DVB-T toimivad toaantennid

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Kasutaja avatar
martinj
Tegija

DVB-T toimivad toaantennid

Postitus Postitas martinj »

Kõigepealt - miks ma tegin selle teema.

Nimelt olen üritanud üle aasta juba Terrateci pulgaga püüda tubase antenniga kohalikku digi.

Kasutusel oli võimendiga ufot meenutav toaantenn, koos kahe vardaga
selline:
http://www.elfaelektroonika.ee/artnr/78 ... ial-eu6715" onclick="window.open(this.href);return false;
Signaali sain vaevu akna peal kätte. Analoog TV3 on ok.
Nädalavahetusel leidsin maalt aga vene logo detsi toaantenni. Pulli pärast panin taha ja...pilt ees ja signaal 2x tugevam ja pilt olemas läbi kahe kiviseina !
Nüüd vedeleb isend arvuti kasti peal ja vaatan pilti.
Ehk poes müüakse siis igasuguseid toaantenne. Hea, kui keegi kirjutaks millise antenniga ja kuskohas on pildi ette saanud.
Tundub, et pigem eelistada pärisantenne meenutavaid isendeid.

Edit: loogiline, et seda ufot ma ei soovita.
Ja Sina ei pea soomet mitte vaadata saama !
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Re: DVB-T toimivad toaantennid

Postitus Postitas elit »

Jah, selle vene võimendita antenniga tuleb tõesti analoogsetes tingimustes Laagris.
Kasutaja avatar
mesilane
DigiTVfänn

Postitus Postitas mesilane »

Võimendita toaantenn (134 EEK):
http://www.serigo.ee/product_info.php?c ... s_id=70631" onclick="window.open(this.href);return false;
Tallinnast väljaspool näitab sellega paremini kui USB pulgaga kaasasolevate varrasantennidega.
Toas läbi selektiivklaasi toimib ainult akna läheduses. Analoogkanaleid pole proovinud. Tallinnas majade vahel näitab kohati paremini USB pulgaga kaasasolevate varrasantennidega.
Foorumil
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

Postitus Postitas Plinn »

martinj kas tolle "ufo" antenni polaarsusega ikka mängisid?
Küsin sellepärast, et ise vaatan üsna samasuguse põhimõttega aga palju vanema (ja kandilise) antenniga. Mul siin kohalik levi tuleb vertikaalpolarisatsiooniga ja näiteks selleks tuleb see peegeldi ees olev raam keerata just sellesse asendisse, nagu ta Sinu poolt toodud lingi pildil - horisontaalselt. Kui vastuvõetav signaal on horisontaalpolarisatsiooniga, siis tuleb raam "püsti" keerata. Tegemist on mingi variandiga nn siksak-antennist.
Kui antenni võimendi on reguleeritav, siis tasub proovida see võimendus maha keerata - vähemalt minu antennis toimub reguleerimine toitepinge muutmisega antennivõimendis. Täispingega ilmselt müriseb oluliselt ja "Q" tase langeb mõned pügalad. A muidu on minu asukohas paari kilomeetri kaugusel telesaatjast ja puumajade rajoonis enamvähem stabiilselt kõik näitajad 96-100%.
Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
Kasutaja avatar
Sculder
DigiTVfänn

Postitus Postitas Sculder »

Ise kasutan seda sama "ufot" ühe teleka puhul ja toimib täiest OK.
Kasutaja avatar
martinj
Tegija

Plinn kirjutas:martinj kas tolle "ufo" antenni polaarsusega ikka mängisid?
Mängisin igatepidi, ka toidet keerasin. Mingist tasemest alates hakkas tööle. see kaheksa on mul püsti. Pikali keerates kadus ka tv3 ära. Vardad ühendasin lahti ja väjundkaabli vahetasin 8meetrise vastu
Plinn kirjutas:martinj
paari kilomeetri kaugusel telesaatjast
No Saue on otse mingi 20km...või ei ole.
Kasutaja avatar
Carat_EST
Digivanake

Postitus Postitas Carat_EST »

martinj kirjutas: Vardad ühendasin lahti ja väjundkaabli vahetasin 8meetrise vastu
Loodan, et see uus kaabel ikka mõni korralik antennikaabel juhtus olema.
Need ülipeened originaalkaablid on tuntud signaali summutajad.
Kasutaja avatar
martinj
Tegija

No ma ei tea, võtsin jupi, mis soome antennist üle jäi - peal oli AL113.
Võibolla oleks mingi must veneoma parem ? :mrgreen:
Kasutaja avatar
jyrts
Entusiast

Postitus Postitas jyrts »

Toon oma kogemuse selle \(8)/ antenni ja DVB-T USB pulgaga...

