Ülihea kodumaine telepilt jääb kaugesse tulevikku

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Re: Ülihea kodumaine telepilt jääb kaugesse tulevikku

Postitus Postitas Energizer »

Suur takistus HD levikus on jätkuvalt asjaolu, et pole normaalset sisu, mis paneks inimesi HD teleka ja HD digiboksi peale mõtlema. Õnne 13 vaatamiseks pole ju tegellikult HD-d vaja ju. Isegi siis kui ETV hakkaks prarguse 16:9 vs 4:3 poliitika asemel kasutama varianti SD vs HD, nt AK uudised HD-s ja Õnne 13 SD-s, see ei tõmba ju vaatajat ligi. Samamoodi kes on nii väga huvitatud nt Seksi & linna vaatamisest HD-s....Loomulikult eelistavad kanalid kas lutsutada pöidlaid või loopida tühje lubadusi nagu poliitikud enne valimisi... :mrgreen: Samuti, Ei usu et igasugusest vaskpaarist elioni HD korralikult läbi tuleb kui isegi SD pilt kipub ruute viskama... seega asi on ka kvaliteedi taga- pole hüperkiiret netti- pole ka erilist mõtet HDTV@iptv peale mõelda
Ma ei näe sellel mingit mõtet kui HD-s pole sisu, mille vaatamise nimel oled valmis investeerima (minu jaoks oleks see sulaselgelt puhas investeering mitte esmavajadus), Esiteks, mul silmanägemine kehv- pean telerivaatamisel kasutama prille, mis omakorda tähendab et tõenäoliselt HD efekt kaob minul küll ära... Tõenäoliselt ei teeks ka suurt vahet kui näen poes kahte ühesuurust paneeli, ühes pilt SD-s ja teises HD-s.. Peaks selle testi mõttes siiski ära tegema... :P Digimüra olen jah võimeline analoogis eristama (virvendust teatud olukorras kui on suur kontrast tausta mustri vahel). Aga hüperdetailsust pole kordagi kogenud. Need veebis olevad SD vs HD võrdlevad pildislaidid ei ole minu jaoks kuigi veenvad- Oma silm peaks olema siiski kuningas??? :roll:
Öelge mulle, teie, HD teleriomanikud et peale üliterava pildi ja hüperdetailsuse, mida see HD tegelikult annab? Võimaluse lükata diivan toa teise otsa ja nautida igat detaili nii palju kui silm seletab??? Annab teadmise " oi mul on ikka HD Pana plasma...kõva tase?" :roll: Ma saan aru, et sati pealt on võimalik osasid kanaleid vaadata HD-s, kuulata muusikat, vaadata filme ja kontserdeid, spordiülekandeid jne . Aga mis puudutab Eesti telekanaleid ja kodumaiste kaablioperaatorite SD pakette- no mida paganat see juurde annab???? Sisu kvaliteeti ju moraalses mõttes see ei paranda, ainult tehnilist kvaliteeti, eeldusel et algmaterjal on samuti HD formaadis...
Teine küsimus, kui suur on nende HD DVD plaatide hulk , vs SD formaadis salvestatud DVD-de hulk?!? Tasub see Blu RAY HD DVD mängija juba ennast ära ka või on tegemist ikka veel "kalli mänguasjaga"...
(mitte hinna vaid otstarbekuse mõttes)?

Mul pole majapidamises ühtegi DVD mängijat peale arvutis oleva 24X DVD kirjutaja.
Kasutaja avatar
rimas
Eeskuju

Postitus Postitas rimas »

ETV sisu on vägagi tasemel - kvaliteetfilmid, dokk, sport, omasaated. Pole mõtet mingi Kanal2 või TV3 pasaga võrrelda. (Vabanda, ei viitsi su juttu sellise alguse järel lõpuni lugeda).
bljumkin
DigiTVfänn

Postitus Postitas bljumkin »

