Soome digi
Re: Soome digi
Nüüd jälle espoost tuleb täie auruga.

DM8000, DM7020, VU+ Ultimo4K Toroidal T90 5W;4W;0.8W;4.8E;9E;10E;13E;16E;19E;23.5E;36E+1,1M 28,2E, LG OLED55E6V
Tere, kas on võimalik soome digit kätte saada sellise antenniga kui sellele lisada 32db võimendi
http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=DM-LOGO28" onclick="window.open(this.href);return false;
Hetkel selline antenn 5ndal korrusel rõdul, tallinnast 40km kaugusel kosel. hetkel ilma võimendita philips 9603 teleri taga, ning kätte saan vaid mux 1,2,3. mux 4 otsides annab vaid poor quality ja ei midagi muud. kui lisada see võimendi http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=AD32-2.0%2FAMT" onclick="window.open(this.href);return false; kas siis saab kätte nii soome digi kui ka eesti mux4 hd testid?
http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=DM-LOGO28" onclick="window.open(this.href);return false;
Hetkel selline antenn 5ndal korrusel rõdul, tallinnast 40km kaugusel kosel. hetkel ilma võimendita philips 9603 teleri taga, ning kätte saan vaid mux 1,2,3. mux 4 otsides annab vaid poor quality ja ei midagi muud. kui lisada see võimendi http://oomipood.ee/?t=k_ki&i=AD32-2.0%2FAMT" onclick="window.open(this.href);return false; kas siis saab kätte nii soome digi kui ka eesti mux4 hd testid?
- peeter3000
- Digivanake
Soome vastuvõtu jaoks on peaaegu alati* vaja sellist antenni ja 20-35dB võimendit..( http://www.digi-shop.ee/PublishedServic ... ode=108755" onclick="window.open(this.href);return false; )
*välja arvatud ülilevi
*välja arvatud ülilevi
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Syncmahv kirjutas:Tere, kas on võimalik soome digit kätte saada sellise antenniga kui sellele lisada 32db võimendi
Koselt peab olema 2 antenni üks soome poole ja teine siis teletorni poole, espoo ja teletorni vaheline nurk jääb liiga suureks (mis ei ole sugugi halb). Mul endal on see võimendi mille sa leidsid ja see antenn mida peeter3000 pakkus. Asi toimib kenast, kuuma ilmaga pole ainult levi. Kindla vastuse, et kas pilt tuleb ja et levi jagub selgub muidugi alles siis kui sul antenn üleval.
No soomest jääb ilma siis, ja seda suuremat antenni ei hakka ka ostma, no rõdule suht ulme panna 2.10 pikka antenni
aga kas võimendiga ikka mux4 kätte saaks?
ja veel küsimus et kuidas kõige täpsemini oma antenni teletorni poole suunata, philipsi teleril selle signaali tugevuse jälgimine ja antenni suunamine on paras piin

ja veel küsimus et kuidas kõige täpsemini oma antenni teletorni poole suunata, philipsi teleril selle signaali tugevuse jälgimine ja antenni suunamine on paras piin

