Sony W4500, Conax ja Starman DVB-T

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
sac
Uudistaja

Sony W4500, Conax ja Starman DVB-T

Postitus Postitas sac »

Tere,

Lugesin KKK läbi aga oma küsimusele sealt päris vastust ei saa.

Ostsin 800 kroonise Conaxi mooduli Euronicsist. Poes Sony teleka küljes töötas (oli mingi teine mudel). Panin kodus sisse (Starman, DVB-T) - pilt ruuduline ja katkendlik.

Vahetasin ümber mingi teise 1000kroonise vastu - teiste kanalitega sama jama, mis enne aga National Geographic HD töötab. Eelmise kaardiga ei saanud seda testida, sest siis seda kanali veel polnud.

Millest selline asi tulla võib? Kas tuleb telekast midagi sättida? Võib peab ikka minema Sony poodi ja ostma sealt Conaxi 1300 krooniga, et asi töötaks? Seal nad telekat ostes väitsid, et neil on töötav moodul olemas.
Kasutaja avatar
Carat_EST
Digivanake

Re: Sony W4500, Conax ja Starman DVB-T

Postitus Postitas Carat_EST »

sac kirjutas:Tere,

Ostsin 800 kroonise Conaxi mooduli Euronicsist. Poes Sony teleka küljes töötas (oli mingi teine mudel). Panin kodus sisse (Starman, DVB-T) - pilt ruuduline ja katkendlik.

Vahetasin ümber mingi teise 1000kroonise vastu - teiste kanalitega sama jama, mis enne aga National Geographic HD töötab. Eelmise kaardiga ei saanud seda testida, sest siis seda kanali veel polnud.

Millest selline asi tulla võib? Kas tuleb telekast midagi sättida? Võib peab ikka minema Sony poodi ja ostma sealt Conaxi 1300 krooniga, et asi töötaks? Seal nad telekat ostes väitsid, et neil on töötav moodul olemas.
Kuidas sul DVB-T tasuta kanalite (ETV, ETV2, TV3, K2 jt) pilt on? Signaalikvaliteedi näitajad?
Pigem tundub, et sul probleem signaalikvaliteediga. Nat Geo HD tuleb teiselt kanalilt/mux-ilt/sageduselt. Kus sa asud? Mis antenn, võimendi, kaabel?

Kui moodul telekaga ei sobiks siis ei näitaks ta korrektselt MITTE ÜHTEGI kodeeritud programmi.
sac
Uudistaja

Postitus Postitas sac »

Pilt on muudel kanalitel väga hea. Antenn on katusel (müüdi Euronicsis kui "sertifitseeritud" digi TV antenn), maja on Tartu külje all Kõrveküla lähedal.

Näitajatega on selline lugu, et sellest ma siin kunagi jahusin ka. Siis mul oli mul veel Starmani digibox. Igal juhul kui ühendasin tookord boxi otse katuselt tuleva antennikaabliga, olid nii S (strength??), kui Q(quality??) mõlemad 99%-100%.

Aga kui panin läbi seina sees oleva kaabli, siis alguses üldse pilti ei tulnud - lõpuks kui loobusin seinas olevast pistikust (ühendasin kaablid otse selle ühenduslüliga) ja kasutasin viimaseks jupiks seda kaablit, mida poes rullis müüakse (mitte seda valmisotstega kaablit), siis sain asja tööle - kui ma eksi, siis näiteks Q midagi 70%-80% kanti, S oli vist veits madalam. Eraldi võimendit mul ei ole, antennitoite lülitasin boxist lihtsalt sisse.

Nüüd telekasse integreeritud tüüneriga pole ma eriti uurinud aga ühe korra vist vaatasin ja siis näitas ta seal midagi very good ja joon oli suhteliselt põhjas. Kontrollin pärast üle.

Teisel korrusel näitab mul boxi ja toaantenniga S ja Q mingi 80%+. Kusjuures mulle tundub, et see, kui hea pilt on (hangub vms) sõltub pigem Q-st.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

sac kirjutas:Tere,

Eile panime kdl-46x3500 telekale selle mooduli sisse,et Nat Geo HD-d(E42) vaadata ja töötas igatpidi(Starmani Zuum kaardiga).Ei täheldanud küll mingit probleemi.TLN Nõmmel.
Kirjuta siia,mis kanalitega on pilt ok ja mis kanalitega ei ole ok(kirjelda täpselt,mis viga).
Viimati muutis peeter3000, 16:16, 06 Apr 2009, muudetud 1 kord kokku.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
iivani
Entusiast

Postitus Postitas iivani »

