Kas ma vajan digiboxi ja kas poes on mind petetud?

Vaba vestlus igal teemal mis puudutab digitaaltelevisiooni
anu
Uudistaja

Kas ma vajan digiboxi ja kas poes on mind petetud?

Postitus Postitas anu »

Palun mulle ka abi! ja asjatundlikku.
Soetasin 37PFL7603H/10 teleka. Kleepsud DBV-C, DBV-T ja Cable ready peal.
Uurisin siis elionist ja starmanist, et soovin nende digitv-ga liituda (hetkel starmani kaabel tv) ja mis selleks vaja on. küsiti, milline teleks ja öeldi, et vaja on digibox ka osta. kuigi poes onoffis öeldi, et sellele pillile enam midagi vaja pole. (ka kaardikugejast ei piuksugi.) uurisin siis ka philipsi esindajalt, et tõesti sellel telkul ei ole sellist digiboxi sees, et läbi kaabli (kaardilugejaga) saaks pilti näha.
helistasin siis täna euronicsi infotelefonil ja küsisin, kas selle konkreetse telekaga näeb ilma boxita pilti läbi kaabli-ja sain jaatava vastuse. kus siis nüüd õigus on?
kas näen või mitte-mul starmani mees tellitud juba reedeks koos boxiga. või pean onoffi pöörduma, ja küsima kas nad (ja ka euronics)*teadmatusest* või millest klientidele valeinfot annavad. mida siis need kleepsud seal pillil tähendavad.(mul vana kineskooptelku ju ka digiboxi vahele pannes näitaks digit - nagu cable-redy või nii aga kleepsu polnud peal)
nii et paluks, kes siis asja tunneb-andke abi.
Kasutaja avatar
tom1245
Entusiast

Re: KAS MA VAJAN DIGIBOXI JA KAS POES ON MIND PETETUD?

Postitus Postitas tom1245 »

äkki saad siit infot: http://www.starman.ee/teenused/televisi ... fikatsioon" onclick="window.open(this.href);return false;
Samas, äkki aetakse poes starmani digi-tv segamini starmani zoom-tv-ga? Miks sa zuum-tv-ga siis ei sooviks liituda? Sel juhul piisab küll telekasse sisse ehitatud digiboxist (CI kaardilugeja pesa peaks sellel telkul ikka olema, vaja vaid conax kaardilugeja veel juurde osta).
hauppauge hvr4000
19,2E, 13E, 4,8E, 0,8W
anu
Uudistaja

Postitus Postitas anu »

zuumiga pean siis dm antenni muretsema. ja kahjuks on mul 2 telekat veel millele oleks jätkuvalt vaja pilti-need aga tavalised kineskoobikad ja starmani digi tv pakub sellist võimalust. ega siis muud ei jäägi üle kui oodata et tehnik tuleb ja kaeb üle.
Kasutaja avatar
zoom
Digivanake

Re: Kas ma vajan digiboxi ja kas poes on mind petetud?

Postitus Postitas zoom »

http://www.p4c.philips.com/files/3/37pf ... ss_aen.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Kasutusjuhendis on mainitud ainult DVB-T ehk siis üle õhu levivat ja tavalise katuseantenniga vastuvõetavat digitaalset televisioonistandardit.
Kui soovid selle teleriga viiele vabalt nähtavale kanalile lisa telekanaleid vaadata siis selle teleriga saab vaadata ka starmani ZUUM_TVd, milleks vajad CI kaardipesasse lisatavat Conax kaardilugejat ja vaatajakaarti.
Mõlemad saad Starmanist.

Küll aga puudub igasugune viide DVB-C ehk kaabelvõrgu vastuvõtjale (Starman ja STV pakuvad teenust) Ka selle olemasolul vajad kaardilugejat koos vaatajakaardiga, mille saad samuti teenusepakkuja käest.(ei oska selle kleepsu kohta teleril midagi arvata.)
Kasutusjuhendis on ikka kirjas, millised tuunerid su teleris leiduvad.

Parem, kui tehnik tuleb kohale ja seadistab kõik ise toimima, siis saab probleemide korral tehniku koos kaardilugeja ja kaardiga kukele saata, kui mingil põhjusel ei peaks sinu teler kaardilugejat "armastama". Ise poest ostes ei pruugi kõik Conax kaardilugejad sinu teleriga toimida.
Kasutaja avatar
zoom
Digivanake

Postitus Postitas zoom »

anu kirjutas:zuumiga pean siis dm antenni muretsema. ja kahjuks on mul 2 telekat veel millele oleks jätkuvalt vaja pilti-need aga tavalised kineskoobikad ja starmani digi tv pakub sellist võimalust. ega siis muud ei jäägi üle kui oodata et tehnik tuleb ja kaeb üle.
Igale telerile peab ikka oma tuuner olema. Saad muidugi vaadata kõigis kolmes ühte ja sama kanalit, mide peamine teler hetkel edastab.
Vaevalt see sinu soovidele vastab.
anu
Uudistaja

