Kuhu arenevad tüünerid - boksid?

Kõik mis puudutab satelliidivastuvõtuseadmeid
mønster
DigiTVfänn

Re: Kuhu arenevad tüünerid - boksid?

Postitus Postitas mønster »

jah, combboxile olex alternatiivix pc. hind on odavama oca kombodest kõrgem, aga:
- saab paindlikult konfida, see ja vaid see mis vaja;
- kui mingi osa üles ütleb, siis saab alati vaid selle osa välja vahetada, remont on lihtne ja varuosad odavad;
- tehnika arenedes (ntx DVB-T2) ei pea tervet uut seadet ostma, vaid uuendada on võimalik vaid arengule jalgu jäänud osis;
- softi vead parandataxe suht kiiresti ja softi valik on suur (satide piravaatamise osas siiski tast DB-le vist vastast pole?).
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Arvutile lähenemine on vist ainuõige suund mugavuste ja võimaluste avardamisel.
Seda on eriti märgata just ReelBox Avantgarde puhul (sh. ka lähenemine gabariitide osas. Laptop`st on aga combo`d isegi suuremad).
Ainult combo hind on ülikõrge ja pole võrreldav analoogse jõudlusega arvutiga. Põhjus on ilmselt arvutite masstoodangus ja combo`de mitte massilises tootmises ja seda just tingituna combo softi arendamise kallidusest.
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

ma olen aegade jooksul kokku pannud 2,5 HTPC-d (pool jäi seepärast, et kui võtsin kasti tööle kaasa, et üks upgrade teha ja kettale mürasummutus ümber aretada, vihastasin kullerteenuse peale ja kuna pakkumine oli ahvatlev siis ei kõhelnud sealsamas ja kohe vastu võtmast raha ja kasti loovutamast) ja võin öelda, et asi on üsna kulukas kui tahta, et oleks vaikne ja ilus ja mugav kasutada ... toimiva passiivjahutuse ehitamine on kulukas, ketta vaigistamine on kulukas - olgu selleks siis ketta enda isoleerimine või hoopis SSD-le üleminek ja korpus on kulukas + täisfunktsionaalsusega juhtimine on ka veel kulukas ... muidugi eelis on see, et kui miskit lendab saab vahetada per jupp ... ja kui nüüd keegi siin hakkab kisama, et miskis suvalises 3 sotises korpuses lõugav pessukas on HTPC siis sry aga :lol: :lol: :lol:
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
mønster
DigiTVfänn

passiivjahutus mul praegu käsil ongi - kuumatorude /heat pipe/ komplekti hind ~800EEK + saatmiskulud. radikaid on mul vanast ajast olemas, muidu piisavalt suur radikas maxax 500-600EEK lisax. variant B olex mõne kasutatud autovõimu korpust kasutada. tänapäevased kõvakettad on juba suht vaixed ja ega salvestavates boxides ka paremat lahendust kasutusel pole, kui ikka noodsamad kettad. korpuse välimusele mul tähelepanu pöörata pole tarvis, kuna htpc hakkab paiknema teleri tagakülje küljes ja ei paista välja.
mis see täisfunktsionaalsusega juhtimine on?
Kasutaja avatar
MultiUser
Entusiast

Postitus Postitas MultiUser »

No ei saanud kohe oma arvamust avaldamata jätta :D Vabandan juba ette mölapidamatuse eest!
Olen ise kah üritanud asjale läheneda HTPC kaudu mitmeid aastaid tagasi. Kuid...
1. Riistvara:
  • müra. Toitekas tavaliselt on ventilaatoriga. Lisaks ilmselt ka prose.
  • võimsus. MPEG4 lahtipakkimine siiski midagi nõuab
  • välimus. Soovitavalt teleka alla.
  • pult. Võib kasutada pmst suvalist kuna mingi lirc ilmselt seda vastu võtma hakkab läbi IR:i.
  • toite suspend-resume. Võib osutuda keerukaks pulti kasutades, sõltuvalt emaplaadist/toitekast.
  • tuuner(id). Tänapaëval DVB-[x] pole probleemiks ilmselt enam ;-) Omalajal analoogiga tuli ikka valida...
  • DVD/BR seade. Võiks ikka olla, kui jutuks juba "Kuhu arenevad".
  • analoogsisend? Ilmselt pole enam aktuaalne
  • Kast. Pakutakse juba nii mõndagi aga endal reaalne kogemus spetsiaalsete kastidega puudub. Hinnaskaala ilmselt algab 2-3kEEKu juurest.
2. Tarkvara funktsionaalsus
  • "Telekas" - e. teleka vaatamine kõige naturaalsemal kujul
  • PiP - tore funktsioon reklaamipauside möödasaatmiseks, võiks olla kuid ilma kah ära ei sure.
  • Taustal muude kanalite salvestamine (vähemalt kahte korraga võiks ju...)
  • DVD/BR mängija
  • CD mängija
  • DVD salvestaja
  • IPTV ??? Kui juba lahmimiseks läks, siis võiks ju olla
  • DVB-[x] raadio
  • Shoutcast raadio
  • Video (divx/xvid/mpeg/ts) mängija
  • mp3 mängija

