Windows 7 (beta) ja DVB-T (h.264)

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Kasutaja avatar
JT17
Edasijõudnu

Postitus Postitas JT17 »

Pisipehmelt on varsti järgmine OS tulemas ning kuna selle beetavariant on saadaval, proovisin kuidas see Eesti DVB-T digi-tv hakkama saab.

Lasin selle prooviks peale suhteliselt vanale arvutile (emaplaat MSI RS482M-IL; AMD Athlon 64 3000+ (2000MHz) soc 754, RAM 1GB DDR3200, video MSI RX2600PRO-T2D256E/D2, 256MB, 128-bit, PCI-E).

DVB-T digi-tv signaali suudab (H.264) suudab näidata ja salvestada probleemideta ning ilma igasuguse muu tarkvarata, st masinasse pole mitte midagi peale Win7 enda komponentide juurde installitud.

Signaali kättesaamiseks tuli ainult asukohamaaks Norra valida, kuna Eesti valimisel ei suutnud digi-tv signaali üldse üles leida.

Vabad kanalid on kõik nähtavad, sealhulgas Melody Zen (HD kanal).

TV-kaardiks on ASUS MyCinema P7131H (analog/DVB-T/FM)

Salvestatud faili laiend on wts, mida Win7 all suudavad taas esitada Windows Media Center ja Windows Media Player.

XP all ei ole mul seni õnnestunud seda faili taasesitada ega ümber konvertida.
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

Re: Windows 7 (beta) ja DVB-T (h.264)

Postitus Postitas Zuumbox »

Laiendit WTS tuleks siis ehk dešifreerida kui "Windows Transport Stream"? Muidu kõlab paljulubavalt. Kui Windows 7 tuleb tõesti see mis temalt oodatakse, siis hasta la vista... Vista :mrgreen:
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
Kasutaja avatar
tsaarsataan
Entusiast

Postitus Postitas tsaarsataan »

Vista ongi win7.Win 7 lasti testimisse vista nime all.Vaata kui hea oli massides seda vistat testida.Kõik mis oli vistas valesti parandatakse win 7 ära.Lihtsalt öeldes kõik kes kasutasid vistat osalesid väikses wini7 testimises.Hea äri microsofti poolt.Lollikesed arvutikasutajad kellele vista pähe määriti maksid selle kinni.
110cm Triax 08W,5E,13E,19E Dreambox dm500-s..KWorld (DVB-T 380U).
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

Ei ole päris nii. Tegelikult on Win7 nö Vista kõvasti nuditud edasiarendus. Mis Vista'sse puutub, siis minu kaastunne selle kasutajatele. Olen Vista't natuke ise näppinud ja ennast seejuures siniseks seaks vihastanud :mrgreen:
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
Rents
Entusiast

Postitus Postitas Rents »

Kõik on ilus ja tore, laseks enda HTPC-le prooviks peale, aga kas H.264 suudab ka rauas kiirendada defult koodekitega ja kuidas protsessori üldine koormus võrreldes XP-ga?
Kasutaja avatar
JT17
Edasijõudnu

Postitus Postitas JT17 »

Sageduste otsing eetrikanalitel:

kuradima pisipehme:

(http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms782302(VS.85" onclick="window.open(this.href);return false;).aspx)

372, F_UNI_CABLE, F_USA_BROAD, AnalogVideo_PAL_B, // Estonia

Eesti reas peaks F_USA_BROAD asemel peaks olema F_WEU_BROAD

Mul on selle jura pärast sagedustabelites TV-programmidega ennegi jama olnud.
Kasutaja avatar
tsaarsataan
Entusiast

Postitus Postitas tsaarsataan »

Zuumbox kirjutas:Ei ole päris nii. Tegelikult on Win7 nö Vista kõvasti nuditud edasiarendus. Mis Vista'sse puutub, siis minu kaastunne selle kasutajatele. Olen Vista't natuke ise näppinud ja ennast seejuures siniseks seaks vihastanud :mrgreen:

Päris nii jah pole aga väikse huumoriga võttes tuleb see nii välja.Sest microsoft teadis kohe et vista ei jää lõplikult kaua kasutusele.Vista oligi üleminek win 7-mele.See jutt pole minu välja mõeldud vaid lugesin kuskilt.Linki kahjuks enam ei leia.
110cm Triax 08W,5E,13E,19E Dreambox dm500-s..KWorld (DVB-T 380U).
Kasutaja avatar
Carat_EST
Digivanake

