Kust osta HDMI-d?

Vaba vestlus igal teemal mis puudutab digitaaltelevisiooni
Foorumil
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Re: Kust osta HDMI-d?

Postitus Postitas faas »

Kunagi ilmselt ei lõppe see vaidlus kaablite kavaliteedist :) Mina väidan olgu siis selle erineva materjali sobivusega kuidas on,ostan ikka korralikud esiteks süda rahul, teiseks olen sõdinud müradega audios (mobiil,arvuti jne.sisse peksnud) ja ikka kaablid süüdi :!: Ja vähemalt minu pillidel isegi sittane komposiit video kullatud :D Muidugi on maitsed ja soovid erinevad ja kas osta 100 krooniga või 1000 krooniga on vaba valik :)

Antonio minul triibud tulid siis kui RGB oli kasutusel(vahest all vahest üleval selline 1/3-2/3 laiusest roheline või valge) ja ekraani formaat valitud lai,Peale komponendi peale minekut pole enam kohanud, nagu aru sain kah sinul n.õ. 6 RCA-d kabla ja komponent, muidugi selle elioni kaabli kvaliteet on kohutav :) Vaevalt HDMI kabla resiiverist telkusse triibud teeb proovi siis telkul või Aminol seadeid vahetada ja jätta pildi venitamine näiteks telku teha või midagi sarnast menüüdest surffa ja proovi erinevaid variante. :) muide hullemat käkki kui Elioni Amino annab otsida (peale Viasati Kärnade :D ) ja krt.midagi muud kasutada ei saa.
DM8000, DM7020, VU+ Ultimo4K Toroidal T90 5W;4W;0.8W;4.8E;9E;10E;13E;16E;19E;23.5E;36E+1,1M 28,2E, LG OLED55E6V
Kasutaja avatar
kalvis
DigiTVfänn

Postitus Postitas kalvis »

Suurem osa analoogkaablitest (RCA, video, komposiit, scart jne.) müüakse poes täiesti vale kaabliga, kaabliks on sisuliselt tavaline elektrijuhe. Analoogtehnikas on vaja, et kõik videosignaalid oleksid 75 oomise lainetakistusega, kuid just seda need müüdavad kaablid ja üleminekud ei ole. Ja tulemuseks ongi pekkis pilt. Süüdi pole mitte analoogtelevisioon vaid teadlik ostja lollitamine.
Digis HDMI ja DVI-s on samuti väga oluline, et oleksid head kaablid. Ma isegi ei teagi, mis lainetakistus olema peab, kuid mahtuvus peab olema väga väike. Loomulikult enamus müüdavatel kaablitel on see tingimus täitmata. Kuid digis on siiski üks õnnistus - mõne üksiku peetis biti saab veaparandusega ära päästa. Ja kui ei saa, keeratakse vaikselt pildi kvaliteet madalamaks. See ei paista otse välja ja aeg ajalt ehk kukub pilt ruuduliseks või on näha dünaamikas ruute. Digis pole see kulla probleem enne oluline, kui kogu krempel kukub alla kriitilise piiri. HDMI-s on spekter nii lai, et alles superresolutsioonil max värvide ja kaadriga ehk õnnestub lävi ületada, kuid DVI-s oli seda lihtsam saada.
Kasutaja avatar
antonio1
Entusiast

Postitus Postitas antonio1 »

jätkan natuke veel OT-ga :oops:
faas kirjutas:Antonio minul triibud tulid siis kui RGB oli kasutusel(vahest all vahest üleval selline 1/3-2/3 laiusest roheline või valge) ja ekraani formaat valitud lai,Peale komponendi peale minekut pole enam kohanud, nagu aru sain kah sinul n.õ. 6 RCA-d kabla ja komponent, muidugi selle elioni kaabli kvaliteet on kohutav
mul sama kaabel jah. triibud on roheline-lilla vaheldumisi ja ca 1/3-1/2 pikkune riba ekraanil ülaservas.
faas kirjutas:Vaevalt HDMI kabla resiiverist telkusse triibud teeb proovi siis telkul või Aminol seadeid vahetada ja jätta pildi venitamine näiteks telku teha või midagi sarnast menüüdest surffa ja proovi erinevaid variante..
HDMI viga muidugi olla ei saa, sest sama kaabli kaudu läheb telkusse ka DVD ja popcorni pilt, nendel küll mingeid triipe pole. Proovisin ka ressil skaleeringu üldse välja lülitada, triibud jäävad, pilt läheb ainult ruudulisemaks kõvasti. Telku ise pildi reso skaleerida ei oska, külla aga jäävad triibud ekraani serva taha peitu kui vaadata aminost tulevat 4:3 kanali pilti scaleerituna ressis 1080p peale ja siis telkus zoom1 pildiformaadiga(et proportsioonid õiged oleks). Aminol pole seal menüüs eriti midagi muuta, mul pandud "composite+YPbPr". Niiet triibud jäävad!
Vasta

Mine “Üldfoorum”