HELP!!!

Räägime siin HDTV vastuvõtuseadmetest
Vasta
Pihelgas
Uudistaja

HELP!!!

Postitus Postitas Pihelgas »

Oleks vaja professionaalset (aga erapooletut) abi teleri valimisel.
Suurus ''46
Kas lihtsalt LCD?
Kas LED?
Milline firma?
valik on nii tohutu ja seni ei ole ma suutnud leida põhjust oma vana 100 Hz-se kineskoopteleka väljavahetamiseks kuna tundus, et selle pilt on oluliselt parem ja elutruum kui mistahes LCD-l. Lihtsalt praegune diagonaal jääb uude tuppa pisikeseks.
APPI!!! Mida valida?
Kirjutaks keegi lahti milliste parameetrite alusel valima peaksin!!!

Minu jaoks on oluline, et pilt oleks selge ja puhas, ehk ei tekiks nn tavakanaleid vaadates teralisust. Mulle miskipärast tundub, et hetkel pakutavad LED-taustavalgusega telerid ei ole seda väärt, et nende eest poole rohkem maksta. Täna on uued tehnoloogiad nii kiired tulema, et ilmselt 5-6 aasta pärast vahetan ikka jälle välja.

Mida rohkem loen seda hullemaks läheb. Niipalju kui on inimesi on ka arvamusi.
Kas kellegil on võrdlev kogemus. Samsung 46 LED B7000 versus Samsung B750
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Re: HELP!!!

Postitus Postitas tigekala »

Pihelgas kirjutas:Oleks vaja professionaalset (aga erapooletut) abi teleri valimisel.
Suurus ''46
Kas lihtsalt LCD ?
Kas LED ?
Milline firma ?
ääb uude tuppa pisikeseks.
APPI !!! Mida valida ?
PLASMA. Pioneer Kuro PDP LX-5090. Eesti hind keskeltläbi 40 000.
Või... Mõni viimane Panasonic'u mudelitest...
http://panasonic.net/avc/viera/eu/product/z_plasma.html" onclick="window.open(this.href);return false; ... imeõhuke, 2,47 cm (1 toll) paks, aga hind :
http://www.digi-shop.ee/PublishedServic ... de=TXP46Z1" onclick="window.open(this.href);return false;
Pihelgas kirjutas:... ja seni ei ole ma suutnud leida põhjust oma vana 100 Hz-se kineskoopteleka väljavahetamiseks kuna tundus, et selle pilt on oluliselt parem ja elutruum kui mistahes LCD-l. Minu jaoks on oluline, et pilt oleks selge ja puhas, ehk ei tekiks nn tavakanaleid vaadates teralisust. Mulle miskipärast tundub, et hetkel pakutavad LED-taustavalgusega telerid ei ole seda väärt, et nende eest poole rohkem maksta.
Pane need 3 kõrvuti - Kineskoop/LCD (kasvõi LED)/PLASMA. Ühe signaaliallika taha. Siis näed, milline millist pilti näitab.
Viimati muutis tigekala, 10:20, 25 Nov 2009, muudetud 1 kord kokku.
Drey
Uudistaja

Postitus Postitas Drey »

Plasmat soovitaks isegi. Kui telekas välja lülitada ei jää hall taust taha vaid must nagu peaks ja , kui pilt freez(pause)peale panna ei salvestu ega jää see pilt hiljem teleka tausta. Plasmat üldiselt soovitatakse spordi fännidele või mänguritele kus pilt jookseb kiiresti :)
LG 42 Hd Ready 600hz, Viasat
Ustus
Entusiast

Postitus Postitas Ustus »

Kindlasti soovitaks LED valgustusega LCD. Must on sama, mis plasmal, aga valge oluliselt parem.
LEDi kasuks veel oluliselt väiksem voolutarve - plasma nagu radiaator nurgas :D
Soovitan Sharpi suurepärase hinna/kvaliteedi suhte pärast kuna ise oman sellist http://www.elmaks.ee/index.php?id=toote ... ct_id=4874" onclick="window.open(this.href);return false; diagonaaliga 40". Omasin sama kartust: äkki on pilt "teraline" ja äkki on inimesed ebaloomulikult laiali venitatud - Sharpi parandus saab suurepäraselt hakkama ja neid probleeme ei ole. Vaadates oma vana Sony Trinitoni, mida ka arvasin, et pilt on suurepärane ja värvid loomulikud, ei saa üldse aru kuidas seda vaadata sain.
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Ustus kirjutas:Must on sama, mis plasmal, aga valge oluliselt parem.
LEDi kasuks veel oluliselt väiksem voolutarve - plasma nagu radiaator nurgas...
Ära aja naistesauna juttu siin ja pole vaja oma marki teiste ees täis teha.
tigekala kirjutas:Pane need 3 kõrvuti - Kineskoop/LCD (kasvõi LED)/PLASMA. Ühe signaaliallika taha. Siis näed, milline millist pilti näitab.
Ustus
Entusiast

