Ostubuum seoses digiga ja 4:3 -lt 16:9 -le
Re: Ostubuum seoses digiga ja 4:3 -lt 16:9 -le
nunuh, mustvalgel pildil on jah sama reso ja sama kaadrisageduse juures lõpuks sama bitrate, aga paraku, paraku...
no krt, onju ikka nii, et sama bitrate juures, meil siin ~3Mbit/s on MPEG4-kodeeritud kõvasti parem. igas mõttes -rohkem värvi, rohkem detaili jne. MPEG4 on u 2.3x effektiivsem kui MPEG2.
kus siin see jama on? ma ju tahtsin võrrelda õunu õuntega, aga ei tohi öelda "bitrate" pärast dekodeerimist??? räägime siis mingist taandatud rate'st kui puritaanidele nii parem on.
seega - Viasati võrreldav infovoog pärast dekodeerimist on 3.3*2.3/4 ehk ~2x väiksem - puhas aritmeetika.
paluks numbreid IPTV ja DVBC, aga ka kinnise Zoomi kohta, siis on paremusjärjestus selge. siin jooksis läbi, et IPTV oleks justkui 4.5 (MPEG2), aga kas keegi elioniga mitte seotu ka seda kinnitab? on ka kinnitus, et 3.7. arvatavasti on see "ärisaladus" või saab ka kuskilt teenuse spetsifikatsiooni lugeda?
no krt, onju ikka nii, et sama bitrate juures, meil siin ~3Mbit/s on MPEG4-kodeeritud kõvasti parem. igas mõttes -rohkem värvi, rohkem detaili jne. MPEG4 on u 2.3x effektiivsem kui MPEG2.
kus siin see jama on? ma ju tahtsin võrrelda õunu õuntega, aga ei tohi öelda "bitrate" pärast dekodeerimist??? räägime siis mingist taandatud rate'st kui puritaanidele nii parem on.
seega - Viasati võrreldav infovoog pärast dekodeerimist on 3.3*2.3/4 ehk ~2x väiksem - puhas aritmeetika.
paluks numbreid IPTV ja DVBC, aga ka kinnise Zoomi kohta, siis on paremusjärjestus selge. siin jooksis läbi, et IPTV oleks justkui 4.5 (MPEG2), aga kas keegi elioniga mitte seotu ka seda kinnitab? on ka kinnitus, et 3.7. arvatavasti on see "ärisaladus" või saab ka kuskilt teenuse spetsifikatsiooni lugeda?
Kinnise Zuum TV kohta pole vaja mingeid numbreid. Zuum on kindlalt viimane.
Pime kah näeb seda ruudumerd ja artefakke LCD peal. PLASMA nagu silub neid.
Kuna kasutusel on erinevad tehnoloogiad.
Tegelikult sellest ma ju alustasingi >
Pime kah näeb seda ruudumerd ja artefakke LCD peal. PLASMA nagu silub neid.
Kuna kasutusel on erinevad tehnoloogiad.
Tegelikult sellest ma ju alustasingi >
tigekala kirjutas:Tra... Vaadates tädisid, kes rõõmsal meelel marsivad kauplustest välja, nagu oleks midagi märjaks läinud, odava LCD pasaga kaenla all, kujutan ma juba ette, milline pettumus ootab neid ees kodus Zuum TV-ga.
No ikka tahaks numbreid. IPTV (4.5) teeks Zoom-le ära kui Zoomi rate on alla 2.
Kalal on õigus ja samas pole ka.
Kallis plasma ei suuda kuidagi paremusjärjestust muuta, mis kõige sitem odava LCD-ga, odava plasmaga - see kõige sitem ka kalli plasmaga.
Minu arutlus oli lihtsalt selline, et pettumus on suurem just enam raisatud raha pärast.
Kalal on õigus ja samas pole ka.
Kallis plasma ei suuda kuidagi paremusjärjestust muuta, mis kõige sitem odava LCD-ga, odava plasmaga - see kõige sitem ka kalli plasmaga.
Minu arutlus oli lihtsalt selline, et pettumus on suurem just enam raisatud raha pärast.
Momendil ei ole vist erilist mõtet Elioni ETV bitratet mõõta kuna seda kõigutatakse siia-sinna ja seda seoses sellega, et 16:9 formaadi tuleku tõttu on Elion saanud uue mpeg enkooderi, mida katsetatakse ja häälestatakse.
On öeldud: "Igal juhul peaks enkooderi häälestamise lõpptulemus olema parem kui praegu. "
On öeldud: "Igal juhul peaks enkooderi häälestamise lõpptulemus olema parem kui praegu. "
huvitav, huvitav. tehakse inimkatseid - ilmselt otsitakse punkti kus massid veel mõmisema ei hakka. samas, mäletatakse aegu kui elioni mpeg2 olla 8Mbps (=3.5 mpeg4) olnud - need on ilmselt pöördumatult kaduvikku kadund...
Kogu selle digiasjaga tehakse praegu aktiivselt inimkatseid (peaaegu oleks kirjutanud õigema väljendi "loomkatseid"...
) püüdes leida madalaimat võimalikku bitrate't, mille puhul veel suurem osa publikust erilist lärmi ei tõsta
Ainuke väljapääs normaalse pildi juurde oleks HD, aga sellest ei räägi meil keegi veel väga pikka aega...
Mind huvitaks väga, kui ETV ja ETV2 oleks enam-vähem pildiga, need muud jätavad üsna külmaks - niikuinii on tunnise saate sees 20 minutit mõttetut reklaami.