Minul töötab Dragon mooduliga ja Starman Conax kaardiga ja HD väga hea. Muidugi jah telekas mitte Sony
sac
Uudistaja

Postitus Postitas sac »

Eino Nat Geo HD töötab mul ka väga ilusti aga ülejäänud kodeeritud kanalid ei tööta. Mitte ükski. Kõigil on enam-vähem sama sümpton - nii pilt kui heli on katkendlikud ja pilt on, kuidas ma ütlen, ruuduline ja nö laiali määritud, st sisuliselt pole mitte midagi aru saada.
Kasutaja avatar
Carat_EST
Digivanake

sac kirjutas:Eino Nat Geo HD töötab mul ka väga ilusti aga ülejäänud kodeeritud kanalid ei tööta. Mitte ükski. Kõigil on enam-vähem sama sümpton - nii pilt kui heli on katkendlikud ja pilt on, kuidas ma ütlen, ruuduline ja nö laiali määritud, st sisuliselt pole mitte midagi aru saada.
Teisel korrusel näitab mul boxi ja toaantenniga S ja Q mingi 80%+. Kusjuures mulle tundub, et see, kui hea pilt on (hangub vms) sõltub pigem Q-st
Saad sa selle boxi (ZuumBox?) korraks alla tuua ja sinna kaabli otsa panna kus praegu telekas (telekas pane monitoriks). Anna siia teada kuidas on sul signaalitugevused (nii S kui Q) neil (Valgjärve kanalitel):
E40 626 HDTV
E47 682 MUX1
E52 722 MUX2
E61 794 MUX3
Täitsa võimalik, et sul kõrgematel sagedustel signaalitugevus oluliselt langeb!
Kasutaja avatar
Sombi
In Memoriam

Postitus Postitas Sombi »

sac kirjutas:Pilt on muudel kanalitel väga hea. Antenn on katusel (müüdi Euronicsis kui "sertifitseeritud" digi TV antenn), maja on Tartu külje all Kõrveküla lähedal.

Näitajatega on selline lugu, et sellest ma siin kunagi jahusin ka. Siis mul oli mul veel Starmani digibox. Igal juhul kui ühendasin tookord boxi otse katuselt tuleva antennikaabliga, olid nii S (strength??), kui Q(quality??) mõlemad 99%-100%.

Aga kui panin läbi seina sees oleva kaabli, siis alguses üldse pilti ei tulnud - lõpuks kui loobusin seinas olevast pistikust (ühendasin kaablid otse selle ühenduslüliga) ja kasutasin viimaseks jupiks seda kaablit, mida poes rullis müüakse (mitte seda valmisotstega kaablit), siis sain asja tööle - kui ma eksi, siis näiteks Q midagi 70%-80% kanti, S oli vist veits madalam. Eraldi võimendit mul ei ole, antennitoite lülitasin boxist lihtsalt sisse.

Nüüd telekasse integreeritud tüüneriga pole ma eriti uurinud aga ühe korra vist vaatasin ja siis näitas ta seal midagi very good ja joon oli suhteliselt põhjas. Kontrollin pärast üle.

Teisel korrusel näitab mul boxi ja toaantenniga S ja Q mingi 80%+. Kusjuures mulle tundub, et see, kui hea pilt on (hangub vms) sõltub pigem Q-st.
Kui see jutt uuesti läbi lugeda, hakkan kahtlema, kas antenni võimendi voolu ka saab. Enne sai zoomboxist mis nüüd on teisel korrusel toaantenniga ja pole mainitud, et oleks eraldi toiteplokk antenni ja teleka vahele topitud.
Ehk selles ongi viga? Signaal on kaablis sellisel juhul lihtsalt nõrk.
sac
Uudistaja

Postitus Postitas sac »

Seda ma ei oska tõesti öelda, kas telekas ka kuidagi analoogiliselt zoomboxiga antenni toidab või mitte. Menüüs selle sisse- ja väljalülitamiseks mingit nuppu ei ole.

Igal juhul telekas näitab mittekodeeritud kanalitel pilti korrektselt ja kui menüüst mingeid tehn. andmeid vaadata, siis on seal signal level high ja keset ekraani on roheline triip. Kuna Zoombox ilma antenni toiteta ei andnud mingit lootust, siis ma pigem arvan, et telekas seda antenni ikka kuidagi toidab.