Energizer kirjutas: Ma ei näe sellel mingit mõtet kui HD-s pole sisu, mille vaatamise nimel oled valmis investeerima (minu jaoks oleks see sulaselgelt puhas investeering mitte esmavajadus), Esiteks, mul silmanägemine kehv- pean telerivaatamisel kasutama prille, mis omakorda tähendab et tõenäoliselt HD efekt kaob minul küll ära... Tõenäoliselt ei teeks ka suurt vahet kui näen poes kahte ühesuurust paneeli, ühes pilt SD-s ja teises HD-s.. Peaks selle testi mõttes siiski ära tegema... :P Digimüra olen jah võimeline analoogis eristama (virvendust teatud olukorras kui on suur kontrast tausta mustri vahel). Aga hüperdetailsust pole kordagi kogenud. Need veebis olevad SD vs HD võrdlevad pildislaidid ei ole minu jaoks kuigi veenvad- Oma silm peaks olema siiski kuningas??? :roll:
Öelge mulle, teie, HD teleriomanikud et peale üliterava pildi ja hüperdetailsuse, mida see HD tegelikult annab? Võimaluse lükata diivan toa teise otsa ja nautida igat detaili nii palju kui silm seletab??? Annab teadmise " oi mul on ikka HD Pana plasma...kõva tase?" :roll: Ma saan aru, et sati pealt on võimalik osasid kanaleid vaadata HD-s, kuulata muusikat, vaadata filme ja kontserdeid, spordiülekandeid jne . Aga mis puudutab Eesti telekanaleid ja kodumaiste kaablioperaatorite SD pakette- no mida paganat see juurde annab???? Sisu kvaliteeti ju moraalses mõttes see ei paranda, ainult tehnilist kvaliteeti, eeldusel et algmaterjal on samuti HD formaadis...
Teine küsimus, kui suur on nende HD DVD plaatide hulk , vs SD formaadis salvestatud DVD-de hulk?!? Tasub see Blu RAY HD DVD mängija juba ennast ära ka või on tegemist ikka veel "kalli mänguasjaga"...
(mitte hinna vaid otstarbekuse mõttes)?

Mul pole majapidamises ühtegi DVD mängijat peale arvutis oleva 24X DVD kirjutaja.
e-ee ...
minul ei ole ei Panasonicu plasmat ega Kuro vaid tavaline paari aasta vanune Sony LCD telekas.Pildi vahe ...
et Elioni HD on käkk,võtsin Starmani.No ja 'akkasin võrdlema Eurosporti - no kui seal ikka Native HD ülekanne oli.Paar korda vajutasin "recall" nuppu edasi-tagasi ...
ja siis sõrm keeldus nupule vajutamast.Pilt tuli Eurosport HD pealt.
Vahe oli tuntav.
Mis muusse HD-materiali puutub - no nett seda ju paksult täis.BD-ripid,BD-remux'id,BD'd ...
vaadata saab ju kas arvutist->HDMI->telekas või mingist meediamängijast(no minul on Popcorn A-110).
DVD-mängija on täiesti mõttetu,isegi mitte eilne vaid üleeilne päev - olemas küll on,DVD-Audio pärast - BD-mängija ostmiseks ei näe kah vajadust.
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

Energizer kirjutas:...
Öelge mulle, teie, HD teleriomanikud et peale üliterava pildi ja hüperdetailsuse, mida see HD tegelikult annab? Võimaluse lükata diivan toa teise otsa ja nautida igat detaili nii palju kui silm seletab??? Annab teadmise " oi mul on ikka HD Pana plasma...kõva tase?" :roll: ...
Ega muud ei annagi, kui vaadatava pildi, mis ei ole üldse võrreldavgi selle "digipasaga", mida nüüd eesti televaatajale pärast analoogi lõpetamist saadetakse.
Ja otse vastupidiu diivani toa teise otsa lükkamisele - mul on hea vaatekoht umbes 2 m kaugusel 42" Full HD paneelist.
Ligemale pole füüsiliselt palju võimalik istuda (käimisruumi pisikeses toas on ka vaja),
sellepärast ongi plaanis varsti korralik panasoonik plasma 50" hankida.

Näiteks kergejõustiku EM oli soomlaste Yle HD kaudu täiesti vaadatava kvaliteediga.
Olles muusika fänn, naudin hea meelega Sky Arts1 HD poolt pakutavat - tõsi, valik ei ole väga lai ja selle tõttu saated korduvad üsna tihti - ja ongi hea, kui ükskord läks USB HDD peale salvestus nässu, saab selle kunagi jälle üle salvestada :mrgreen:

Seda kirjutades naudin just Sky Arts pealt salvestatud Emerson, Lake & Palmer esimest esinemist "Live at the Isle of Wight" ja tõesti, ilus on...
(nagu olid ka laulu-ja tantsupeo HD ülekanded :mrgreen: )

