olen kasutanud 4G
kas ja kuhu suunas asi muutub kui kasutada väiksemat/suuremat varianti
ja palun ärge hakake naerma mu rumalat küsimust

kas ma ütlesin, et see probleemi tekitab? probleemi ei olegi kui sulle sobib see, et nende liigutamine ja lugemine võtab s*taks aega.makirisu kirjutas:nu mida juttu, 8gigased filed kettal ja mitte mingit probleemi
FAT32, millest serxx rääkis omab tõepoolest 4GiB piirangut üksiku faili suurusele. Tänapäeval WinXP ja linux aga kasutavad enamasti NTFSv5 ja ext3 failisüsteeme ja seal selliseid 'takistusi' pole. Mõistlik on aga hoida see 'rec split size' suurem kui max salvestatav fail. Sellega säästate ennast hilisemast 'kleepimise' vajadusest. Niisama julmalt kokku kopeerides saategi 'hamba' sisse lõpp-produktile.makirisu kirjutas:nu mida juttu, 8gigased filed kettal ja mitte mingit probleemi
dreamis kasutan ext3. ehk peaks fat32 peale panema?ice kirjutas: Ahjaa, binsat, failide suurus ei oma mitte kõige vähematki mõju kõvaketta jõudlusele. NTFS ja muud pisipehme failisüsteemid kannatavad pigem fragmenteerumise all ja selleks on ka neile tööriistad. Kord nädalas vähemalt!
See on kõik subjektiivne ja kõvaketta seisukohast ei oma mitte mingisugust tähtsust faili suurus kuna see on juba failisüsteemi taseme nähtus. Samas faili kopeerimisel on pudelikaelaks garanteeritult kõvaketas ja selle kontroller.binsat kirjutas:dreamis kasutan ext3. ehk peaks fat32 peale panema?kõvaketta enda jõudlus on kogu süsteemi jõudlusest siiski ainult üks osa. failidega majandamisel tulevad ilmselt arvesse ka teised näitajad (mälu, prose jõudlus, võrguühendus jne.) pole viitsinud põhjalikult benchmarkida, aga isegi silmaga võib näha vahet, kas tegeleda 1GB või 16GB failiga. maeitea.. isegi kustutamisel annab tunda. 1...2GB fail näiteks lendab minema nagu lupsti, 8GB puhul võtab juba mökutama. pc-s sellist räiget vahet sama kõvakaga näiteks ei tähelda.