FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T
Re: FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T
Eestis on teleturu olukord väga teistsugune kui Soomes-Rootsis tänu Vene telekanalitele (Foxid, Sony, Universalid), mida ka siin näidatakse.
Soomes-Rootsis on suured kommertskanalid teinud Foxide taolised lisakanalid ja püüavad näidata Ameerika/Briti sarju võimalikult uuena, nädalaid või paar kuud pärast sealset esilinastust.
Eestis on Kanal 2 ja TV3 rahumeeli jätnud selle niši Foxidele ja välissarju näidatakse nagu vanasti, vähemalt aastase nihkega.
Selle asemel Kanal 2/TV 3 panustavad meeletult omasaadetesse ja see on nüüd ainus, mis loeb. Välismaa sarjad ja filmid on rohkem kava augutäide. Enne Foxide tulekut võis näiteks Kanal 2 reklaamida ennast kanalina, mis näitab "Meeleheitel koduperenaisi" ja "Losti". Tänavatelgi olid plakatid. Enam pole paar aastat juhtunud seda, et ennast mõne välismaa sarjaga reklaamida tasuks.
Võib isegi öelda, et omaprogramm tegelikult käib üle võimete Eesti telereklaamituru vaesust arvestades. Lisakanalid Kanal 11/12 ja TV6 tehti pigem stiilis: omasaadete kordused, põhikanalite vanad lemmikud + võimalikult odav hankeprogramm, realityd ja muu pahn (konkurents toimib ka siin - pärast Kanal 12 tulekut läks TV6 kava kõvasti paremaks, tekkis uusi sarju ja filme sinna, Kanal 12 on päris hädine selle kõrval).
Kindlasti on põhjus osaliselt ka selles, et omaprogramm sööb nii palju raha, et seda ei jää korraliku hanke ostmiseks üle ja isegi ei pingutata Foxide kombel, et sarju võimalikult kiiresti näidata.
Tegelikult ju hanke osas midagi muutunud pole - sarju näidatakse 1-2-3 aastat hiljem nagu 10 aastat tagasi, filmid tulevad 2-3-4 aastat hiljem nagu 10 aastat tagasi. Kordused on alati olnud ja jäävad televisiooni.
Aga muu maailm on edasi läinud - mujal telekanalid pingutavad, et näidata kiiremini ja värskemat kraami, lisakanalid on eriti hea võimalus selleks. Kanal 2/TV3 hange on jäänud täiesti muutumatuks ja isegi kaotanud tähtsust, sest seda ei peeta omasaadete kõrval enam üldse oluliseks.
Omasaated on popid ja vajalikud, aga hankega ajale jalgu jäädes Kanal 2/TV3 võõrandavad olulise osa televaatajatest, kes kolivad ümber Foxidele või peavad netist tõmbamist paratamatuks ja loomulikuks.
Soomes-Rootsis on suured kommertskanalid teinud Foxide taolised lisakanalid ja püüavad näidata Ameerika/Briti sarju võimalikult uuena, nädalaid või paar kuud pärast sealset esilinastust.
Eestis on Kanal 2 ja TV3 rahumeeli jätnud selle niši Foxidele ja välissarju näidatakse nagu vanasti, vähemalt aastase nihkega.
Selle asemel Kanal 2/TV 3 panustavad meeletult omasaadetesse ja see on nüüd ainus, mis loeb. Välismaa sarjad ja filmid on rohkem kava augutäide. Enne Foxide tulekut võis näiteks Kanal 2 reklaamida ennast kanalina, mis näitab "Meeleheitel koduperenaisi" ja "Losti". Tänavatelgi olid plakatid. Enam pole paar aastat juhtunud seda, et ennast mõne välismaa sarjaga reklaamida tasuks.
Võib isegi öelda, et omaprogramm tegelikult käib üle võimete Eesti telereklaamituru vaesust arvestades. Lisakanalid Kanal 11/12 ja TV6 tehti pigem stiilis: omasaadete kordused, põhikanalite vanad lemmikud + võimalikult odav hankeprogramm, realityd ja muu pahn (konkurents toimib ka siin - pärast Kanal 12 tulekut läks TV6 kava kõvasti paremaks, tekkis uusi sarju ja filme sinna, Kanal 12 on päris hädine selle kõrval).
Kindlasti on põhjus osaliselt ka selles, et omaprogramm sööb nii palju raha, et seda ei jää korraliku hanke ostmiseks üle ja isegi ei pingutata Foxide kombel, et sarju võimalikult kiiresti näidata.
Tegelikult ju hanke osas midagi muutunud pole - sarju näidatakse 1-2-3 aastat hiljem nagu 10 aastat tagasi, filmid tulevad 2-3-4 aastat hiljem nagu 10 aastat tagasi. Kordused on alati olnud ja jäävad televisiooni.