Niisiis üsna pikk nimekiri ja midagi kindlasti unustet. Sellist kompotti HTPC:ga kokku panna on ilmselgelt raketiteadus. Seda enam, et kasutajaks võib sattuda ka naisterahvas, kes ei haara terminaliaknast, et eilast seriaali vaadata ;-)
Nüüd, kui vaadata, mida sarnast siis olemasolevate "tööstuslike kastide" valikust leiaks, siis nimekiri on väga lühike. Ehk siis ilmselt ReelBox (?ärge lööge kui eksin) ja DB8000 kvalifitseeruvad. Ja kui nende hinda võrrelda HTPC omaga, siis tõepoolest väga suurt erinevust vist ei tule. Seda enam, et softiga on ka HTPC poolel enamvähem samasugune seis (loe: põud), kui "universaalboksidel" endil.
Omaette teema on muidugi kokkupanemise rõõm ise. Ja edasine pidev täiustamine...

Samas aga on laiatarbe kastide osas hetkel seis äärmiselt nutune. Endal oli vaja oma kolme aasta vanune Philipsi DVD HDD salvestaja välja vahetada (need seadmed on paraku kulumaterjal, mis garantii lõppedes otsad annavad). Ning otsides asendust oli soov nagu midagi vastavat DVB-C jaoks leida. Mida pole, seda pole. V.a. jälle see hinnaliidrite tipp (DB8000 / ReelBox).
Vahetevahel lausa tekivad konspiratiooniteooriad teemal autorikaitse ning DVB salvestamine DVD:le :lol: (nagu DB <-> HDMI :?: )

Küsimus, "miks teha universaalkasti" leiab ilmselt kiire vastuse, kui vaatad seda puldiuputust, mis enne Harmony:t oli. Samas on ka tobe, kui riiul on täis seadmeid, millel on 50% sisu funktsionaalsusest kattuv ning neid omavahel vaheldumisi sisse-välja klõpsitakse. Usun, et see kes teeb esimesena vastuvõetava hinnaga teleri, milles DVD/BR + HDD sees, ning DVB-[x] vastuvõtjad olemas saab ilmselt üsna popiks. Või siis stiilis kadunuke Pioneer (oli vist) kus kast on paneelist eraldi.
mønster
DigiTVfänn

see ongi see asi, et nii palju, kui on inimesi, nii palju on soove ja sellist digiboxi on võimatu teha, mis kõigile meeldix.
minul ntx pole raadiost ja pipist sooja ega külma, samas time shift on hea omadus ja striimimine väga vajalik - mul arvuteid kodus mitu ja vaatajaid ka - mugav, kui saad suvalisest arvutist telerit vaadata või midagi salvestama panna, ilma vajaduseta sinna antenn vedada ja digipulk ühendada. ja ilusa ilmaga võib soovi korral läpaka ühes võtta ning üle wifi õues grillides telerit vaadata.
peale selle on vajalik veel p2p võrgust (torrentitest) allalaadimise võimalus.
see on mu meelest sügavalt exlik arusaam, et htpc-ga telerit vaadata on keerulisem, kui boxiga - htpc-le võid täpselt nii lihca või keerulise kasutajainterfeissi skripti kirjutada, kui ise tahad. ma kasutan näitex neid telekapuldi nuppe, mida tavalise telekavaatamise ajal vaja ei lähe (REW, STOP, PLAY/PAUSE, nav.nooled, OK jne), et polex vaja puldil seadet vahetada.
Kasutaja avatar
MultiUser
Entusiast

