Mõned üksikud seni on, edaspidi pidada optika vase välja vahetama Elioni klientidel.Henkka kirjutas:Kas keegi on üldse sellist luksusteenust kunagi saanud?
http://ulme.elion.ee/2753-elion-alustas-projektiga-" onclick="window.open(this.href);return false;“kiud-korterisse”/
Nagu märkate siis jutt käib kortermajadest, mujal aga ühendusi kiu abil tahta on tavalisel kodanikul utoopia. Ma olen püüdnud ka nii et olen nõus oma kuludega otse jaamast etherneti edasi toimetama, kuid ka nii ei olda valmis raha vastu võtma. Loota et keegi mööduvast optikast eraldaks kiu ja suunaks otse elamisse on utoopia kuubis - olgu see või 5m kaugusel soovijast. Isegi riigi omanduses oleval rahvusvahelise klientuuriga objektil ei olnud võimalik nende krundist läbi minevast optikast piuksugi saada...
Kaablis on kiude peoga ja enamik reservis - nad ei mõista et nad võiksid päris väikeste kuludega tegelikult korralikku teenust arendada, vähemalt jaamades saab ju väljavõtteid kergelt teha.
Optiline kaabel on tegelikult juba mitmed aastad olnud vasega samas hinnas, meediakonverterid maksavad samas järgus kui tavalised ruuterid, seega on küsimus ainult Elioni tahtmises.
Näide Elioni hinnatasemest - klient soovis ühendust õhuliinist mis tema krunti läbis, kaabli pikkus oleks olnud ca 15-20 meetrit ja maasse kaevatud oleks 8m ning küsiti siis 18000.-+km...
Klient otsustas alternatiivide kasuks.