FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
roska
Digivanake

Re: FTA (vaba leviga) Eesti DVB-T

Postitus Postitas roska »

Zuumbox, pean Sulle pettumuse valmistama. Mul puudub igasugune seos ja kontakt maratoni otseülekande tiimiga. Ma saan aru, et teenus ostetakse küll BEC-ilt, kuid mul pole teada, keda Suviste kasutab ülekandeks, sest endal tal jaama pole eks järgmine nädal kuuleb täpsemalt.
Kasutaja avatar
kokku123
Digivanake

Postitus Postitas kokku123 »

TarmoTanilsoo kirjutas:
aandra kirjutas:Nagu kodanikud kommetaatorid ETV-s rääkisid, edastatakse liikuva kaamera pilt lennukile ja sealt edasi maale! Sellise tuulega aga on probleem lennukit hoida kaamerate läheduses, et levi oleks. "Hammast saab ka tagumise otsa kaudu välja tõmmata", nagu minu hambaarst väidab, ainult töö kvaliteet jätab soovida.
Kiire neti ajastul ei tohiks olla probleem pilti üle neti saata, asi vist rahas.
Huvitav, miks ei õpita eelmiste aastate samadest jamadest Tartu Maratoni pildi tootmisel.
Näita mulle traadita internetti peale WiFi mis võimaldab 3+ Mbps(HD puhul rohkemgi) uploadi? Enamik interneti teel tehtud ülekannetest mida ma olen näinud meenutavad pigem Youtube videot kui et telepilti.
3.5G kuni 5.76 Mbps uploadi.

EMT alles ju tegi kõva reklaami, kuidas telekanalid saavad hakata nende netti kasutama otseülekanneteks, ning jäävad igasugused kallid sati jne lahendused ära :lol:
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

Kas seal enam vahet on miks see asi tuksi läks? Minul kui tugitooli sportlasel keerati elamus tuksi. Kas üldse saab mingit vabandust olla :twisted: oli teada kust pilti tuleb teha kah tingimused jne. ehk siis meeskond ei olnud tasemel :twisted: mis näitab saamatust ja puht inimliku lollust :!: Mind eriti ei huvita kah milles viga oli ja vabandused stiilis tehnika jälle vedas alt, fakt jääb faktiks: ei saadud hakkama.
DM8000, DM7020, VU+ Ultimo4K Toroidal T90 5W;4W;0.8W;4.8E;9E;10E;13E;16E;19E;23.5E;36E+1,1M 28,2E, LG OLED55E6V
Kasutaja avatar
kreisi
DigiTVfänn

Postitus Postitas kreisi »

kokku123 kirjutas:
TarmoTanilsoo kirjutas:
aandra kirjutas:Nagu kodanikud kommetaatorid ETV-s rääkisid, edastatakse liikuva kaamera pilt lennukile ja sealt edasi maale! Sellise tuulega aga on probleem lennukit hoida kaamerate läheduses, et levi oleks. "Hammast saab ka tagumise otsa kaudu välja tõmmata", nagu minu hambaarst väidab, ainult töö kvaliteet jätab soovida.
Kiire neti ajastul ei tohiks olla probleem pilti üle neti saata, asi vist rahas.
Huvitav, miks ei õpita eelmiste aastate samadest jamadest Tartu Maratoni pildi tootmisel.
Näita mulle traadita internetti peale WiFi mis võimaldab 3+ Mbps(HD puhul rohkemgi) uploadi? Enamik interneti teel tehtud ülekannetest mida ma olen näinud meenutavad pigem Youtube videot kui et telepilti.

EMT alles ju tegi kõva reklaami, kuidas telekanalid saavad hakata nende netti kasutama otseülekanneteks, ning jäävad igasugused kallid sati jne lahendused ära :lol:
ükski operaator ei garanteeri traadita ühenduse puhul kindlat ribalaiust. tänu sellele isegi raadio ei ole kasutanud 3g ühendust kuigi seadmed seda võimaldaks.
ERR
Kasutaja avatar
martinj
Tegija

Postitus Postitas martinj »

