FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
Linnavurle
Entusiast

Re: FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T

Postitus Postitas Linnavurle »

Sgrafito kirjutas:Kui ma nüüd õigesti mäletan siis oli kasutatava raadiolingi sagedus ~12GHz kandis mis eeldab päris korralikku otsenähtavust (kohalikud Leviristid vast täpsustavad), lihtsam ja kindlam oleks kasutada fiibrit.
Täpselt 8,6GHz. See on ainuke sagedus, millel on ETV-l kasutusluba. Olen Tallinnas kõrgemad ehitised nende saatjatega läbi turninud.
Sgrafito
Uudistaja

Postitus Postitas Sgrafito »

Arrrggghhh ... nu mida sa ajad ... sellel üritusel kasutatud link ei olnud ERR oma vaid Levira oma ... kuidas saab sellega seotud olla ERR kasutatavad sagedused?
Ja ka väide et 8,6 GHz on ainuke sagedus mida ERR kasutada saab on vale, kaameralingid näiteks on palju madalamal. See 8,6 GHz miskui ma nüüd ei eksi on hoopis 7,6 GHz on vana analoog komposiit saatja ... kuidas see nüüd HD ülekandega seostus?
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

Olen minevikus ise olnud NEC raadiolinkide müügiga üsna pikka aega seotud, nüüd juba ammu enam mitte.
Aga tundub, et jutuks olev link peaks STM-1 võimeline olema ja siis algavad standardsagedused alates 13 GHz, lõppevad aga üle 38GHz sagedustega.

Ma ei näe mingit probleemi NEC lingiga see Saku "kõlatu kuur" -> teletorn hüpe ära teha ükskõik millisel saadaval sagedusel (eeldusel,et otsenähtavus on ikkagi olemas).
Tegelikult kõik sõltub ju lingi antennide suurusest (mis omakorda määrab hinna sõltuvalt sagedusest).
Siililegi selge et mida suurem antenn ja mida kõrgem sagedus, seda kõrgem on ka lingi hind.
AX HD61 4K ; AX HD51 4K ; LG OLED65B8PLA; LG OLED55EG9A7V ; T90 0,8W; 4,8E; 9E; 13E; 16E; 19,2E; 23,5E; 28,2E; 31,5E; 36E
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Kui see hüpe on 13, 5 km, siis teeb selle issanda rahus ära 0,6m antennidega isegi kuni 23 GHz sageduseni.
Seda enam et maikuus on ilmad suht OK, pole vaja lingi reservmarginaali väga suureks ajada.
AX HD61 4K ; AX HD51 4K ; LG OLED65B8PLA; LG OLED55EG9A7V ; T90 0,8W; 4,8E; 9E; 13E; 16E; 19,2E; 23,5E; 28,2E; 31,5E; 36E
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Postitus Postitas satik »

15km 0,4m hyperboolidega link 18GHz peal otsenähtavusega töötab igatahes edukalt.
smr
Entusiast

Postitus Postitas smr »

Henkka kirjutas:Kui see hüpe on 13, 5 km
Tegelikult on hüpe küll 14,5 km. 13,5 km peal on kõrgeim punkt. Aga jutu iva see ei muuda jah :)
Kasutaja avatar
satik
Moderaator

Postitus Postitas satik »

Levira igatahes praegu teeb mingit satlinki mootorrataste söerajasõidust, täitsa 1080i HD.
Nii et saab küll... kui makstakse.

2011 FIM Meridian Lifts Swedish Speedway Grand Prix, kui täpne olla.
Sgrafito
Uudistaja

Ma ei hakka sellel teemal vaidlema kas või millega saaks või ei saaks hüpoteetilise ürituse toimumispaigast piltti õhulingiga teletorni, tõenäoliselt saaks kuid siiski ... isiklikult ei kasutaks seda varianti. Kuluefektiivsem ja ka kindlam lahendus oleks siiski fiiber mille kasuks räägiks ka pakkimatta kujul signaaliedastus. Kuna hüpoteetilise ürituse pilt oleks vaja niikuinii liigutada HD kujul telesse siis ta ka kõigepealt sinna läheks ja sealt siis edasi, satile põhisignaali distributsiooni backupiks ning ka võimalusel teenuspakkujatele ehk siis programmi.