Võimendi võib aidata, kui Sul on pikem antennikaabel, ka telerite digituunerid pole just parima tundlikkusega. Aga see 32 dB on eelnimetatud kadude kompenseerimiseks liiga suure võimendusega. Võiks umbes 20 dB-ga katsetada. Muidugi peab võimendi olema antennile võimalikult lähedal.
Aga kui antenn ikkagi soovitud signaali ei püüa, pole võimendist kasu ja pead parema antenni ostma. Või katsu kusagilt teine antenn laenata, saad teada, kas signaal üldse jõuab Sinu asukohani. Veel võid mõne kvaliteetsema digiboksiga katsetada, need on telekatest tundlikumad.
Aga kui antenn ikkagi soovitud signaali ei püüa, pole võimendist kasu ja pead parema antenni ostma. Või katsu kusagilt teine antenn laenata, saad teada, kas signaal üldse jõuab Sinu asukohani. Veel võid mõne kvaliteetsema digiboksiga katsetada, need on telekatest tundlikumad.
Syncmahv kirjutas:No soomest jääb ilma siis, ja seda suuremat antenni ei hakka ka ostma, no rõdule suht ulme panna 2.10 pikka antenniaga kas võimendiga ikka mux4 kätte saaks?
võta google maps...joonista joon oma maja ja teletorni vahele ja saadki täpse suuna kätte.
kas Antenn K 21-69 Iskra 92 elemnti sobib soome jaoks või tuleb panna unix 100 21-50 kanali oma ? võim rantelon AVL 80 sobib seleks? asukoht Laagri
Viimati muutis rait01, 23:01, 19 Juun 2010, muudetud 1 kord kokku.
SD vabalevi err kanalid tuleb kinni panna esimesel võimalusel. FM raadio tuleb ka kinni panna ja üle minna DAB + raadio peale.
praktiliselt üks ja sama antenn (triaxil on võimendus natuke tugevam ja vist oli ka kerge nurga vahe)....kinnitused on täiesti identsed. Võimendi peaks ka sobima.
Pikk sul kaabel on?, kas sul on mingeid jagureid ka?
Jällegi, ega sa ennem kindlalt ei tea kui sul on antenn mastis ja võim pistikus ja kaabel boxi küljes. Hetkel on muidu jube hea testida espoost tuleb väga hästi ja stabiilselt.
Pikk sul kaabel on?, kas sul on mingeid jagureid ka?
Jällegi, ega sa ennem kindlalt ei tea kui sul on antenn mastis ja võim pistikus ja kaabel boxi küljes. Hetkel on muidu jube hea testida espoost tuleb väga hästi ja stabiilselt.
Syncmahv kirjutas:No soomest jääb ilma siis, ja seda suuremat antenni ei hakka ka ostma, no rõdule suht ulme panna 2.10 pikka antenniaga kas võimendiga ikka mux4 kätte saaks?
http://www.rantelon.ee/cgi-bin/prodinf? ... ang_id=est
see võimendi..toide tuleb boxist ei pea voolu peale oma pead murdma. Mürategur on väga madal 1.3db. AD20l on näiteks mürategur 1.9db aga tema on meil jällegi toitega.
Viimati muutis matu37, 13:10, 22 Juul 2009, muudetud 1 kord kokku.
kaabel on 25 meetrid jagur on 5.ene vahel etv +fm +uhv +vhf kokku liidedud. ja voim rantelon 32db 47-869 mhz ning sat on samas kaablis. Ning see on ka olemas kuid etel ei kasuda http://www.rantelon.ee/cgi-bin/prodinf? ... ang_id=est" onclick="window.open(this.href);return false; üle jaänud võim ranteloni oma AV61 Etkel suund kõikil Tallinna teletorn
SD vabalevi err kanalid tuleb kinni panna esimesel võimalusel. FM raadio tuleb ka kinni panna ja üle minna DAB + raadio peale.
No ei saa aru mis kamm on... sai see 32db võim ostetud ja kruttisin vahele. no hakkasin siis tavalist 666mhz otsima ja andis et quality poor ja signal strenght no kõvem kui enne, no ja siis hakkasin antenni juhet teleka tagant ära võtma ja mida nägin... kui antenni pistiku välimine serv vastu teleka pistikut siis quality good ja strenght ka väga hea
samas kui ideaalselt kõik kokku panen siis on poor... no ma ei saa aru mida ma valesti olen teinud, vaatasin kõik pistikud ja asjad ka üle
poest anti kaasa valmis joodetud otsaga adapter mida võimendi tahab, kas on võimalik et vool mis võimendist peale tuleb, sellel pluss ja miinus tagurpidi, no ma ei tea mida ma ajan aga äkki keegi oskab aidata, mul juhe koos 

Lihtsalt võimendus on liiga suur ja telekas ei saa sellega hästi hakkama.Vaheta võimendi 20db võimendi vastu või vii võim kaabli antennipoolsesse otsa (kui hetkel on telekapoolses),siis sumbub selle väljundsignaal mingil määral kaablis ära.Samuti võib lihtsalt vahele panna atenuaatori või db-e vähendava hargmiku või lihtsalt veel rull kaablit.See kõik muidugi võimendi väljundisse,mitte sisendisse.Syncmahv kirjutas:No ei saa aru mis kamm on... sai see 32db võim ostetud ja kruttisin vahele. no hakkasin siis tavalist 666mhz otsima ja andis et quality poor ja signal strenght no kõvem kui enne, no ja siis hakkasin antenni juhet teleka tagant ära võtma ja mida nägin... kui antenni pistiku välimine serv vastu teleka pistikut siis quality good ja strenght ka väga heasamas kui ideaalselt kõik kokku panen siis on poor... no ma ei saa aru mida ma valesti olen teinud, vaatasin kõik pistikud ja asjad ka üle
poest anti kaasa valmis joodetud otsaga adapter mida võimendi tahab, kas on võimalik et vool mis võimendist peale tuleb, sellel pluss ja miinus tagurpidi, no ma ei tea mida ma ajan aga äkki keegi oskab aidata, mul juhe koos
kas on mõttet ültse proovida seda võimendi antenni poolsesse otsa viimist, kuna antenni ja teleka vaheline kaabel max 5m pikk.Chill kirjutas:Lihtsalt võimendus on liiga suur ja telekas ei saa sellega hästi hakkama.Vaheta võimendi 20db võimendi vastu või vii võim kaabli antennipoolsesse otsa (kui hetkel on telekapoolses),siis sumbub selle väljundsignaal mingil määral kaablis ära.Samuti võib lihtsalt vahele panna atenuaatori või db-e vähendava hargmiku või lihtsalt veel rull kaablit.See kõik muidugi võimendi väljundisse,mitte sisendisse.Syncmahv kirjutas:No ei saa aru mis kamm on... sai see 32db võim ostetud ja kruttisin vahele. no hakkasin siis tavalist 666mhz otsima ja andis et quality poor ja signal strenght no kõvem kui enne, no ja siis hakkasin antenni juhet teleka tagant ära võtma ja mida nägin... kui antenni pistiku välimine serv vastu teleka pistikut siis quality good ja strenght ka väga heasamas kui ideaalselt kõik kokku panen siis on poor... no ma ei saa aru mida ma valesti olen teinud, vaatasin kõik pistikud ja asjad ka üle