Postitus Postitas MultiUser »

mønster kirjutas:see ongi see asi, et nii palju, kui on inimesi, nii palju on soove ja sellist digiboxi on võimatu teha, mis kõigile meeldix.
100% nõus. Samas on teatud funktsioonid, mis tänasel päeval "ühe kasutaja" siiski peaks ära rahuldama. Koduvõrgu lahendused on omaette huvitav teema. Ja miksmitte just seda tulevikuks nimetada...
mønster kirjutas:samas time shift on hea omadus ja striimimine väga vajalik - mul arvuteid kodus mitu ja vaatajaid ka - mugav, kui saad suvalisest arvutist telerit vaadata või midagi salvestama panna
Nujah, siis ilmselt ikka on "tulevik" modulaarse lahenduse sarnane. Server antenni/panni/kaabli ning koduvõrgu vahel. Ja kasutajaliides siis vaataja juures. A'la MythTv
mønster kirjutas: see on mu meelest sügavalt exlik arusaam, et htpc-ga telerit vaadata on keerulisem, kui boxiga - htpc-le võid täpselt nii lihca või keerulise kasutajainterfeissi skripti kirjutada, kui ise tahad. ma kasutan näitex neid telekapuldi nuppe, mida tavalise telekavaatamise ajal vaja ei lähe (REW, STOP, PLAY/PAUSE, nav.nooled, OK jne), et polex vaja puldil seadet vahetada.
No seda ma "raketiteaduse" all silmas pidasingi. Raua kokkuklopsimine on healjuhul vaid veerand tööst.
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

mønster kirjutas: see on mu meelest sügavalt exlik arusaam, et htpc-ga telerit vaadata on keerulisem, kui boxiga - htpc-le võid täpselt nii lihca või keerulise kasutajainterfeissi skripti kirjutada, kui ise tahad. ma kasutan näitex neid telekapuldi nuppe, mida tavalise telekavaatamise ajal vaja ei lähe (REW, STOP, PLAY/PAUSE, nav.nooled, OK jne), et polex vaja puldil seadet vahetada.
"teleri vaatamine" kui selline on loomulikult lihtne - täisfunktsionaalsuse all pidasin silmas kogu HTPC juhtimist alates sisselülitamisest kuni brauseriga veebis surfamiseni ja seda nii, et kasutad vaid traadita pulti (no ok - rohkem küll klaverit aga midagi sinna DiNovo Mini kanti) ja ega muugi eriline raketiteadus ei ole aga natuke rohkem kui tavakasutaja oskusi eeldab ... ja nii on, et DB8000 ja Hi - End HTPC on samas hinnaklassis nagu ka DM800 ja Mid - End HTPC, kui aga lisada ka tõsine helikaart siis on juba kirves :lol:
Kasutaja avatar
Yks
Entusiast

Postitus Postitas Yks »

MultiUser kirjutas:No ei saanud kohe oma arvamust avaldamata jätta ............
[*] toite suspend-resume. Võib osutuda keerukaks pulti kasutades, sõltuvalt emaplaadist/toitekast.
See pole eriti keeruline, mul kasutusel täiesti tavaline emaplaat kui ka toitekas.
On-off toimub puldist, sammuti cd sahtli sõidutamine kuna esipaneelil pole ühtegi nuppu!
sellise pisikese skeemikese abil, kokku jootmine võttis paar tundi.

http://web.zone.ee/satikas/htpc/imagepages/image13.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Yks kirjutas: See pole eriti keeruline, mul kasutusel täiesti tavaline emaplaat kui ka toitekas.
On-off toimub puldist, sammuti cd sahtli sõidutamine kuna esipaneelil pole ühtegi nuppu!
sellise pisikese skeemikese abil, kokku jootmine võttis paar tundi.

http://web.zone.ee/satikas/htpc/imagepages/image13.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ehk viskad viite skeemile ... teinekord on tööl juhe koos ja siis hää meelega "tinutaks" :lol: :lol:
mønster
DigiTVfänn

mu htpc emaplaat + prose + hdd tarbib tühikäigul andmelehe järgi < 17W, pidevalt on mõni torrent tõmbamas ja magavas olekus striimimine ei töötax, seetõttu pole arvuti sisse-väljalülimine päevakorda tõusnud - mul ta 24h ööpäevas aktiivolekus.

raketiteadusest: htpc puhul on 2 etappi: koostamine ja kasutamine, digiboxi puhul vaid kasutamine. koostamisex on tõesti oskusi vaja, samas see on ühekordne töö, mille mõni "linnas elav sugulane" ära võib teha.
htpc kokku klopsimimine ja progemine võib mõne tüübi puhul isegi huvitavam tegevus olla, kui valmis htpc-ga saadete vaatamine.
Vasta

Mine “Seadmed”