HD pildi ootajatele ja lootjatele, võib juhtuda, et esialgu saab, kui saab olema, programm dubleeritud st. upkonverditud. Lubama seda mingist kuupäevast ei hakka, kui midagi selgub ja ma jätkuvalt tunnen vajadust valeinformatsiooni komenteerida (someone is wrong in the internet), eks siis annan teada.
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Ega mina pole ammu enam mingi NEC lingimüüja (kuigi tutvused ja kontaktid on alles) ja juhul,kui mingi fiibriots on Saku nimelise jubeda akustikaga kohas olemas (nujah, tegelikult Mark Knopfleri helimehed said isegi seal normaalse saundi ära tehtud) siis kasutage issanda nimel fiibrit.
Siis sõltub ainult teie transmissioonipurkidest, kui palju infot sealt läbi läheb.

Ja raadiolink Saku S...majast TV majani Gonsiori tänaval ei ole ilmselt reaalne (see jälle mu arvamus "kohvipaksu pealt", seega palun seda mitte väga tõena võtta) smile14
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

Sgrafito kirjutas:Linnavurle ... ma ju mainisin, et kui päris täpselt ei tea siis pole mõtet targutada.
Laulupeo ajal saadeti jah Irisest pilt otse levirasse kasutades raadiosidelinki otse teletorni,
See ei olnud päris nii. Raadiolink oli ehitatud varuks, juhuks kui optikaga midagi juhtub.

Signaali toimetamiseks ERR-i käest Levirale on mitu erinevat võimalust. Kui vähegi võimalik siis pakkimist välditakse ja vahendatakse stuudiosignaali.
Sgrafito
Uudistaja

See oli küll ammu ja minu vana pea ei pruugi kõikke mäletada, aga minuarust sellel hetkel Elion ei omanud veel HD võimelisi muundurid ja lauluväljakul ei ole ka fiibrimahuga hõisata, sellel põhjusel oli bussi kõrval Levira kaubik koos enkoodrite ja lingiga? kus siis eetrisse anti otse jaama väljund. Telemajapoole läks kohapeal allakonverditud SD signaal.
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

Sgrafito kirjutas:See oli küll ammu ja minu vana pea ei pruugi kõikke mäletada, aga minuarust sellel hetkel Elion ei omanud veel HD võimelisi muundurid ja lauluväljakul ei ole ka fiibrimahuga hõisata, sellel põhjusel oli bussi kõrval Levira kaubik koos enkoodrite ja lingiga? kus siis eetrisse anti otse jaama väljund. Telemajapoole läks kohapeal allakonverditud SD signaal.
Ok see on ajalugu ja ma räägin siis ära nagu oli. IRIS-est tuli HD-SDI signaal, mis Levira bussis enkodeeriti suhteliselt paksu MPEG-2 voona. Väljuv transportvoog läks läbi Elioni optika (kasutusel olid spetsiaalsed adapterid) teletorni, kus MPEG-2 dekodeeriti ja enkodeeriti eetri jaoks MPEG-4 HD teenusena. Eetris oli see üle Eesti esimese multipleksi koosseisus ja tasuta!
Juba siis postitasin ma siia foorumisse sõnad "tulevik on tume" ja nii ta on ka olnud - ilma ühegi HD teenuseta, kaks aastat järjest.
Kasutaja avatar
buhh
DigiTVfänn

Postitus Postitas buhh »

Uus pressiteade seoses Põhja- ja Lääne-Eesti sagedusevahetusega on portaali uudiste all http://www.digi-tv.ee/viewtopic.php?p=160532#p160532
Kasutaja avatar
martinj
Tegija

Postitus Postitas martinj »

Lisa sinna teemasse jutt stiilis "eemaldage antennisüsteemist E28" punnfiltrid.
Arvan, et päris paljudel Soome fännidel on/olid need vahel.
Ja Sina ei pea soomet mitte vaadata saama !
Kasutaja avatar
rait01
Digivanake

Postitus Postitas rait01 »

martinj kirjutas:Lisa sinna teemasse jutt stiilis "eemaldage antennisüsteemist E28" punnfiltrid.
Arvan, et päris paljudel Soome fännidel on/olid need vahel.
http://www.levira.ee/dyna/site/1445est.html
SD vabalevi err kanalid tuleb kinni panna esimesel võimalusel. FM raadio tuleb ka kinni panna ja üle minna DAB + raadio peale.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”