Üldiselt soovitaks mitte kasutada - ja kindlasti mitte osta!
Pildi sain ette alles siis, kui antenn oli akna peal, võimendus keeratud ~10% peale...
Antenna: Wavefrontier T90 Toroidal
Coverage: 80E + 36E; 31.5E; 28.2E; 23.5E; 19.2E; 16E; 13E; 9E; 4.8E + 0.8W
LNBs: DUR-line Ultra Quattro
SAT>IP Servers: Xoro 8100
SAT>IP Receivers: VU+ Zero 4K
Kasutaja avatar
TarmoTanilsoo
Digivanake
Kontakt:

Postitus Postitas TarmoTanilsoo »

Nende võimendiga "ufode" vastu hoiatan ka mina. Ilma võimendita pole neist isegi 15 km kaugusel saatjast(siin Valgjärve all saab isegi USB pulga väikese piitsakesega pildi ette kui korralikult sihtida) eriti kasu, alles siis kui võimendi käiku panna, saab pildi ette. Väike veneaegne logoantenn teeb isegi ilma võimendita kordades parema töö. Samuti ei näi nende võimendid lähedalt(eriti sagedusel 145 mhz) tulevat RF'i sallivat - lähevad kohe segi. Olen kahe erineva tootja isendiga seni testinud ja mõlematel sama jama. Seega, kui läheduses elab mõni raadioamatöör, tuleks sellistest antennidest eriti eemale hoida - CAVEAT EMPTOR!.
Foorumil
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

martinj kirjutas:
Plinn kirjutas:martinj kas tolle "ufo" antenni polaarsusega ikka mängisid?
Mängisin igatepidi, ka toidet keerasin. Mingist tasemest alates hakkas tööle. see kaheksa on mul püsti. Pikali keerates kadus ka tv3 ära. Vardad ühendasin lahti ja väjundkaabli vahetasin 8meetrise vastu
Plinn kirjutas:martinj
paari kilomeetri kaugusel telesaatjast
No Saue on otse mingi 20km...või ei ole.
Selge siis.
Ega ma püüagi olla mingi advokaat tollele "ufole". Nagu ütlesin - on mul küll sama antennitüübi siiski oluliselt vanem ja tõenäoliselt teise firma mudel. Ka vastuvõtutingimused on erinevad. Kuigi! - mis puutub vastuvõtutingimustesse, siis vähemalt analoogtelevisioon on minu korteris viimase aastate jooksul tubaste antennidega täielikult vastuvõetamatuks muutunud. Varem võisin igasuguste pulkadega saada normaalse pildi kätte mitte ainult lähedasest Soinaste mastist, vaid ka lõunast - Valgjärve mastist. Ma ei tea, kas asi on selles, et ajapikku meie kõdurajoonis korteriühistud kosusid ja järjest rohkem maju said omale plekk-katused või milleski muus, kuid analooglevi muutus paar-kolm aastat tagasi vähemalt minul tubastes tingimustes järjest kättesaamatumaks ja täna ei näe ma toaantenniga analoogis peale häirete mitte midagi. Igast suunast. Sellel suvel sai meiegi maja plekk-katuse ja selle tagajärjel pidin juba ka raadio FM antenni asukohta muutma hakkama. Ka mu digivastuvõtuks kasutatav antenn vajas pool meetrit nihutamist, et kõik näitajad skaalal jälle sinna saja protsendi lähedale ulatuksid.
See minu antenn aga... sellega mängisid koolilapsed ühel ammusel sügisel mu töökoha akende all jalgpalli. Nägin seda ise. Järgmisel kevadel sulas ta aga mu tööjuures oleva heki seest lumehangest välja. Puht tehnilisest huvist korjasin risu üles ja tõin tööruumi kõrvalisse nurka, et kunagi uurin "mis karul kõhus on". Tegelikult unustasin asja ja kui veel umbes poolteist aastat hiljem DigiTV-ga liitusin, siis erinevate antennidega mässates meenus ka too risu. Tahtsin proovida tervena säilinud DM osa kasutada ilma võimendita antennina. Selgus, et hoolimata korpuse purunenud põhjast, käkkis meeterlaine pulkadest ja mõnedest lahtirebitud juhtmetest on antenn pärast pisikest taastamist täiesti töökorras. Taga on sisendid välisantenni ühendamiseks ja sealtuleva signaali võimendamiseks ja välise +12V toiteallika ühendamiseks.
Et ta oli mu hetkel olemasolevatest kõige pisem antenn, ja minu oludes kõige paremate signaalinäitajatega, siis nii ta mul kasutusele jäigi.
Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