Krt, see ei aja enam vihale vaid naerma
ERR: me vabandame televaatajate ees. Aga telepildi tootis maratonilt Balti Video, kes rentis ETV tehnikat ja töötajaid
Milleks selline jama? Keeran mingi sita kokku, ütlen, et ma pole süüdi, rentisin ennast ja oma tehnika välja :mrgreen:
Missest et ise tegin :mrgreen:
Ja Sina ei pea soomet mitte vaadata saama !
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

kui on ette teada, et kogu rajal pole garanteeritud uplink saan -> kopter -> kohalik keskus siis tehke viitega, lõigud kaamerast keskusesse ja miksige vaheajapunktide livega kokku - ikka parem lahendus kui see mis teist aastat järjest pekki läks ... ma olen kindel, et enamusel ülekandetiimist oli häbi endal ka sellise tulemuse peale :evil:
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kasutaja avatar
Zuumbox
Digivanake

Postitus Postitas Zuumbox »

martinj kirjutas:Krt, see ei aja enam vihale vaid naerma
ERR: me vabandame televaatajate ees. Aga telepildi tootis maratonilt Balti Video, kes rentis ETV tehnikat ja töötajaid
Milleks selline jama? Keeran mingi sita kokku, ütlen, et ma pole süüdi, rentisin ennast ja oma tehnika välja :mrgreen:
Missest et ise tegin :mrgreen:
Üks teatud muinasjutt tuleb meelde...
- Kesse tegi?
- Ise tegi!
- Mis siis kaebad, kui ise tegid...
smile322
DVB-T, DVB-T2: Golden Media Mania 3 HD & Sony32W4000; antenn 21...69 17dB, kõrgus 45+11 m; võimendi AD20-1,9/AMT; suund Espoo
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

:roll: No aga Eestis ongi nii, et ise ei osata midagi. Kui vaja mingit globaalse tähtsusega spordi suursündmust üle kanda siis ostetakse pilt täie rauaga sisse, kommentaatorid saavad kohapeal mingis pressipunktis 2 monitoridega mikkeripulti ja ülejäänud töö teeb siis rahvusvaheline pildivahendaja ära.
EDIT:Ahsoo, tegemist kõigest TM-i ülekandega? No seda (nii kehva kvaliteeti) poleks küll oodanud.
Krt vana analoogTV bussiga oleks kah pilt parem olnud...

Aga skeem Rendime tehnika välja mingile x osaühingule ja pärast ostame pildi tagasi, tundub kuidagi jokk.

OK koptereid eesti telekanalid ei peagi omama, aga kogemused iseseisvaks teleülekandeks ei tule teistmoodi kui peab ise tegema.
Kokkuvõttes tundub et Eesti digi käib ikka sügavalt allamäge.
Kasutaja avatar
kreisi
DigiTVfänn

Energizer kirjutas::roll: No aga Eestis ongi nii, et ise ei osata midagi. Kui vaja mingit globaalse tähtsusega spordi suursündmust üle kanda siis ostetakse pilt täie rauaga sisse, kommentaatorid saavad kohapeal mingis pressipunktis 2 monitoridega mikkeripulti ja ülejäänud töö teeb siis rahvusvaheline pildivahendaja ära.
EDIT:Ahsoo, tegemist kõigest TM-i ülekandega? No seda (nii kehva kvaliteeti) poleks küll oodanud.
Krt vana analoogTV bussiga oleks kah pilt parem olnud...

Aga skeem Rendime tehnika välja mingile x osaühingule ja pärast ostame pildi tagasi, tundub kuidagi jokk.

OK koptereid eesti telekanalid ei peagi omama, aga kogemused iseseisvaks teleülekandeks ei tule teistmoodi kui peab ise tegema.
Kokkuvõttes tundub et Eesti digi käib ikka sügavalt allamäge.
minu meelest osa vastutusest lasub "klubi Tartu Maraton" ja selle tegevjuht Indrek Kelk selga. neil teleülekande leping firmaga balti video mitmeks aastaks. kuna nimetatud firmal tehnikat netu siis renditakse. samas kui eelmine aasta oli sama jama, signaal bussi ei jõua siis võinuks teha järeldused ja sel aastal muud moodi signaali bussi transportida.
siin Suviste vabandus:
"Suviste: ilm ei vabanda meie ebaõnnestunud ülekannet

Suviste rääkis ETV otseülekandes, kuidas signaal kaameratest ülekandebussi täpsemalt jõudis. "Kolm saani andsid signaali lennukile, kust see läks edasi Tehvandi suusahüppetorni ja sealt omakorda ülekandebussi. Kõik signaalid jõudsid lennukisse, aparatuur näitas ka, et tornis on signaal, aga pilti polnud. Tegime eelnevalt kaks testi Tallinnas, siis oli telepilt korras," ütles ta.

