siil udus kirjutas:Põhjus võib olla tegelt suht inimlik. Näiteks ma olen kuulnud siit ja sealt ja eriti vanematelt inmestelt kes kasutavad veel 4:3 suhtega telekaid, nurinat, et miks on pilt nüüd nii kitsas.
Seda seostatakse tugevalt just digile üleminekuga ja oma koosa saab sellega järjekordselt ka digitv.
Võibolla tahab ETV oma päeva põhisaatega just sellele sihtgrupile veel meeldida oma üle ekraani 4:3 pildiga?

No tegelikult, kui mingid ajad tagasi, sai põhjanaabrite 16:9 uudiseid 4:3 telekast vaadatud, siis oli küll nati imelik täielikku leinaraami (tm) (ehk siis must raam _ümber_ terve pisikese pildi) vaadata osades vaheklippides. Ilmselt siis on potentsiaalselt sama jama ka siin, kui kogu saate pildiformaati muuta.
Ning ma usun, et 4:3 telekaid on siinmail veel palju. Seetõttu ilmselt ei kiirustata kogu saate 16:9 formaati viimisel seni kuni enamus reporterikaameraid saavad laiformaati. Saate keskel pildiformaadi muutmine läheks ikka vägagi "plõksimiseks", seda enam et mitmed kodanikud on kurtnud oma bokside bugidest selles osas.
Reklaamikanalid küll vilgutavad pidevalt aga kes neid reklaame ikka niiväga punnsilmil vahib... Oma telekas näitab formaadi muutmisel ekraanil infot. Väga ei häiri, kuid pidevalt seda küll välja ei kannataks.