Tervitus
Ehk keegi oskab aidata.
Sain eile kätte uue AzBoxPremium HD+ keskuse. Sisse ehitatud kaks DVB-C tuunerit (ka seade ise näitab seda).
Kuid probleem - seade ei leia ühtegi kanalit Starmani võrgus.
Olemas ka Starmanist saadud Conax kaardilugeja ja ka Stramani kaart.
Soome lehe kaudu installisin kaardi tarkvara:
http://www.satshop.fi/digiboksit/dvb-t/ ... m_store=fi
MultiCAS alt näen nüüd ilusti kaardi andmeid (AzBoxi sisseehitatud kaardiligejast), kui sinna Starmani kaart panna. Näitab Conax kaart, Starman jne.
Kuid kanali otsinguga ei leia mitte ühtegi kanalit. Ise kahtlustan, et midagi on mul valesti hoopis kanalite seadistusega või otsib valesti. Vaatasin, et 256QAM oleks seatud jne. Kuid ikka - midagi ei leia.
Oskab keegi anda mingeid näpunäiteid, kuidas oleks võimalik kanaleid otsida. Ja kas ka ilma Starmani kaardita peaks ta kanalid siiski üles leidma? Ja lihtsalt ei näita neid?
Probleem uue boksiga - ei saa Starmani kanaleid kätte
Re: Probleem uue boksiga - ei saa Starmani kanaleid kätte
QAM on 256, SR 6875 ja kanalisagedusi peale muutmist enam ei tea, aga standardsed on nad kindlasti. Pane näiteks 306MHz ja lahuta sellest 8 MHz kaupa maha. Või võrguotsing sisse, nii leiab ka kõik sagedused.
Otsingul ega mällusalvestamisel pole kaardi või mooduli olemasolu tähtis. ETV ja raadiod on koodivabad.
Signaalitase on normis? Kontrollida saad analoogteleriga - meeter- ja detsimeeterala vahel (nn. S-ala) peaks otsinguga ekraanile ilmuma musta peenikese struktuuriga üsna korrapärase müra kujutis, mis on selgesti erinev tühja kanali eetrimürast ehk "lumesajust".
Otsingul ega mällusalvestamisel pole kaardi või mooduli olemasolu tähtis. ETV ja raadiod on koodivabad.
Signaalitase on normis? Kontrollida saad analoogteleriga - meeter- ja detsimeeterala vahel (nn. S-ala) peaks otsinguga ekraanile ilmuma musta peenikese struktuuriga üsna korrapärase müra kujutis, mis on selgesti erinev tühja kanali eetrimürast ehk "lumesajust".
Signaal on normis kindlasti, sest kui muidu oli/on vahel Starmani digibox ja see näitab ilusti.
Huvitav, kas Starmani Koani boxis kuskil kanalite seadeid ei näe?
Huvitav, kas Starmani Koani boxis kuskil kanalite seadeid ei näe?
Starmani digitaalsete kaabel TV parameetrid on:
SR 6875, modul.256QAM
Sagedus:
122,0
130,0
274,0
282,0
290,0
298,0
306,0
314,0
322,0
330,0
Ehk on abiks
SR 6875, modul.256QAM
Sagedus:
122,0
130,0
274,0
282,0
290,0
298,0
306,0
314,0
322,0
330,0
Ehk on abiks
starmani sagedused täiendatud:
114000
122000
130000
274000
282000
290000
298000
306000
314000
322000
330000
506000
514000
522000
530000
manuses fail sageduslisti ja parameetritega.
114000
122000
130000
274000
282000
290000
298000
306000
314000
322000
330000
506000
514000
522000
530000
manuses fail sageduslisti ja parameetritega.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
ERR
Nüüd tuleb võibolla loll küsimus - kuid kas igal sellel sagedusel tuleb siis kanaleid otsida? Et igal sagedusel mingi kaks-kolm kanalit?
Testida ja otsida saan uuesti alles õhtul - praegu tööl.
Testida ja otsida saan uuesti alles õhtul - praegu tööl.
Kindlasti seal võimalus mingil kindlal sagedusel panna märk ka võrguotsingu all. Siis skännib kõik kanalid sisse.
Nii - mõned edusammud, kuid midagi on veel puudu smile85
Nimelt skänneerimistega ja sain nüüd 21 kanalit sisse.
Kuid mul peaks neid olema hoopis 70.
Positiivse asjana selgus ka, et AzBoxi sisse ehitatud kaardilugeja tunnistab selle OpenXCAS tarkvaraga ilusti Starmani kaarti. Seega ei ole mul ka Stramani kaardilugejat vaja. Nendest 21 kanalist, mis üles leidis, nendest mõndasid minu paketil ei ole sees ja neid ei näe, teiste pilt aga ilus.
Nüüd aga küsimus - kuidas need ülejäänud kanalid välja võluda? Kas mängida veel setingutega ja uuesti ja uuesti otsida?
Mingil põhjusel hakkab see boks 175MHz otsima - äkki need puuduvad kanalid on kõik sinna madalatele sagedustele viidud?
Sest üles ei leidnud ma ühtegi Eesti tavakanalit (mingid AloTV-d arvesse ei lähe).
Nimelt skänneerimistega ja sain nüüd 21 kanalit sisse.
Kuid mul peaks neid olema hoopis 70.
Positiivse asjana selgus ka, et AzBoxi sisse ehitatud kaardilugeja tunnistab selle OpenXCAS tarkvaraga ilusti Starmani kaarti. Seega ei ole mul ka Stramani kaardilugejat vaja. Nendest 21 kanalist, mis üles leidis, nendest mõndasid minu paketil ei ole sees ja neid ei näe, teiste pilt aga ilus.
Nüüd aga küsimus - kuidas need ülejäänud kanalid välja võluda? Kas mängida veel setingutega ja uuesti ja uuesti otsida?
Mingil põhjusel hakkab see boks 175MHz otsima - äkki need puuduvad kanalid on kõik sinna madalatele sagedustele viidud?
Sest üles ei leidnud ma ühtegi Eesti tavakanalit (mingid AloTV-d arvesse ei lähe).
Kui seal on peal enigma2 siis on need andmed failis cables.xml
enigma2 on vist nö mitteametlik soft - midagi sellist pole ma veel peale aretanud. Ainult kõige uuem ametlik firmware.0000 kirjutas:Kui seal on peal enigma2 siis on need andmed failis cables.xml
Ja mis andmed seal cables.xml failis on? Kanalite sagedused?
Mingi NIT seadega Network Searchi all leidis 161 kanalit
Nüüd peaks kõik kanalid olemas olema
Nüüd hakkame selle boksi edasiste võimalustega tutvuima 1,5TB ketas sisse topitud, wifi töötab - kuid Youtubi videosid ei näita mingil põhjusel. Kuid ma arvan, et see resolutsiooni probleem (st tahab saada liiga hea kvaliteediga videosid Youtubist).
Nüüd peaks kõik kanalid olemas olema

Nüüd hakkame selle boksi edasiste võimalustega tutvuima 1,5TB ketas sisse topitud, wifi töötab - kuid Youtubi videosid ei näita mingil põhjusel. Kuid ma arvan, et see resolutsiooni probleem (st tahab saada liiga hea kvaliteediga videosid Youtubist).