Drey kirjutas:Plasmat soovitaks isegi. Kui telekas välja lülitada ei jää hall taust taha vaid must nagu peaks ja , kui pilt freez(pause)peale panna ei salvestu ega jää see pilt hiljem teleka tausta. Plasmat üldiselt soovitatakse spordi fännidele või mänguritele kus pilt jookseb kiiresti :)
Äkki seletad lähemalt, kuidas jälgida neid väiteid, mida esitad plasma kasuks? Ma olen oma LCD ühte teistpidi keeranud-vaadanud ja ei ole mingeid halle taustu, salvestusi ega muud sarnast näinud.
Ma usun, et 100Hz LCD pilt jookseb vähemalt sama kiiresti, kui 60Hz plasma pilt.

Teema algatajale veel infoks tehniliste näitajate kohta:
Inimese silm ei tee vahet kiiremal reageerimisajal kui 6ms, ei tee vahet üle 75Hz.
Plasmade 600Hz tuleneb tegelikult sellest, et ekraanil on 10 sektorit a 60Hz refreshga ja 10*60 ...
Ustus
Entusiast

tigekala kirjutas:Ära aja naistesauna juttu siin ja pole vaja oma marki teiste ees täis teha.
tigekala kirjutas:Pane need 3 kõrvuti - Kineskoop/LCD (kasvõi LED)/PLASMA. Ühe signaaliallika taha. Siis näed, milline millist pilti näitab.

Millest Sa räägid? Ma olen kulutanud tunde erinevaid pilte võrreldes. Või sead kahtluse alla energiatarbimise?
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Ustus kirjutas:Millest Sa räägid? Ma olen kulutanud tunde erinevaid pilte võrreldes. Või sead kahtluse alla energiatarbimise?
Ma räägin sellest, et "Kuro" tähendabki jaapani keeles musta, mis on must nagu öö.
Energiatarbimisest kah natuke... Kui kõik põhja väänata, Kuro puhul - kontrast, värv, heledus... jne. + ka audio, siis võtab PLASMA tõesti LCD-st tunduvalt rohkem energiat. Aga ! Siis pole Kuro pilti võimalik vaadata, liiga hea on... ja ka kuulata. Tavareziimis võtab Kuro energiat sama palju kui LCD.
Sinu andmed PLASMAde puhul, on pärit enne suurt veeuputust.
Huvitav, miks võrdlesid Mitsubishi spetsid esimese laiatarbe Laser TV - Mitsubishi Laser Vue puhul selle pilti just
Pioneer Kuro'ga ? Kas neil tõesti polnud käeulatuses mõnda LCD-d ?
Aga siin tuleb ustus, mees metsast ja seab kahtluse alla Mitsubishi spetsialistide arvamuse...
Ustus kirjutas:Ma olen oma LCD ühte teistpidi keeranud-vaadanud ja ei ole mingeid halle taustu, salvestusi ega muud sarnast näinud.
Ma ju räägin, juba kolmandat korda, inimese keeles - Pane oma peldik Kuro'ga kõrvuti ühte ja sama pilti näitama...
Pioneer Kuro pole tavaline PLASMAtelekas... See on üldse eriline nähtus telekate maailmas. Sellepärast on ka hind eriline.
Ustus
Entusiast

tigekala kirjutas:
Ustus kirjutas:Millest Sa räägid? Ma olen kulutanud tunde erinevaid pilte võrreldes. Või sead kahtluse alla energiatarbimise?
Ma räägin sellest, et "Kuro" tähendabki jaapani keeles musta, mis on must nagu öö.
Energiatarbimisest kah natuke... Kui kõik põhja väänata, Kuro puhul - kontrast, värv, heledus... jne. + ka audio, siis võtab PLASMA tõesti LCD-st tunduvalt rohkem energiat. Aga ! Siis pole Kuro pilti võimalik vaadata, liiga hea on... ja ka kuulata. Tavareziimis võtab Kuro energiat sama palju kui LCD.
Sinu andmed PLASMAde puhul, on pärit enne suurt veeuputust.
Huvitav, miks võrdlesid Mitsubishi spetsid esimese laiatarbe Laser TV - Mitsubishi Laser Vue puhul selle pilti just
Pioneer Kuro'ga ? Kas neil tõesti polnud käeulatuses mõnda LCD-d ?
Aga siin tuleb ustus, mees metsast ja seab kahtluse alla Mitsubishi spetsialistide arvamuse...
Ustus kirjutas:Ma olen oma LCD ühte teistpidi keeranud-vaadanud ja ei ole mingeid halle taustu, salvestusi ega muud sarnast näinud.
Ma ju räägin, juba kolmandat korda, inimese keeles - Pane oma peldik Kuro'ga kõrvuti ühte ja sama pilti näitama...
Pioneer Kuro pole tavaline PLASMAtelekas... See on üldse eriline nähtus telekate maailmas. Sellepärast on ka hind eriline.
Ole hea ja loe teksti rahulikult: energiatarbimise jutt oli LED taustvalgusega LCD-st.