Ainuke väljapääs normaalse pildi juurde oleks HD, aga sellest ei räägi meil keegi veel väga pikka aega...
Mind huvitaks väga, kui ETV ja ETV2 oleks enam-vähem pildiga, need muud jätavad üsna külmaks - niikuinii on tunnise saate sees 20 minutit mõttetut reklaami.
Minumeelest on kõige hullem see boxide pähemäärimine
,neid tuleb nagu seeni pärast vihma ka müügile
Tegelt on nii et võta üks ja viska teist.Ma leian,et see 5 tonni ikka leidub et osta endale mpeg4 telekas ja nautida rahulikult eesti vaba (või siis kaardilugeja+kaardiga) tasulisi kanaleid ilma igasuguse välise boxita.Keegi nagu ei räägi uutest mpeg4 telkudest millega näeb saateid ka ilma boxita,küll aga lällatakse iga minut boxidest või viasatist (no see viimane ikka väga äärmuslik abinõu tõesti võib olla kohti kus maapealset ei saa)

AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
T90 T85 1,8 1,0 0,8x3 0,9x4
90E-30W

90E-30W

ok mul elion
Hetke seisu ETVl j2tame k6rvale kuniks oma uue encoodri seadistatud saavad (pole eriti aus kuna teistel on asi seadistatud). (+ hetkel yldse tundub et kasutatakse Viasati ETVd... pead muidugi ei anna)
Seega keskmised bitrated j2rgmised:
ETV = 4800 Kbps (vahetult enne seda kui uut encoodrit hakati kasutama...)
K2 = 4500 Kbps
TV3 = 4599 Kbps
Ning DVB-T ei ole kohe kindlasti ilusam oma pildiga kui IPTV.
Hetke seisu ETVl j2tame k6rvale kuniks oma uue encoodri seadistatud saavad (pole eriti aus kuna teistel on asi seadistatud). (+ hetkel yldse tundub et kasutatakse Viasati ETVd... pead muidugi ei anna)
Seega keskmised bitrated j2rgmised:
ETV = 4800 Kbps (vahetult enne seda kui uut encoodrit hakati kasutama...)
K2 = 4500 Kbps
TV3 = 4599 Kbps
Ning DVB-T ei ole kohe kindlasti ilusam oma pildiga kui IPTV.
Ma seda polegi väitnud, et PLASMA suudab paremusjärjestust muuta.pets1 kirjutas:Kallis plasma ei suuda kuidagi paremusjärjestust muuta, mis kõige sitem odava LCD-ga, odava plasmaga - see kõige sitem ka kalli plasmaga.
Väitsin ainult seda, et PLASMA peal on Zoom'i pilt parem ja meeldivam kui LCD (kasvõi LED taustavalgustusega) peal.
Pisut OT,aga kuidas selle plasmaga lood on,odav on ta küll,Elion pakub,aga kahjuks HD ready resoga,mida rahvas ja eriti tigekala arvab:
https://pood.elion.ee/epood.asp?t=1377& ... menyy=1374" onclick="window.open(this.href);return false;
https://pood.elion.ee/epood.asp?t=1377& ... menyy=1374" onclick="window.open(this.href);return false;
AmikoViper4KDreambox900Vu+Solo4K PhilipsCinema21:9 LGOLED65C6D
90E-30W

90E-30W

Zoom'i vaatamiseks on seda PLASMAt küllaga.
HD kanalite vaatamiseks sati pealt, peaks aga ostma Panasonicu vähemalt V seeria oma.
Kuna vaevalt te Pioneer Kurot enam kuskil müügis leiate.
HD kanalite vaatamiseks sati pealt, peaks aga ostma Panasonicu vähemalt V seeria oma.
IMHO ajab ka vähe kehvem panasonik asja ära,tigekala kirjutas:Zoom'i vaatamiseks on seda PLASMAt küllaga.
ise jälgin juba suht vana 42 tollist Full HD versiooni TH-42PZ81E ja kärab küll...
Ei mikään ole niin kun panasoniiiiiikk

Muidugi kärab...
Aga ma loodan, et Sa sellega ikka nõustud -
Kui praegu telekat osta ja kui vähegi rahakott lubab, tuleks osta ikka viimane mudel.
Kui praegu telekat osta ja kui vähegi rahakott lubab, tuleks osta ikka viimane mudel.
Krt,tigekala kirjutas:Muidugi kärab...
mõtlen just

DVB-S2 tuunerit ei ole vaja, aga DVB-T2 tuuner võiks juba igaks juhuks sees olla.
Ja nüüd ruttu Viking Lotto piletiletti...
Panasonic V seeria inglaste variandil ongi DVB-T2 tuuner sees.
peeter3000 kirjutas:UK 50V20B mudelis on:
- Freeview HD (DVB-T2)
- Freesat HD (DVB-S2)