Digi TV pilt hangub

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Kasutaja avatar
Carat_EST
Digivanake

Re: Digi TV pilt hangub

Postitus Postitas Carat_EST »

satik kirjutas: The NorDig HD IRD shall always have an audio signal present on the analogue outputs
(SCART and stereo out, see section 8.5) whenever any of the supported four formats is
received.
It shall be possible to control the audio level on the outputs primarily used for TV viewing (TV SCART
and HDMI) with the remote control unit and buttons on the front panel (if present).

Sellega on kõik korras (nagu norras :mrgreen: )
Vast minu näpukas. See mis enamikel tavastereo otsad tummaks jättis oli AC3.
AAC pole meil vist piisavalt testitud. Samas kui AAC-kujul edastatakse rohkem kui kahte helikanalit (5.1 jt) on olukord tõenäoliselt sama (box-id ei tee "downmix to stereo").
NorDig vastavust nõuavad vaid Skandinaaviamaad... Kas kõik Eestis seni müüdud TVB-T HD ja SD boxid on NorDig vastavusega?
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Postitus Postitas satik »

Minupoolest võiks küll olla Eesti nõuded samad kui NorDig omad, seal näiteks on primaarse helikanali lubatud ajanihe +/-5ms video suhtes kuid vaadake meie striimi - mõnikord isegi 400ms!! Ma korra juba mõtlesin et võibolla see "auk" tekibki lihtsalt liiga suurest heliraja loksest pildi suhtes ja ühel ilusal hetkel ei jäägi massinal muud kui peab kusagilt mõne frame droppima et uuesti kuidagigi sync tagada mingites piirides.
Kasutaja avatar
pioneer
Entusiast

Postitus Postitas pioneer »

TarmoTanilsoo kirjutas: Nii palju, kui mina olen vaadanud, ei ole mina küll (tugeva signaaliga) mingeid hangumisi täheldanud, ning ma olen digi-tv'd vaadanud ligi kaks aastat. Võib-olla veab mul Valgjärve telemastiga(mis minust on ca 10-15 km), võib-olla mul veab vastuvõtjaga, aga mina pean veel nägema päeva, et tugeva signaaliga pilt hanguma hakkaks. Siiani kui on mõni probleem olnud, siis on see tulenenud antenni ja teleri vahelisest objektist. Ja siis mullune detsembrilevi mux 1 kallal, aga sellegi mõjud olid minimiseeritavad.
Siis võiks järeldada küll, et viga on ikkagi nõrgas signaalis. Minul on Triax 100 el antenn ja Valgjärve mastini linnulennult 72 km.

Valgjärve masti levipiirkond ca 80 km
Koeru masti levipiirkond ca 45 km

Teemaalgatajal oli vist Koeru mastini 35 km.

Ja teatavasti mõjuvad signaali levimisele veel ilmastiku tingimused nii, et arvutis oleva tüüneriga 2-3% kõikumist võib kogu aeg märgata. Ja oleneb päevast või ilmast isegi 10% aga boxsil on kogu aeg ühesugune.
Kasutaja avatar
pioneer
Entusiast

Leidsin veel siit http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... &s=1&no=20 sellise jutu. Kas see vastab tõele.
blah, 02.07.2009 00:47
Kuulge asjaarmastajad ja "spetsialistid" Digitv signaal on hetkel nõrk lihtsalt sellepärast, et see analoogsignaali ei segaks, selleks peate te oma imevõimendite jms. jamama. Kui transpondrid anaalsaastast vabaks saavad, siis on signaalidel hoopis teised võimsused ja levi korralik.
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Kui vaadata Levira levikaarte siis ei vasta vist tõele, need kaardid katavad ju praktiliselt Eesti ära. Kui aga juurde keeratakse siis hakkavad võibolla lähinaabrid hädaldama et neid segame...vat ei tea. Ilmselt veidi korrigeerida kannatab siinseal.
Kasutaja avatar
kalvis
DigiTVfänn

Postitus Postitas kalvis »

Olen ka mina kunagi neid levikaarte teinud ja tean kuidas enamus neist välja ilmub.
Kõige levinum trikk on copy paste konkurendi omast. Veidikene lisatakse rohelist värvi.
Järgmine trikk on tavaline maapinna 3D kaart, kus siis värvi vähendatakse vastavalt arvutustele masti kaugusest.
Kolmas meetod on lihtsalt sirkliga ringid ümber masti.