Postitus Postitas anu »

teleka taga on selline kiri ka: FIN cable ready. Mis see on?
poest mul eestikeelset kasutusjuhendit üldse ei antud. öeldi, et prindi ise internetist-ei tea kust? philipsi kodukas ju ka inglisekeelne.
loen siis soomekeelset juhendit.
võib olla, et poes pannakse ka kleepse lisaks? et kui juba kodus oled, ei viitsi tagasi minna.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

anu kirjutas:teleka taga on selline kiri ka:. Mis see on?
poest mul eestikeelset kasutusjuhendit üldse ei antud. öeldi, et prindi ise internetist-ei tea kust? philipsi kodukas ju ka inglisekeelne.
loen siis soomekeelset juhendit.
võib olla, et poes pannakse ka kleepse lisaks? et kui juba kodus oled, ei viitsi tagasi minna.
proovi kolida ühe teema alla.
FIN cable ready tähendab,et toetab DVB-C vastuvõttu.
Võibolla dvb-c tüüneri aktiveerimiseks tuleb riigiks valida FIN.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
anu
Uudistaja

Postitus Postitas anu »

tulin siia üle. ei julenud ise algul uut teemat võtta- vaatasin, et oli nagu sama teema juba.

see ikka siis üks jama telku-ainult tuleb on vahvad.
ootan siis selle tehniku ära. loodan et aus mees ja ei aja mulle kägu.
starmanist öeldi, et telekal peaks ka see conax moodu sees olema?
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

anu kirjutas:tulin siia üle. ei julenud ise algul uut teemat võtta- vaatasin, et oli nagu sama teema juba.

ootan siis selle tehniku ära. loodan et aus mees ja ei aja mulle kägu.
starmanist öeldi, et telekal peaks ka see conax moodu sees olema?
ühelgi Euroopas müüdaval telekal pole moodulit sees vaid on CI pesa (vaba koht mooduli jaoks).
see ikka siis üks jama telku-ainult tuleb on vahvad.-vale
väga hea teler= 7-seeria,FullHD,Pixel Plus 3 HD,HD Natural Motion,DVB-T HD Mpeg4 ja DVB-C tüüner sisse ehitatud... Ambilight ..jne.
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Uus teler on selgelt DVB-T (õhukaudu digi) ja analoogsaadete vastuvõtuks.
Analoog kaob ära 10.07.2010.

Kui pärast 01.07.2010 soovid jätkata ka vana teleri kasutamist, siis pead temale küll ostma digiboksi (DVB-T, DVB-C või Elioni IPTV jaoks, kui asukohas on selleks võimalus) või soetama veel ühe uuema teleri, enne mille soetamist siiski küsi nõu foorumist, seejuures arvestades, et peaaegu iga soovitaja ütleb oma nägemuse ja unelmate teleri (mitte odava).
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

elit kirjutas:Uus teler on selgelt DVB-T (õhukaudu digi) ja analoogsaadete vastuvõtuks.
Analoog kaob ära 10.07.2010.

Kui pärast 01.07.2010 soovid jätkata ka vana teleri kasutamist, siis pead temale küll ostma digiboksi (DVB-T, DVB-C või Elioni IPTV jaoks, kui asukohas on selleks võimalus) või soetama veel ühe uuema teleri, enne mille soetamist siiski küsi nõu foorumist.
ei pruugi tõsi olla..
Viimati muutis peeter3000, 22:03, 06 Jaan 2010, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

:) Võin eksida kuid kas neil telkudel ei olnud mitte nii , et kui asukoha valid alguses siis soft aktiveerib vastavad tuunerid kas siis C või T jne. ja muuta muidu ei saanud kui tehaseseaded ja algusest pihta? Midagi sarnast meelde jäänud :oops: Ärge pahandage siis.
DM8000, DM7020, VU+ Ultimo4K Toroidal T90 5W;4W;0.8W;4.8E;9E;10E;13E;16E;19E;23.5E;36E+1,1M 28,2E, LG OLED55E6V
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Räägin spetsifikatsiooni alusel, kus pole viidet DVB-C -le. Vabandan, kui ei suutnud seda kiirkorras väljalugeda.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

faas kirjutas::) Võin eksida kuid kas neil telkudel ei olnud mitte nii , et kui asukoha valid alguses siis soft aktiveerib vastavad tuunerid kas siis C või T jne. ja muuta muidu ei saanud kui tehaseseaded ja algusest pihta? Midagi sarnast meelde jäänud :oops: Ärge pahandage siis.
Loomulikult ei pahanda :wink:
Sul on õigus.
1. H-täht lõpus = HD digitüüner sees (ehk näitab DVB-T Eesti digi FTA ja Zuum)
2.ostetud Põhjamaade ketist On-Off , kirjad Cable Ready ja DVB-C , tähendab toode mõeldud Soome turule
3.ainuke probleem on õige Conax mooduli ostmine,et Starmani kaablidigiga korralikult tööle hakkaks.Ehk ainult proovimise asi..

Lõppkokkuvõtteks :helista (või mine kohale Keemia 11) homme Remondieksperti ja küsi kas teler koos mooduliga hakkab näitama Starmani kaabeldigi.Või helista Infocare-sse ja küsi sealt..
Viimati muutis peeter3000, 21:55, 06 Jaan 2010, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

Peeter3000 ma mõtlesin seda kui alguses asukohaga puusse paned siis mingi kamm oli nende tuuneritega kas siis mpeg4 või 2 ,või siis kelladega krt. tõesti ei mäleta ja rohkem ei komenteeri(mingi tarkvara jama oli nende maadega). :lol:
DM8000, DM7020, VU+ Ultimo4K Toroidal T90 5W;4W;0.8W;4.8E;9E;10E;13E;16E;19E;23.5E;36E+1,1M 28,2E, LG OLED55E6V
Vasta

Mine “Üldfoorum”