Nuh mis teha, niisugune vanainimese wärk :mrgreen:
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

trt kirjutas: Ei, noh, ma ju ei teadnud, et kõik need 6 planeeritavat kanalid värskeid filme näitavad. Sky Movies HD sarjast või koguni Sky Box Office omad? Ega selle 700kr. kuumaksuga kah vist välja tule! Mõtlesin, et võiks olla BBC HD ja sarnased. :wink:
ja ütle mulle palun - mis põhjusel peaks turule tulema asjadega mida kõik juba näitavad ja mis peamine - kus peale ilusa pildi pole sisu ... ükstaskama kõik kui palju on paketis kanaleid - lemmikute hulgas on neid nagunii 6 leibkonna peale: film/sport/muusika/laste/populaarteaduslik/sarjad, ehk pisut varieerub see leibkonna vanusest või õigemini laste vanusest/olemasolust ja järelikult on pakett vaja kokku panna mitte kvantiteeti vaid kvaliteeti arvestades ... nagu teemast ka edukalt näha siis eelistab ikkagi valdav enamus aga pesubulbrimaitselist kvantiteeti - "mitte si**agi ei pese aga sigaodav on" ... aga olge rahulikud - nagunii hetkel keegi ei riski uue tulijana täna selle plaaniga välja tulla ja kui vabadele muxidele keegi tulebki kätt proovima siis ma võin kihla vedada, et midagi paremat kui zuum sealt nagunii tulema ei hakka - ei tehnilise kvaliteedi ega ka sisu poolest sest maksujõulisi kliente lihtsalt ei ole :wink:
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Tänud asjakohaste vastuste eest. Hakkas kohe kõvasti kergem :wink:

Henkkale siiski küsimus: mul on 29" CRT ja vaatamiskoht ca 3 m kaugusel telekast. Kuidas 42" Plasma tundub 3 m kaugusel? Suur, väike, paras? Küsin seepärast et kui kunagi siiski läheb uue teleka soetamiseks juhul kui CRT üles ütleb näiteks, siis kas siin mängib rolli maitse , harjumus, silmanägemine või on siin veel muud tegurid. Kui poes neid paneele vaatan siis tundub et 32" on ikka liiga väike. Alates 37"-st võiks juba mõelda...
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Energizer kirjutas:Tänud asjakohaste vastuste eest. Hakkas kohe kõvasti kergem :wink:
Njah,
eks minu puhul ongi asi selles, et see praegune eesti TV on täiesti lootusetu digiartefaktidega supersita SD pildiga (eriti kui võrrelda mälestustega omaaegsest analoogsignaalist - jutt siis ETVst ja ainult, need Kanal2 ja TV3 võivad minu poolest ennast kohe kinni panna, jääks raha kulutamata) samal ajal SATi pealt nähtav HD on täiesti vaadatav ja mõnes mõttes isegi parem kui endine analoog.
Samuti oli Levira poolt näidatud laulu-ja tantsupidu suht vaadatav.
Seega tegelikult saab küll (mingil moel...Joel Steinfeldt), aga kedagi siin Eestis ei huvita... :twisted:
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

Energizer kirjutas: Henkkale siiski küsimus: mul on 29" CRT ja vaatamiskoht ca 3 m kaugusel telekast. Kuidas 42" Plasma tundub 3 m kaugusel? Suur, väike, paras?
küsimus oli küll adresseeritud konkreetselt Henkkale aga ma ei saa jätta oma suud kinni, mul on nüüd pool kuud olnud 42" plasma vaatamiskaugusel 2 - 2,3 m ja ei ole mul selle suuruse kohta midagi paha öelda ega ka proual :wink: ja seda ka SD pildi puhul ... seega vastusevariant oleks: paras ...
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Energizer kirjutas:...
Henkkale siiski küsimus: mul on 29" CRT ja vaatamiskoht ca 3 m kaugusel telekast. Kuidas 42" Plasma tundub 3 m kaugusel? Suur, väike, paras? Küsin seepärast et kui kunagi siiski läheb uue teleka soetamiseks juhul kui CRT üles ütleb näiteks, siis kas siin mängib rolli maitse , harjumus, silmanägemine või on siin veel muud tegurid. Kui poes neid paneele vaatan siis tundub et 32" on ikka liiga väike. Alates 37"-st võiks juba mõelda...
Minu arust on 42" Full HD plasma jaoks (eeldusel, et on ka pildivalik, mida vaadata) vaatamiskaugus umbes 2m optimaalne.
3 m on minu arust liiga suur kaugus.
Selle pärast ise plaaningi (kui raha peaks tekkima) 42" välja vahetada 50" Full HD plasma vastu.