Otsese levimõõtmise kaardiga minu teada pole mitte ühtegi kaarti tehtud va. ehk mõni ülikooli doktor mulle teadmata teadustöös.
Kasutaja avatar
amonte
Uudistaja

Postitus Postitas amonte »

Olen teemaalgataja. Olin jälle vanemate juures ja tegelsein leviga ning ilmselt sain asjale ka pihta. Kuna see signaali kõikumine võib ka teistele huvi pakkuda, siis kirjaldan seda nema et lahendust praegu veel pole.
Nimelt jääb ca 150-200 m peale saatja ja antenni vahle 3-4 kõrget puud - vahtrad. Ühel päeval oli tugev tuul ja puud kõikusid - sama moodi ka signaal. Ilmselt see tuli lehtede vahelt läbi ja jälle ei tulnud. Paar päeva hiljem oli täielik tuulevaikus, suits läks kordtnast otse üles - ja ennäe imet, ka signaal oli paigal, kuigi sama s.tt nagu ikka - 52%. See hüpotees saaks ilmselt kinniatud, kui lehed maha kukuvad ja siis on näha, kas signaal läheb paremaks või mitte.
Muid lahendusi võib veel proovida - suunata antenni ots puudest üle - peegellainete peale. Kuna Q on kehv, siis ilmselt võimendist ka kasu pole.
Kasutaja avatar
pioneer
Entusiast

Kahtlen kas üldse on olemas hangumis vaba pilti olemas, siin foorumis vaikitakse see maha ja kiidetakse seda Zuum TV-d. Ei saa aru kuidas üldse Levira Starman sellist pilti müüa saab. Kui selle pildi edastamisega hakkama ei saa siis keeraku see üldse kinni ja vaatame analoogi pealt rõõmsalt edasi.
Sai nüüd lisatud antennivõimendi kah ja paremaks ei läinud midagi, isegi signaali tugevust näitab box täpselt sama mis ilma võimendita.
Nii, et üsna mõttetu üritus seda korraliku pilti saada. Ja parem mitte liituda selle Zuum TV-ga.
Kasutaja avatar
zoom
Digivanake

Postitus Postitas zoom »

Tasuta digikanalite muxi näed sa korralikult? Või puudub signaal ainult tasulistel kanalimuxidel.
Tegelikult Starmani tasulised muxid ongi väidetavalt nõrgema leviga ning igas Eesti piirkonnas pole jälgitavad, ega saagi ilmselt olema.
Vabakanalite pilt peab aga iga ilmaga olema nähtav!
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Täna sattusin peale kahele momendile mis mõlemad lõppesid pildi hangumisega: esiteks Elgato DTT Deluxe mis hangus kõrvalolevasse Nokia moblasse tulnud kõnekutsungi peale. Nii pulk kui telefon olid laual kõrvuti, 3-5cm vahet. Midagi sarnas kirjeldas mulle ka kasutaja Cancer hiljuti.
Teiseks juhus kus antennimastis startis 5,8GHz wifi link 23dbi antenniga, 5m allpool aga 12dbi antenn,selle sõbraks Arioni tuuner. Pilt seiskus ligi pooleks minutiks.
kuhkel
Uudistaja