soovitan seda antenni,pole siiani hätta jätnud:
http://www.digi-shop.ee/PublishedServic ... =910887602" onclick="window.open(this.href);return false;
Samas USB pulkade antennid võtavad vastu vertikaalpol.(püstiselt),aga meil kasutusel valdavalt Hor.pol.
(Sai sel teemal ka Rantelonis vaieldud).
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
kfl
Edasijõudnu
Kontakt:

Postitus Postitas kfl »

martinj kirjutas:... vene logo detsi toaantenni. Pulli pärast panin taha ja...pilt ees ja signaal ...
Keila taga, suht metsas panin vene detsi toaantenniga USB-DVB-T pulgale auto katusel,
S&Q piisav,
piilusin ka antenni sisse, raske valualumiiniumist 2-osaline U-kuju, vaheldumisi eri poolel sarved, juhe musta 2poolekslahtikäivatoruja plastkorpuse varjus tagant sisse ja ette otsa ühendusega, all traadist jalg
M: Triax 100 AH:550.- OK:600.-
000001
Uudistaja

Postitus Postitas 000001 »

mul samuti küsimus toaantennide kohta - milline allolevast valikust oleks kõige mõtekam kui üldse? Olen paneelmajas ja levi aegajalt kaob. Välist antenni ei ole võimalik kasutada, ka ei tahaks mingit suuremat traadist sarvilist monstrumit tuppa panna.
Leidsin netist sellise valiku, endal on kasutusel hetkel kõige viimane sellest valikust (Philips) kuid ehk on mõni neist asjalikum? Olen proovinud allolevast nimekirjast ka eelviimast kuid vahet ei märganud.

DA 1200
Zifa
noname 1
noname 2
König KN-DVBT-IN30
Triax
ANT 100
Philips

Või teab keegi midagi paremat soovitada?
Foorumil
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

000001 Ehk täpsustad ka oma asukohta. Kus asud, kust signaali püüad. Samas mõjuvad ka ümbritsevad ehitised ja vastuvõtukohaks olev korrus ja kas on otsenähtavus saateantenniga või mitte jne... samal aadressil olevas majas võib kardinaalselt erinevaid levitingimusi kohata.
Su antennivalik on jah lai - ilmselt just esteetilistest kaalutustest lähtuvalt. Et oleks mingi eluruumi sobiv "ilus" paneelike. Kahtlen, kas meie hulgas on piisavalt tegelasi, kel oleks sellest valikust olemas kogemus ja võrdlusmoment mitme erineva antenni kasutamisest ühesugustel tingimustel. Kellel miski töötab - sellel töötab ja ta ei tea, kuidas ja kas samades oludes toimiks mõni teine antenn Sinu valikust.
Kuna siin eespool sai maha laidetud see "ufo" antenn, siis ehk enam ei julgeks soovitada seda "ANT 100" antenni Sinu valikust. No ja kui ise ütled, et oled teda ka tulemusteta katsetanud, siis polegi see soovitus enam oluline..
Aga need levi aeg-ajalt ära kadumised - äkki on tegemist mingi häiretekitajaga? Ja kui on, siis ehk on võimalik see millegiga ellimineerida.
Levi. Kas vastuvõtuseadmel on mingi indikaator (skaala), mis ligilähedaselt võimaldab mõõta/hinnata, mitu protsenti, "pulka", "pügalat" vms on signaali tugevus ja kvaliteet vastuvõtukohas? Kas Levi kadumise ajal kaob ära signaali tugevus, või "kvaliteet"? Näiteks, kui minul on mitmesuguste häirijate mõjul pilt või heli hakkinud või üldse kadunud, siis on samal ajal langenud signaali "kvaliteet".
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”