Aga muu maailm on edasi läinud - mujal telekanalid pingutavad, et näidata kiiremini ja värskemat kraami, lisakanalid on eriti hea võimalus selleks. Kanal 2/TV3 hange on jäänud täiesti muutumatuks ja isegi kaotanud tähtsust, sest seda ei peeta omasaadete kõrval enam üldse oluliseks.
Omasaated on popid ja vajalikud, aga hankega ajale jalgu jäädes Kanal 2/TV3 võõrandavad olulise osa televaatajatest, kes kolivad ümber Foxidele või peavad netist tõmbamist paratamatuks ja loomulikuks.
Sisu pole neil kanalitel juba ammu olla, kui naad koodi alla lähevad siis head teed neil minna..
DVB-C, ZuumTV- Starman
Kuidas võtta... Ma ütleks et tv6 on hädine k12 kõrvaltutakas kirjutas:(konkurents toimib ka siin - pärast Kanal 12 tulekut läks TV6 kava kõvasti paremaks, tekkis uusi sarju ja filme sinna, Kanal 12 on päris hädine selle kõrval)
Antud kanalil jookseb terve reklaamipausi
Kogenud televaatajad võivad mulle öelda, kas nii ongi, või olen ma lolliks läinud... kuna MTV3 hommikutelevisioon on praegu puhkusel, olen ma masendusest mitu päeva ETV hommikutelevisiooni vaadanud. Kogu aeg on miski veider tundunud kuni järsku täna mõistsin - pilt on 4:3! Mis nõtrus see on, ma arvasin, et ETV omasaated on ammu 16:9?
Martini
DVB-T/S: Golden 9060 & CT5000Cplus & HTPC
DVB-T/S: Golden 9060 & CT5000Cplus & HTPC
- Linnavurle
- Entusiast
Terevisioon tuleb 2. stuudiost ja seal on 4:3 kaamerad. 1. stuudios on vist ka veel 4:3 kaamerad.Martini kirjutas:Kogenud televaatajad võivad mulle öelda, kas nii ongi, või olen ma lolliks läinud... kuna MTV3 hommikutelevisioon on praegu puhkusel, olen ma masendusest mitu päeva ETV hommikutelevisiooni vaadanud. Kogu aeg on miski veider tundunud kuni järsku täna mõistsin - pilt on 4:3! Mis nõtrus see on, ma arvasin, et ETV omasaated on ammu 16:9?
Uue maja projekteerimisse raisatud 3,3 milli oleks võinud tehnika uuendamisse magama panna.
ETVl paistavad kohati silma ikka rämedad pakkimisjäljed.
Muidugi selle aastahiti üleüldine kvaliteet on kh suht kohutav
nõua kvaliteeti leviralt!Taskur2tt kirjutas:ETVl paistavad kohati silma ikka rämedad pakkimisjäljed.
tähemehe kaabli otsas küll pildil miskit häda pole
ERR
1. Lõpptulemus sõltub oluliselt sisendsignaali kvaliteedist! Si*ast saia ei saa, sorry smile236kreisi kirjutas:nõua kvaliteeti leviralt!
2. @Taskur2tt osta omale normaalne teler!
ära tule kilkama, sisendsignaal oli selle saate puhul korralik. starmani etv tuleb otse gonsiorist ja ei pakita nii sitaks kui seda teeb elion ja levira.buhh kirjutas:1. Lõpptulemus sõltub oluliselt sisendsignaali kvaliteedist! Si*ast saia ei saa, sorry smile236kreisi kirjutas:nõua kvaliteeti leviralt!
kui ma panen levira etv pildi ja starmani kaabli etv pildi kõrvuti siis levira pilt oleks nagu sitt webiülekanne.
Viimati muutis kreisi, 22:20, 06 Jaan 2012, muudetud 1 kord kokku.
ERR
Ongi igati normaale telekas selle pildi jaoks. CRT! Kuid pakkimisjäljed näiteks sinakal taustal jäid kohe väga kenasti silma.buhh kirjutas:1. Lõpptulemus sõltub oluliselt sisendsignaali kvaliteedist! Si*ast saia ei saa, sorry smile236kreisi kirjutas:nõua kvaliteeti leviralt!
Buhh, viletsa sisendsignaali korral on tulemus vilets, sellest saame me kõik aru, aga kuidas Leviral see pilt ka hea signaali puhul õnnestub ära rikkuda? Äkki võtad julguse kokku ja tunnistad et see mis mastidest tuleb pole pehmelt öeldes just kõige parem. 

Panasonic TX-P60ST60Y, DM800HD, GM Spark One, 1W, 4,8E, 9E, 13E, 19,2E, 28E, 36E
Jaanus,
see mis mastidest tuleb on pehmelt öeldes poolpehmega tehtud.
see mis mastidest tuleb on pehmelt öeldes poolpehmega tehtud.
LG OLED 65E7V-Z + Dreambox DM900 Ultra HD - 36E > 28,2E > 19,2E > 13E > 9E > 4,8E > 0,8W + Cisco EPC3940AL 2.4/5G WiFi modem/router + Netflix