mønster kirjutas:
No sel juhul peaks kuskil olema liskaks veel üks arvuti või muu salvestusseade, mis 24h sees on.. pole just meeldiv lahendus. See HDD-st loobumine on tegelikult juuksekarva lõhkiajamine, rohkem põhimõtte asi - 2,2dB - kui kõrv vastu HTPC-d panna, siis on kuulda, et midagi nagu sumiseb sees. Oleneb korpusest ka.
AnaloogTV peaaegu ei tee asja keerukamaks, peab lihtsalt analoogi vastuvõttev kaart olema. Nood pole eriti kallid ka.
Minul jookseb juba aastaid pisike NAS kaugel nurgas. Väike, ei tarbi suurt midagi ja vaikne. Kogu suurem failivaramu on seal, kättesaadav kogu võrgus. Kasutan Buffalo LinkStation karbikest. Viimati sai aastake-poolteist tagasi suurem ketas kah sisse pandud. Jooksutab ka ssh'd, s.t. saab igaltpoolt maailmast turvaliselt ligi. Saaks ka torrenti kliendi põmst sinna panna aga pole viitsinud ja niiväga vajadust.
Ma olen hakanud ise toetama seda lähenemist, et iga asja jaoks olgu ikka oma seade. Otsisin ka varem hüper-super keevitaja-lüpsja-tüüpi lahendusi aga ükski neist ei osutu heaks. HTPC:ga on see võlu, et "teureetiliselt" saad kõik oma käe järgi teha. Aga siis pead kõigele lisaks ka softi oma käe järgi tegema, et see töötaks täpselt nii hästi, kui soovid. Seda võimekust või aega enamusel meist paraku pole.
Mul on telekal võimalus filme mälupulgalt/kaardilt vaadata ja isegi DLNA sees. On DVD mängija, mis samuti mängib väga paljud asjad ära. On ka digiboks, mis "mängib" (suurte jutumärkidega) mingeid faile. Kuid ükski neist ei tee kõike korralikult. Ning ikkagi ostsin lõpuks WD TV Live karbi - see teeb asju ikka klass erinevalt.
Telekal on võimekus kõvakettale salvestada aga sellegipoolest on ta selle funktsiooni jaoks enamasti kasutuskõlbmatu (ei suuda taustal üht kanalit salvestada, kui teine ekraanil on). Jällegi läheb selleks käiku eraldi PVR digiboks.
Nii neid kastikesi koguneb...
Vahel tõepoolest tundub, et seadmevalmistajad EI TAHA täisväärtuslikke asju teha. Nii jääks ju suur osa papist kliendile... Oi, unustasin. On ju üks aparaat, mis koob ja küpsetab kah... Kuniks ma seda ise näppinud pole jätan selle teema puutumata