Väike vihje: DVD mkv-ks
- valgekotkas
- Admin
Väike vihje: DVD mkv-ks
Avastasin netiavarustest sellise lehe http://makemkv.com/" onclick="window.open(this.href);return false; ... igatahes linuxi all asi täiesti asjalik (DVD pmst paari klikiga mkv-ks tehtud ca 15 minutiga)
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Re: Väike vihje: DVD mkv-ks
Pole endal olnud põhjust veel miskit ümber konvertida. Seega, valgustage mind, sest pointi enda jaoks ei näe
.
No ok, väliseid subtiitreid saab jah mkv. külge haakida, DVDl ei saa. veel mõni põhjus?
Pigem huvitaks mind asjalik WTV to miski laialtlevinud formaati konverter.

No ok, väliseid subtiitreid saab jah mkv. külge haakida, DVDl ei saa. veel mõni põhjus?
Miks ei saa, saab küll.zoom kirjutas: No ok, väliseid subtiitreid saab jah mkv. külge haakida, DVDl ei saa. veel mõni põhjus?
- valgekotkas
- Admin
Aga miks peaks Sind valgustama kui Sa nagunii enda jaoks pointi ei näezoom kirjutas:Seega, valgustage mind, sest pointi enda jaoks ei näe.

kuna hetkel failide mahamängimisel probleeme ei ole,ei tähenda see veel, et miskit paremaks ei võiks minna
.
Mismoodi DVD-ISO omale välised subtiitrid külge võtab? Ilma igasuguse mambojambota.
VLC seda ei võimalda.Ka mitte ükski meediamängija, sestap soovitataksegi DVD to MKV konvertimist.

Mismoodi DVD-ISO omale välised subtiitrid külge võtab? Ilma igasuguse mambojambota.
VLC seda ei võimalda.Ka mitte ükski meediamängija, sestap soovitataksegi DVD to MKV konvertimist.
subclubi foorumis mingis teemas tehti asi selgeks kuidas võtab. Kuna endal sellist porri vaja pole teha siis ei süvenenud.
Kui ma juba hakkan tiitreid külge panema siis nii et need tiitrid oleks seal DVD-ISO failis.
Kui ma juba hakkan tiitreid külge panema siis nii et need tiitrid oleks seal DVD-ISO failis.
MKV'l on ISO faili ees veel üks suur eelis, nimelt saab sinna igal ajal subtiitreid juurde lisada. Mina teen uuemate filmidega(näiteks Amazonist ostetu, millel eestikeelseid subtiitreid pole) sedamoodi: esialgu panen MKV'sse inglisekeelsed subtiitrid(kui soome või eesti omi veel pole, aitavad paremini inglise keelest aru saada), järgmisena lähevad soomekeelsed, kuna need ilmuvad alati ennem kui eestikeelsed ja kui ükskord ilmuvad eestikeelsed, siis lähevad sinna eestikeelsed. Samas saab väga lihtsalt MKV'st mittevajaliku eemaldada. Näiteks kui selles on mitme keele audio, siis mittevajalikud keeled välja, niimoodi saab faili üsna mäegatavalt väiksemaks teha. Kasutan selleks: http://www.videohelp.com/tools/MKVtoolnix. Olemas nii windows'i, linux'i kui ka MAC'i jaoks. Lisamine-eemaldamine võtab aega aqinult mõne minuti.
Muidugi on iseasi kas MKV DVD puhul(tähendab SD video puhul) eelist annab. Mina kasutan seda blue-ray'st konverteeritud failide puhul sest blue-ray ISO faili välised mediapleierid(PopcornHour näiteks) maha ei mängi. DVD on minu jaoks ajalugu.
Muidugi on iseasi kas MKV DVD puhul(tähendab SD video puhul) eelist annab. Mina kasutan seda blue-ray'st konverteeritud failide puhul sest blue-ray ISO faili välised mediapleierid(PopcornHour näiteks) maha ei mängi. DVD on minu jaoks ajalugu.
Kas pakutud DVD > MKV on lossless, ehk siis lihtsalt teine konteiner asjal ümber?
15min vaid teise konteinerisse paigaldamiseks tundub liiga pikk aeg. Mingisse teise videoformaati ümberpakkimine ei ole DVD puhul mõistlik minu arvates.
15min vaid teise konteinerisse paigaldamiseks tundub liiga pikk aeg. Mingisse teise videoformaati ümberpakkimine ei ole DVD puhul mõistlik minu arvates.
e-ee ...zoom kirjutas:Pole endal olnud põhjust veel miskit ümber konvertida. Seega, valgustage mind, sest pointi enda jaoks ei näe.
millisest konvertimisest jutt?!
Konteineri vahetust ei ole ju konvertimine.
ise kasutan h264enc-i http://h264enc.sourceforge.net" onclick="window.open(this.href);return false; (toetab ka copy formaati st et ümber ei konverteerita) aga vajab võibolla natuke rohkem süvenemist asjasse.
- valgekotkas
- Admin
lossless ikka ... 15 min (seegi aeg võetud proge "remaining time" vihjelt enne suitsupausile minekut) läks ilmselt minu laisa läpaka DVD lugeja arveltserxx kirjutas:Kas pakutud DVD > MKV on lossless, ehk siis lihtsalt teine konteiner asjal ümber?