Samas pole ma kunagi kuulnud ka terve pildi sissepõlemisest,minu mäletamist mööda oli probleemiks kunagi telekanalite "logo" mis kippus pikemaajalisel kanali vaatamisel nn. sisse põlema,mis kanalivahetusel mõningase aja järel jälle ära kadus.
See pole sissepõlemine (burn-in), see on plasmade teine negatiivne omadus - fosfori mäluefekt (retention) - üldteada asi, et fosfor peale pikemat valgustamist pimedas mõneks ajaks helendama jääb. See ei kahjusta ekraani, lihtsalt rikub veidi pildi kvaliteeti. LCD-del võib ka analoogne asi olla, sekundisajandike jooksul, reaktsiooniajast tingituna. Või kui pildiparandusprogrammiga on püütud reaktsiooniaega vähendada ning too parandusprogramm pole mitte kõige parem välja kukkunud siis vastupidine defekt.meremees2 kirjutas:Võin lisada et LG plasmadel see sissepõlemine mingil määral on jah olemas. Tütar teinekord vaatab Tom & Jerry multikaid, mis on 4:3 formaadis, siis kui tagasi vahetada näiteks TV-kanalitele nink kanalit vahetates (kui on ees korra ainult must pilt) on mõnda aega näha need 4:3 ääred. A see kaob suht kiiresti, seega see ei ole probleemiks.
19990.- oli Eestis hind. Teler näeb ise tõesti hea väljatigekala kirjutas:50 tollise LG PK950 seeria PLASMA hinnaks pakutakse kuni 30 000.
Nagu siin juba öeldud, mina ootan huviga aprilli, 2010...
Samas tekkis plasmaga järgmine probleem, et mängukonsooliga mängides on palju seisvat pilti. Nüüd sõltub ilmselt, palju mängitakse ja kui tõhus on teleri ja mängukonsooli sissepõlemisvastane kaitsetehnika.iivani kirjutas: Minu Pana plasma on juba pea kaks aastat vana, aga mingit ekraanil sissepõlemist ma küll pole täheldanud. Vaatan ka pidevalt kino reziimis. Võibolla sellepärast.
fretz kirjutas:kas keegi oskab öelda lollile mis vahet on PANASONIC TX-PF42S20 plasma ja PANASONIC TX-P42S20 plasma mida see ''F'' seal tähendab?
Tänud
Kuskilt Pana lehelt (http://panasonic.jp/support/global/c*/t ... 42pdp.html) ma lugesin välja, et PF mudelitel EI PRUUGI olla samad tuunerid. Näiteks võib puududa DVB-C. Samuti pead ei anna aga see on tootjapoolne spetsifikatsioon.Henc kirjutas:fretz kirjutas:kas keegi oskab öelda lollile mis vahet on PANASONIC TX-PF42S20 plasma ja PANASONIC TX-P42S20 plasma mida see ''F'' seal tähendab?
Tänud
PFid peaks olema Prantsusmaa mudelid! Lihtsalt regioonitähis. Arvan, et ega tehnilise spetsifikatsiooni poolest sealt mingit vahet ei leia, aga pead ega ka muid eenduvaid kehaosi ei hakka vahele panema!
Plasmaekraanidele sissekujutise põlemise oht paljuski tekkibki valesti valitud ekraanivalgustuse seadel. Mida erksamaks pilt kruvida, seda kiiremini see oht võib saabuda. Samas plasmal kruttida pilt silmipõletavalt erkasaks, võiks juba mõelda LCD ostu peale. G20-l on see peaaegu võimalik, kuna erinevalt üldplasmade määrdunud valge asemel suudab see mudel juba esitada konkreetset valget. Ise kasutan ka KINO režiimiiivani kirjutas:Aga kuskilt oli vist lugeda, et LG kasutab Panasonicu paneele. Samsung pidi ise tegema. Minu Pana plasma on juba pea kaks aastat vana, aga mingit ekraanil sissepõlemist ma küll pole täheldanud. Vaatan ka pidevalt kino reziimis. Võibolla sellepärast.
mandrill kirjutas: G20-l on see peaaegu võimalik, kuna erinevalt üldplasmade määrdunud valge asemel suudab see mudel juba esitada konkreetset valget.