Postitus Postitas kuhkel »

satik kirjutas: Pilt seiskus ligi pooleks minutiks.
Siis vedas, hea tuuner, ainult pooleks minutiks!
Mõned digituunerid, kui juhtub signaal nõrgaks minema või korraks katkema, jooksevad lihtsalt kokku!
Seisev pilt ees ja ühtegi käsklust enam puldist ei tunnista! Aitab ainult " restart" võrgulülitiga!
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Ei söanda kinnitada et Arion "hea tuuner" on kuna ta kiuksub ja säutsub ikka igal ajal päris palju, ZB HD'ga võrreldes on ta märksa tuimem ning kui kunagi prooviks oli kõnealuses süsteemis ZB HD siis sellist reageeringut lingi töölepanekul ei täheldanud. Ehk on Kaoni sisendfiltrid paremad, võimaldavad samal ajal ka suuremat võimendustegurit sisendvõimendil...
Foorumil
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

Postitus Postitas Zuumbox »

kuhkel kirjutas:
satik kirjutas: Pilt seiskus ligi pooleks minutiks.
Siis vedas, hea tuuner, ainult pooleks minutiks!
Mõned digituunerid, kui juhtub signaal nõrgaks minema või korraks katkema, jooksevad lihtsalt kokku!
Seisev pilt ees ja ühtegi käsklust enam puldist ei tunnista! Aitab ainult " restart" võrgulülitiga!
Seda on minul isegi Sony telekaga juhtunud kui signaal on piiri peal. Tavaliselt on selleks pahandusetekitajaks kooslus Kloostrimetsa E42 + soome antenn. Seisvat pilti küll ei saa aga korralikku ruudumerd küll :) Aitab samamoodi ainult võrgulülitist välja lülitamine.
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
mattu
Uudistaja

Postitus Postitas mattu »

mul selline probleem, et ennem töötas kõik kenasti S ol 60 ja Q 90, täna tasuta kanlitel S 20 ja Q 8 mõtlesin et asi antennis, aga leid viga kuskilt. siis vaatasin tasuliste kanalite peale S46 j Q87(pole neid tellitud). taastasin siis algseaded, nüüd ei leidnud enam õldse tasuta kanaleid. äkki soovitusi.
ennem pole ilmad ega miski levi seganud, aint antennipistik mis zuumboksi läks jamas, st et liigutades hakkas tööle, aga kuna tasulistel kanalitel andmed peaagu ok, siis ei saa selles ju viga olla. analoog töötab antenniga.
Kasutaja avatar
Plinn
Entusiast

Postitus Postitas Plinn »

Isiklik kogemus just DVB-T valdkonnas on, et kui midagigi jamab - siis paranda ära. Samas seisus seadmetega mingite teiste näiliselt sarnaste asjade toimimine pole argument. Sama antenniga "analoogi" nägemine võib ja saab esineda, kuid ei pea seda olema. Digi kanalid on meil jagatud kolme mux-i vahel. Tasuta neist kasutavad ühte ja tasulised on kahes ülejäänud muxis laiali. Kõik need mux'id töötavad erinevates sagedusvahemikes, millede vastuvõtt häirete või nõrga signaali korral võib olla erinev. Soodsate (või siis ebasoodsate) asjaolude kokkulangemisel on ühe mux-i vastuvõtja jaoks vahelt ärakadumine täiesti võimalik. Kontrolli uuesti üle antenn, kaabliühendused, pistikud. Vaata üle, mis on antenni läheduses või vastuvõtusuunal muutunud jne.
Kui probleemist lahti ei saa, kirjuta enesest rohkem: Kus asud, kust signaali püüad, millise antenniga ja kus see asub? Kirjelda oma kaabeldust - võimalikud liitjad/jagajad, filtrid, võimendid..
Mis seadmeid kasutad - digiboks või -telekas.
Siis ehk osatakse Sind rohkem aidata.
Tervitused trumpistadele ja muudele kodumaistele Kremli käpikutele: https://www.youtube.com/watch?v=EPZ8hdxc9UI&app=desktop
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”