Kuumus ja SAT vastuvõtt

Kõik mis puudutab satelliidivastuvõtuseadmeid
Vasta
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Kuumus ja SAT vastuvõtt

Postitus Postitas Energizer »

Kuna praegu on eriline kuumus siis tekkis küsimusi.

Kas on põhjust karta et kuumus teeb midagi LNB-le, kaablile või mõjub kuidagi vastuvõtule? Küsimus on ajendatud sellest et kui hakkasin lisdataldriku LNB jaoks uut kaabliotsa F-pistikule tegema siis oli see valge plastikisolatsioon väga pehme, nagu ülessulanud...

Viimasele küsimusele nagu oskaksin natuke vastata: esmaspäeval umbes kella 15:00 paiku oli signaal tugevasti häiritud sagedusel 12.111 Mhz V (Radio Italia) . Kahtlustan kuumust.

Mida saab teha kuumuse leevendamiseks sat vastuvõtu süsteemi heaks?
OT
Tüünerit kuumus õnneks ei kimbuta aga oma PC-le pidin lisaventika korpusesse muretsema- PC muutus alates esmaspäevast äärmiselt ebastabiilseks, jooksis kokku. Alles ventika panek leevendas olukorda. Igaks juhuks panin Shut Down temp limiidiks +60 C. Aga vahel tõuseb temp isegi +55 C ... Nii, et siin nalja ei olegi...
Kasutaja avatar
haljazme
Entusiast
Kontakt:

Re: Kuumus ja SAT vastuvõtt

Postitus Postitas haljazme »

Merge lehelt võib lugeda, et aastas on 2 päeva, kus päike on täpselt satelliidi ja panniga ühel joonel, väidetavalt on siis juhtunud küll läikivate pannidega, et plastik kipub sulama. Kaasaegsed värvitud pannid ei tohiks nii palju kuuma koondada. Olen olnud palava ilmaga mingi 9-18m peal, vat seal fookuses võib alumiiniumit sulatada :P
DM7000s & DM500s @ 5E
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

kas see tähendab seda et praegune otsene päike ca 40-50 C juures ei tee midagi?
Kas saan õieti aru et offset antennid ongi enamasti alumiiniumist?

Ja ühtlasi, antennid enamasti heledad (valget värvi) et päikesevalgust nii palju ei koonduks vaid peegelduks tagasi?!?
Kasutaja avatar
haljazme
Entusiast
Kontakt:

Postitus Postitas haljazme »

No saad teada, kas sulab LNB ära või ei, ma ei usu, et miskit teeb. Peegeldamisest, minu loogika järgi (ja ka kogemuse järgi) värvitud pann valgust ja soojuskiirgust nii hästi ei peegelda, kui kunagised läikivamad pannid, raadiolainel on suht suva, mis värvi pinnalt peegelduda.
DM7000s & DM500s @ 5E
Kasutaja avatar
seltsimees
Seltsimees

Postitus Postitas seltsimees »

minu kogemuse järgi on probleeme otsefookus pannidega, offsetiga pole seni midagi juhtunud. Aga otsefookusel (1,8 m) sulatas kord küll pea täielikuks plastiku känkraks kuigi pea jäi edasi tööle. Aitas see kui värvisin halja alumiiniumi üle. Isegi külmal talvel päikselise ilmaga võid otsefookusel leida panni kohal kiirte koondamise teraviku ja seal kaua paljast kätt ei hoia. Seda olen oma 2,6 m panni peal katsunud, väiksematega pole see vast nii hull.
75E;36E;28E;23,5E;19,2E;13E;9E;4,8E;0,8W;4,0W;5W @DM8000+800SE, torroidal+2,6m
Vasta

Mine “Seadmed”