Postitus Postitas Carat_EST »

JT17 kirjutas:Sageduste otsing eetrikanalitel:
372, F_UNI_CABLE, F_USA_BROAD, AnalogVideo_PAL_B, // Estonia
Eesti reas peaks F_USA_BROAD asemel peaks olema F_WEU_BROAD
Mul on selle jura pärast sagedustabelites TV-programmidega ennegi jama olnud.
M$ Eesti esinduse jne olematu töö...
Sama kamm oli juba Win XP MCE (& MCE2005) aegadel...
estarctic
Uudistaja

Postitus Postitas estarctic »

Kas keegi Kworld (DVB-T 323UR) Windows 7 peal kah tööle saanud?
Mul esimese korraga ei leidnud kanaleid ja hiljem jeblades lõpuks ei suutnud seadet kah leida, kuigi Windows ise teeb hääli kui seade ühendada.
Kasutaja avatar
matles
Entusiast

Postitus Postitas matles »

Zuumbox kirjutas:Mis Vista'sse puutub, siis minu kaastunne selle kasutajatele. Olen Vista't natuke ise näppinud ja ennast seejuures siniseks seaks vihastanud :mrgreen:
Ei tea, kas asi ikka nii on. Pigem sõltub asi rohkem kasutajast, mida ta Vistalt soovib. Mida rohkem näpid, seda rohkem ta meeldima hakkab. Minu arust on vista päris hea, kuid vigasi tal siiski on :shock: Hoopis hullem asi oli Windows 2000, mis siiamaani hirmujudinaid tekitab.
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

matles kirjutas: Ei tea, kas asi ikka nii on. Pigem sõltub asi rohkem kasutajast, mida ta Vistalt soovib. Mida rohkem näpid, seda rohkem ta meeldima hakkab. Minu arust on vista päris hea, kuid vigasi tal siiski on :shock: Hoopis hullem asi oli Windows 2000, mis siiamaani hirmujudinaid tekitab.
2000 oli täits ok op süsteem sinnamaale kui xp-le ei olnud väljas esimest sp-d ... vista oli käkk ja seda tunnistab ka pisipehme ise ... 7 tundub tulevat tõsine asendus xp-le ... eks maitsed on erinevad aga kodukasutaja ja võrguhalduse soovid on ju ka erinevad :mrgreen:
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kasutaja avatar
matles
Entusiast

Postitus Postitas matles »

valgekotkas kirjutas:2000 oli täits ok op süsteem sinnamaale kui xp-le ei olnud väljas esimest sp-d ... vista oli käkk ja seda tunnistab ka pisipehme ise ... 7 tundub tulevat tõsine asendus xp-le ... eks maitsed on erinevad aga kodukasutaja ja võrguhalduse soovid on ju ka erinevad :mrgreen:
Niipalju, kui mina olen kuulnud ja inimestega 2000-dest rääkinud on suurem osa nendest sellest halvasti rääkinud, kuid kui ei olnud xp-le esimest sp-d nagu sa ütled ei osanud inimesed paremat asja loota :D
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

Ma ei suutnud kuidagi Vista't üle kohtvõrgu XP'ga suhtlema panna; ka WiFi käimaajamine oli hullem peavalu (jutt on läpakast) pluss veel peotäis muid jamasid, mis enam kõik meeles pole... Igatahes sai see Vista varsti format c: tunda ja XP asemele. Siiani no problemo 8)
ander
Uudistaja

Postitus Postitas ander »

Oman AverMedia NanoExpress hübriid tv-kaarti. Vista ja XP all töötab VLC, mis oskab DVB-T'ga kenasti koostööd teha. Eile õhtul sai siis kenasti W7beta installitud ning VLC'ga enam ei funktsioneeri. Töötas kenasti esimeses postituses mainitud viis Media Centeriga ning ka ProgDVB näitas pilti, kuid isiklikult harjunud VLCga. Veateateks "cannot pre fill buffer", mis tegelikult ei ütle suurt midagi.

Ühesõnaga, on keegi VLC või mingi muu 3rd party softiga DVB-T pildi ette saanud (va WMC ja ProgDVB)?
mønster
DigiTVfänn

Postitus Postitas mønster »

- kas W7 mitut kanalit samaaegselt ja "vaixelt" salvestada oskab?
- kas ta striimib dvb-t pilti üle võrgu?
- kas ta epg järgi ocida ja automaacelt (w kasw käsici) salvestama panna oskab?
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”