tänx.
ei ole jama, odava lahenduse pakub ka http://www.dyn.ee

staatilist küll ei saa aga ... :D
Kasutaja avatar
sniff01
DigiTVfänn

wookie kirjutas: Jah, kasutajaliides on neil identne, loodetavasti funktsionaalsus samuti, kuid sisult on VxWorks siiski täiesti teine operatsioonisüsteem koos teistsuguste kiiksude ja hädadega :-)
Kuna mul aga ei ole kuskil üleval mitte ühtegi WRT'd, mis originaalsofti jooksutaks(lihtsalt, tavaliselt on ikka vaja panna purk tegema rohkemat kui originaalsoft oskab), siis ma olen neid VxWorksiga WRT'sid teadlikult vältinud.
pisike jutt kuda ka sellest wrt54g v5 and up saab "elulooma" teha
1.1.7. WRT54G v5, v5.1, and v6
This version has switched to a proprietary non-Linux OS (VxWorks). It appears from pictures that it is nearly identical to v4 with an updated rev on the processor, less flash (2 MB) and less RAM (8 MB). Please see this ( http://forum.openwrt.org/viewtopic.php?id=6140 ) thread as db90h has managed to get White Russion RC5 as well as DD-WRT installed without the use of a JTAG cable. Apparently, the White Russion RC5 micro release will work without modifications.
Kasutaja avatar
kkrahv
Entusiast

Postitus Postitas kkrahv »

Kasutaja avatar
wookie
Entusiast

sniff01 kirjutas:pisike jutt kuda ka sellest wrt54g v5 and up saab "elulooma" teha
less flash (2 MB) and less RAM (8 MB)
Jah ma tean, et saab, kuid mõtet ei ole, sest sinna ei mahu eriti midagi, samuti on WRT54GL ainult mõnikümmend krooni kallim... miks peaks inimene muul otstarbel kui oma uudishimu rahuldamiseks (mis muidugi on igati auväärne põhjendus) nende 5.0 WRT'dega jändama?
Vasta

Mine “>> Dreambox <<”