Õhtast!
Foorumi reeglites on küll kirjas, et enne uue teema tegemist tasub otsida, kas sellest juba varem kuskil kirjutatud pole, aga kuna ma teleteemas väga kodus ei ole, mingeid märksõnu otsinguks kasutada ei oska ja pealiskaudselt sirvimisel kohe sobivat teemat ei leidnud, siis andestust, kui minu mure peaks olema väga banaalset.
Vastutasuks luban, et enam viie komaga lauseid ei kriba.
Asja juurde. Ostsin hiljuti 32-tollise Full HD märgistusega teleri. Kuna ma operaatoritele eriti maksta ei taha, siis ühendasin sinna taha tavalise toaantenni (midagi sarnast: http://vvpg.net/DX/dvb-t/IMG_6247.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;).
Pilt muidugi nii hea ei ole, kui poes, aga äkki on mingeid nüansse, mida peaks tähele panema, et asja parandada? Kuidagi antenni sättida või mõne teistsuguse (võimsama) mudeli soetama? Või aitab ainult mõne juhtme vedamine (Elion, Starman, Elisa)?
Mõistan, et kõige tipmist tippu põlve otsas nikerdamisega niiehknaa ei püüa, aga minusugusele uhuule, kes ei oska miskit arvata isegi antenni roheliset ja punasest tulest, oleks iga nõuanne abiks.
Parimat!
full hd teler + toaantenn = ?
Re: full hd teler + toaantenn = ?
Mida Sa mõtled selle "pildi mitte hea olemise" all? Digis on ainult kaks võimalust - kas pilt on või pilti pole (hea küll, sinna vahele mahub veel õhuke piir hakkivat pilti/luksuvat heli). See selleks, pisut rohkem infot ei teeks paha: teleka täpne mudel/mark; asukoht (antenni valikul oluline).
Kui tavalise antenniga piirdud, siis näed ainult nelja vabakanalit. Kui muid signaaliallikaid ka pole, mis HD välja annaks (blu-ray, näiteks), siis Full HD on sel juhul muidugi ilmne overkill. Kui asukoht juhtub põhjarannikul olema, saad hea antenniga kätte veel Soome vabakanalid (rõhk sõnal hea!).
Kui sellest on vähe, pead paratamatult mõne teenusepakkujaga liituma (ainult juhtme vedamisest ei piisa...).
Veel on olemas Sat oma rikkalike võimalustega... Valik on Sinu.
Kui tavalise antenniga piirdud, siis näed ainult nelja vabakanalit. Kui muid signaaliallikaid ka pole, mis HD välja annaks (blu-ray, näiteks), siis Full HD on sel juhul muidugi ilmne overkill. Kui asukoht juhtub põhjarannikul olema, saad hea antenniga kätte veel Soome vabakanalid (rõhk sõnal hea!).
Kui sellest on vähe, pead paratamatult mõne teenusepakkujaga liituma (ainult juhtme vedamisest ei piisa...).
Veel on olemas Sat oma rikkalike võimalustega... Valik on Sinu.
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
Tänud kiire vastuse eest!
Üritan veidi täpsustada. Pildi kvaliteeti ma täpsemalt hästi ei oska kirjeldada. Kui lähedale minna, siis on kergelt säbrulisi/uduseid kohti. Teleri mudel on LG 32LD250 (http://www.klick.ee/telerid/lg-32ld350.html" onclick="window.open(this.href);return false;), asukohaks on Tallinn, Kristiine. Majal teine korrus ja toaantenn asub hetkel teleri kõrval maas, sest juhtmed kuhugi kaugemale ei ulatu. Samas olen proovinud seda hoida erinevates kohtades õhus, aga selle distantsi pealt mingit vahet ei ole.
Kanalite arv probleem ei ole. Pole tegelikult väga suur telekavaataja ja mõne huvitava teemakanali hankimiseks ei taha hakata kuus kümneid eurosid välja käima. Seda, et Full HD praeguse süsteemi juures on nagu kahurist kärbse tapmine, olen ma nõus. Samas sai teler ostetud ka perspektiivi silmas pidades ja suhteliselt soodsa hinna tõttu.
Üritan veidi täpsustada. Pildi kvaliteeti ma täpsemalt hästi ei oska kirjeldada. Kui lähedale minna, siis on kergelt säbrulisi/uduseid kohti. Teleri mudel on LG 32LD250 (http://www.klick.ee/telerid/lg-32ld350.html" onclick="window.open(this.href);return false;), asukohaks on Tallinn, Kristiine. Majal teine korrus ja toaantenn asub hetkel teleri kõrval maas, sest juhtmed kuhugi kaugemale ei ulatu. Samas olen proovinud seda hoida erinevates kohtades õhus, aga selle distantsi pealt mingit vahet ei ole.
Kanalite arv probleem ei ole. Pole tegelikult väga suur telekavaataja ja mõne huvitava teemakanali hankimiseks ei taha hakata kuus kümneid eurosid välja käima. Seda, et Full HD praeguse süsteemi juures on nagu kahurist kärbse tapmine, olen ma nõus. Samas sai teler ostetud ka perspektiivi silmas pidades ja suhteliselt soodsa hinna tõttu.
Praegu näha olevate Eesti vabakanalite pilt ongi selline, nagu ta on... (selges eesti keeles öelduna s.tt ja ega see paremaks ei muutugi, ETV on natuke parem p.sk kui teised). smile25
Kui telekal on olemas S ja Q näidu võimalus, tuleks toaantenni asukoht valida maksimaalse Q suuruse järgi. Kristiines peaks asi töötama toas lahedalt, võiks ka arvestada, et signaal on ilmselt vertikaalpolarisatsiooniga (kui sellel toaantennil tuleb midagi teha või asendit muuta polarisatsiooni põhjal).
Kui telekal on olemas S ja Q näidu võimalus, tuleks toaantenni asukoht valida maksimaalse Q suuruse järgi. Kristiines peaks asi töötama toas lahedalt, võiks ka arvestada, et signaal on ilmselt vertikaalpolarisatsiooniga (kui sellel toaantennil tuleb midagi teha või asendit muuta polarisatsiooni põhjal).
Ära kõike ka usu mida Henkka räägib. Olen süsteemile lähemal ja väidan, et "tunneli lõpus on siiski valgus".Henkka kirjutas:Praegu näha olevate Eesti vabakanalite pilt ongi selline, nagu ta on... (selges eesti keeles öelduna s.tt ja ega see paremaks ei muutugi, ETV on natuke parem p.sk kui teised)...
Mina olen süsteemist piisavalt kaugel, aga ekraanil (50", plasma) olevat pilti näen ikkagi smile21buhh kirjutas:Ära kõike ka usu mida Henkka räägib. Olen süsteemile lähemal ja väidan, et "tunneli lõpus on siiski valgus".Henkka kirjutas:Praegu näha olevate Eesti vabakanalite pilt ongi selline, nagu ta on... (selges eesti keeles öelduna s.tt ja ega see paremaks ei muutugi, ETV on natuke parem p.sk kui teised)...
ja jutt on praegusel ajal näha olevast pildist vabakanalitel.
Zuum TV kohta ei hakka ma üldse sõna võtma, vaatame, mis hakkab toimuma pärast Starmani oma MUXide eetrisse ilmumist...
Vabakanalite pilt läheb (loodetavalt ja soovitult) paremaks pärast vananenud enkooderite välja vahetamist - see ilmselt ongi "valgus tunneli lõpus" smile11
Tuleb ainult loota, et valgus tunneli lõpus pole tingitud tunnelis meie poole kihutava veduri esitulest smile76