Ja ise olen mõnes mõttes prillikandja, seda raamatu lugemiseks ja laptopiga töötamiseks,
autoga sõitmiseks ning HD paneeli vaatamiseks tunduvad silmad veel ilma prillita OK olema :mrgreen:
(autoga ma ei saakski prilliga sõita :twisted: )
Enteltentel
Entusiast

Postitus Postitas Enteltentel »

Minu hinnagul on kogu DVB-T teemaga Eestis ikka räigelt üle võlli pandud. Sisuliselt mindi nagu HD peale üle, aga tehnilist valmisolekut pildi edastamiseks pole ja ilmselt tänast majandusseisu arvestades ei tule niipea. Selleks ajaks, kui raha leitakse tuleb nagunii mingi uus lahendus peale ja pole sellest HD/SD mpeg4 boxist mingit tolku.
Levira poisid tekitasid omale lihtsalt lipsuga töökohad jättes sat-tv edastuse väidetava kalliduse tõttu kõrvale.
Kasutaja avatar
kokku123
Digivanake

Postitus Postitas kokku123 »

bljumkin kirjutas: et Elioni HD on käkk,võtsin Starmani.
Miks elioni HD käkk on?
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Enteltentel kirjutas:Minu hinnagul on kogu DVB-T teemaga Eestis ikka räigelt üle võlli pandud. Sisuliselt mindi nagu HD peale üle, aga tehnilist valmisolekut pildi edastamiseks pole ja ilmselt tänast majandusseisu arvestades ei tule niipea. Selleks ajaks, kui raha leitakse tuleb nagunii mingi uus lahendus peale ja pole sellest HD/SD mpeg4 boxist mingit tolku.
Levira poisid tekitasid omale lihtsalt lipsuga töökohad jättes sat-tv edastuse väidetava kalliduse tõttu kõrvale.
Minu isikliku arvamuse kohaselt eksid Sa sügavalt.
Keegi ei mõelnudki alguses mingi HD peale (see meeldiv lisavõimalus selgus töö käigus) , asi on hoopis võimaluses toppida praegu 12 eriti sita kvaliteediga kanalit ühte MUXi ( kui publik juba sitaga ära harjub, saab vaikselt ka 20 kanalit MUXi toppida - niikuinii nad siis enam millestki aru ei saa :mrgreen: )
Seega on MPEG4 boksist vägagi tolku, ainult jah - HD funktsioon on vaid eriolukordade jaoks :twisted:
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Enteltentel kirjutas:Minu hinnagul on kogu DVB-T teemaga Eestis ikka räigelt üle võlli pandud. Sisuliselt mindi nagu HD peale üle, aga tehnilist valmisolekut pildi edastamiseks pole ja ilmselt tänast majandusseisu arvestades ei tule niipea. Selleks ajaks, kui raha leitakse tuleb nagunii mingi uus lahendus peale ja pole sellest HD/SD mpeg4 boxist mingit tolku.
...ehk selleks ajaks kui tehnika uueneb, on vanaraud ka levira enda dvb-t tehnika... :mrgreen: ma ei saa ka aru milleks s..tast saia teha, kui see tehnika nagunii ca 10-15 aasta pärast maha kantakse ahjhah, väikse erandina muidugi eesti,kus vanaraud ikka veel vau efekti tekitab... :mrgreen:

Jajah... Tõepoolest pole MPEG4 kasutuselevõtul tegelikult midagi pistmist HDTV-ga. Sisuliselt mõeldud ikkagi aastakümneteks vanas heas SD resolutsioonis Kohalike FTA kanalite näitamiseks, seda, isegi tõenäoliselt ilma ruumilise helita. Vähe sellest et muxis kanalid madala bitratega on, ruumilist heli vist pole ka loota... Need kanalid mis kaablis tulevad ruumiliselt on erandid kui kanalid üle sati annavad Dolby stereod. Aga lootus et ETV K2 ja TV3 ruumilise heli kasutusele võtavad on väga väike.. :twisted:

Kokkuvõtteks DTT Eesti moodi- Tahtsime parimat, aga välja tuli nagu alati... :evil:
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

kokku123 kirjutas:
bljumkin kirjutas: et Elioni HD on käkk,võtsin Starmani.
Miks elioni HD käkk on?
Sest see"HD" ei tule korralikult igalt poolt läbi. Vaid siis kui liinid korras... Erinevalt DVB-C puhul nagu STarman, kus HD telepildi edastus on kordades stabiilsem...
Kasutaja avatar
rimas
Eeskuju

Postitus Postitas rimas »

Jah, kui natuke aega ETV peal hoida, silm harjub ja ei tundugi nii kole. Käid korra kasvõi mõnel YLE kanalil ära, on eesti pilt ikka valus vaadata.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”