Kas ja millist lisatoidet/võimendust ma võiks proovida, ilma, et midagi pekki keeraks?
Kasutaja avatar
vanemleitnant
DigiTVfänn

Postitus Postitas vanemleitnant »

sac kirjutas:Eraldi võimendit mul ei ole, antennitoite lülitasin boxist lihtsalt sisse.
Midagi on siin nüüd mäda, kui võimendit ei ole mida sa seal siis toidad? Antenni?
TriaxUnix-100, maapind 11 m, antenn 7 m maapinnast, suund Espoo
DVB-T2: LG OLED 65A13LA + AppleTV + TeliaTV
Kasutaja avatar
Carat_EST
Digivanake

sac kirjutas:Kuna Zoombox ilma antenni toiteta ei andnud mingit lootust, siis ma pigem arvan, et telekas seda antenni ikka kuidagi toidab.
Ei toida need telekad üldjuhul miskit (W4500 igatahes mitte). Mis antenn ja mis võimendi(d) sul seal on (mida täpsem info seda parem).
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

Carat_EST kirjutas:
sac kirjutas:Kuna Zoombox ilma antenni toiteta ei andnud mingit lootust, siis ma pigem arvan, et telekas seda antenni ikka kuidagi toidab.
Ei toida need telekad üldjuhul miskit (W4500 igatahes mitte). Mis antenn ja mis võimendi(d) sul seal on (mida täpsem info seda parem).
ma ei leidnud ka w4500 kasutusjuhendist ,et oleks poole sõnagagi mainitud 5V söötmise võimalusest antennikaablisse.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
Carat_EST
Digivanake

peeter3000 kirjutas:
Carat_EST kirjutas: Ei toida need telekad üldjuhul miskit (W4500 igatahes mitte). Mis antenn ja mis võimendi(d) sul seal on (mida täpsem info seda parem).
ma ei leidnud ka w4500 kasutusjuhendist, et oleks poole sõnagagi mainitud 5V söötmise võimalusest antennikaablisse.
Praeguseks Internetist/foorumitest leidnud et 5V toitefunktsioon on vaid osadel LG LCD ja plasmateleritel ning ka neil vaid DVB-T (digital mode only) režiimis
(LG 37lc2db; LG M228WD; LG 32LC2D, LG 50PG69xx, LG 42PG69xx, LG 42LG50FD, LG DBRH197 (DVD/HDD PVR) jt),
sac
Uudistaja

Postitus Postitas sac »

Antennivõimendit mul eraldi pole, pole kunagi olnud. Võimalik, et see on siis kuskil antenni sees. Antenni mudelit ma peast ei oska öelda, Euronicsist ostsin, aga nende lehelt seda enam ei leidnud.

Igal juhul, nagu ütlesin - zoomboxiga, kui menüüst oli valitud antenni toide -> väljas, siis ei tekkinud üldse pilti. Lülitasid antenni toide -> sees, tekkis pilt. Nüüd telekaga on pilt olemas (vähemalt siis lahtistel kanalitel). Midagi muud ma konfiguratsioonis vahepeal muutnud ei ole.

Kas sellest, et zoomboxist antenni toite sisselülitamine efekti andis, võiks järeldada, et võimendi on antenni sees ja hetkel võiks siis lihtsalt nö välise antenni toite lisada? Millise?
Kasutaja avatar
Carat_EST
Digivanake

sac kirjutas: Võimalik, et see on siis kuskil antenni sees. Antenni mudelit ma peast ei oska öelda, Euronicsist ostsin, aga nende lehelt seda enam ei leidnud.
Kas sellest, et zoomboxist antenni toite sisselülitamine efekti andis, võiks järeldada, et võimendi on antenni sees ja hetkel võiks siis lihtsalt nö välise antenni toite lisada? Millise?
Võib järeldada küll. Aga ikkagi on vaja sul kas asja katusele uurima minna või siis püüda üles leida mujalt antenni täpne tüüp ja temaga kaasnev võimendi.
Otsingut võid alustada siit:
http://images.google.ee/images?gbv=2&hl ... =0&ndsp=20

P.S. Kui võimendit pole siis ei tohiks ZUUMbox menüüst 5V toitega mängimine üldse signaalitugevusele mõjuda.

P.S. P.S. Kõigi sinupoolt seni kirjutatu baasil võib siiski arvata, et Conax moodulis ja/või telekas probleemi ei ole. Lihtsalt praeguse antenni ja kaablite korral jääb signaal (mis HD Mux-il (E40 626Mhz) ja nn tasuta kanalite Mux1-l (E47 682MHz) veel piisavalt tugev) kõrgematel sagedustel (just need tasulised Mux2 (E52 722MHz) ja Mux3 (E61 794MHz) nõrgaks ja pole dekrüpteerimiseks enam piisav.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”