"Kõigele, mis liigub õhu kaudu, on vigade puhul väga raskesti jälile jõuda. Jääb üle ainult kurbust ja piinlikkus tunda. Ilma taha jäi ainult nii palju, et tellisime ka Soomest kopteri, mis oleks meile õhust pilti näidanud, kuid Tallinna lahel oleva udu tõttu ei saanud kopter startida. Helistasime kopteri saamiseks ka Lätti, aga seal oli juba lumetorm peal. Natuke jäi asi ilma taha, aga see ei vabanda kuidagi meie ebaõnnestunud ülekannet." "

Natukene kummaline jutt mehelt, samas ei saa ma aru mis kuradima lennukist koguaeg jutt on :)
ERR
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

kokku123 kirjutas:
TarmoTanilsoo kirjutas:

Jajah HD pilt üle mobiilside :mrgreen:
Reklaam reklaamiks aga:

Hetkeseis (juba mitu head aastat samal paigal):
Voogedastus 3G võrgus. 3 kanalit ja Youtube...
Vihje: EMT Mobiil-TV (surfport) .
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

tekib küsimus kas etv ise ilma tööjõu väljarendita, oleks paremini hakkama saanud???
Aga jah kummaline lennuk küll, mis suudaks reaalajas pilti/signaali vastu võtta madallennul alla kukkumata??? Mingi vana Antonov, mis aeglaselt lendab smile214 või ???
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

kreisi kirjutas: samas ei saa ma aru mis kuradima lennukist koguaeg jutt on :)
mina ka ei saa aga on kaks võimalust:
a) enamus tainapäid ei tee vahet lennukil ja helikopteril :lol:
b) kasutati lennukit mille tellis tainapea kes ei saa aru, et lennuk ei suuda õhus paigal seista - lennuk siis tiirutas raja kohal ja kui juhuslikult sattusid kokku lennuk, kaamerakelk, rada ja suusatajad siis korraks midagi nagu oli ... aga neid tiire oli sel juhul ikkka sigavähe :mrgreen:

PS muidugi on veel võimalus, et laenati mõni mehitamata luurelennuk aga see oli puhtjuhuslikult kõrbevärvides ja suverehvidega :idea:
"Microsoft sells you Windows ... Linux gives you the whole house."
Kasutaja avatar
kreisi
DigiTVfänn

valgekotkas kirjutas:
kreisi kirjutas: samas ei saa ma aru mis kuradima lennukist koguaeg jutt on :)
mina ka ei saa aga on kaks võimalust:
a) enamus tainapäid ei tee vahet lennukil ja helikopteril :lol:
b) kasutati lennukit mille tellis tainapea kes ei saa aru, et lennuk ei suuda õhus paigal seista - lennuk siis tiirutas raja kohal ja kui juhuslikult sattusid kokku lennuk, kaamerakelk, rada ja suusatajad siis korraks midagi nagu oli ... aga neid tiire oli sel juhul ikkka sigavähe :mrgreen:

PS muidugi on veel võimalus, et laenati mõni mehitamata luurelennuk aga see oli puhtjuhuslikult kõrbevärvides ja suverehvidega :idea:
no suviste ise räägib,et oli lennuk kuhu signaal kolmelt saanilt saadeti....
ja räägib ka et telliti koptereid soomest ja lätist, kuid tormi ja uduga ei saanud kopterid lennata....
ERR
Kasutaja avatar
Linnavurle
Entusiast

Postitus Postitas Linnavurle »

Kirjutan mida välja olen uurinud. Kolme saani pilt läks lennukisse ja "lükati" läbi muxeri. Lennuki saadetud signaal võeti vastu Tehvani tornis
ja jõudis läbi fiibri Irisesse. Lennukis olnud saanide pildid korras ja muxer pannud segast.
Otepääl töötas Iris ja Elvas Levira.
Kasutaja avatar
0000
Tegija

Postitus Postitas 0000 »

Kurb, et see asi nii läks. Vaatasime algusest lõpuni ülekande ära. Kõik oli arusaadav, ülekanne oli ka põnev. Aga praak oli andeksandmatu. Kahju küll aga ei vabanda!
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”