Mees metsast ei sea kahtluse alla spetsialistide arvamust vaid soovitab teemaalgatajale mõistlikku telerit mõistliku hinnaga. Testides ja reaalses elus on asjad pisut teisiti. Näiteks kõlarite testides antakse hinnanguid sageduste alusel, mida tavaelus praktiliselt ei kasutata ehk miinuse saavad need, mis teatud sagedustest üle või alla ei esita.
Väidad, et must on kui öö: nimetatud LED-i must on mustem kui öö minu akna taga ja ma ei ela linnas...
Kokkuvõtteks arvan mina, et tavatarbja, erinevalt Sinust, ei vaata musta ekraani vaid naudib pilti, milles on värvid.
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

http://www.hdtvtest.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;

Best HDTVs
1. Pioneer PDP-LX5090
2. Panasonic TX-P42V10
3. Panasonic TX-P42G10
4. Samsung LE40B750
5. Sony KDL40W5500
6. Samsung LE40B650
Ustus kirjutas:... vaid soovitab teemaalgatajale mõistlikku telerit mõistliku hinnaga.
Mnjah. Sinu mõistliku hinnaga pellerit, pole tabeliski...

... ja...
http://www.techhome.ru/Document/Article/30761" onclick="window.open(this.href);return false;
Viimati muutis tigekala, 12:31, 25 Nov 2009, muudetud 1 kord kokku.
serxx
Entusiast

Postitus Postitas serxx »

Ustus kirjutas:Kokkuvõtteks arvan mina, et tavatarbja, erinevalt Sinust, ei vaata musta ekraani vaid naudib pilti, milles on värvid.
Ka värvid on plasmal paremad :)
Ustus
Entusiast

tigekala kirjutas:http://www.hdtvtest.co.uk/

Best HDTVs
1. Pioneer PDP-LX5090
2. Panasonic TX-P42V10
3. Panasonic TX-P42G10
4. Samsung LE40B750
5. Sony KDL40W5500
6. Samsung LE40B650
Ustus kirjutas:... vaid soovitab teemaalgatajale mõistlikku telerit mõistliku hinnaga.
Mnjah. Sinu mõistliku hinnaga pellerit, pole tabeliski...

... ja...
http://www.techhome.ru/Document/Article/30761" onclick="window.open(this.href);return false;

OK OK, Sul on suurem kui mul ...

Lisan ka pisikese ekspertide arvamuse: http://www.hdtvtest.co.uk/news/sharp-lc ... 117160.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Viimati muutis Ustus, 12:53, 25 Nov 2009, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

serxx
Mis Sa ikka vaidled. Õpilane Ustus, veeretab selle kivi nüüd oma kapsaaia nurka.
Teisisõnu, Ustus on võrrelnud ainult LCD-de või LED taustavalgustusega LCD-de pilte.
PLASMAdest on ta kuulnud naistesaunas.
Ustus
Entusiast

tigekala kirjutas:serxx
Mis Sa ikka vaidled. Õpilane Ustus, veeretab selle kivi nüüd oma kapsaaia nurka.
Teisisõnu, Ustus on võrrelnud ainult LCD-de või LED taustavalgustusega LCD-de pilte.
PLASMAdest on ta kuulnud naistesaunas.

Vähemalt mina käin naistesaunas - kas oled kindel, et kõik kõvad eksperdid/spetsialistid mehed on?

Tõepoolest ei ole ise plasmat omanud, aga teada, et sitt ei ole maitsev ei tule seda ise proovida :)
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Ustus kirjutas:Tõepoolest ei ole ise plasmat omanud, aga teada, et sitt ei ole maitsev ei tule seda ise proovida :)
Täisväärtuslik tsjort. Pole omanud, aga lällutab ja teab täpselt.
Vasta

Mine “>> HDTV Seadmed <<”