bljumkin kirjutas:Kas ma saan õigesti su oopusest aru - sa oled peale lasknud erinevad paketid ID-kaardi tarkvara?
No purge'i siis kõik ära ja lase mingi ÜKS peale.
Samuti ei saa ma aru partitsioonidest - mis sa swap'i ei kasuta või?Milleks see võiks hea olla?Ja milleks on hea hoida üks part lihtsalt andmete jaoks, kui neid võiks hoida kodukataloogis?Mul kasutasid Bodhi ja Zorin tükk aega sama kodukataloogi.Ei juhtunud miskit hullu.
P.S. Dist-upgrade on alati siuke kahtlane värk.Ntx Mint'i arendav seltskond on kategooriliselt siukese asja vastu.
P.P.S.
Mis plaatidest sa räägid?Tee endale mälupulgale MultibootDisc - korja sinna erinevad linuxid, minu pärast Kolibri'st ja Puppy'st alates ja BackTrack'i etc lõpetades, lisaks diagnostikatarkvara ja materda, smile84
Mis id kaarti puutub siis ccid ja opensc on mõlemad värskeimad. erievad olid firefoxi brauserile mõeldud id pluginad ja esteidutili erinevad versioonid sealt ka libsmartcapp0 (1) erinevad. Proovisin vanemaid pcsclite (ccid) versioone , kuna pingviini foorumis on kirjas , et ubuntu 11.l04-s pidavat vanaga käima saama... Kahjuks ei aidanud. Aitas, millegipärast just kerneli image ja kerneli headerite uuendamine (olemasoleva reinstallimine).
swap? Jah, kasutan küll. Vaikimisi installi käigus luuakse ka swap. Seekord, kahtlustan et swap sai liiga väike, googlest leidsin viiteid, et hibernatsioon võib ebaõnnestuda kuna kasutusel kas liiga väike vai vale uuid tunnusega swap...
Hetkel tegin swapi suuremaks ja katsetan uuesti.
EDIT: uus katse kinnitab et liiga väike (vaikimisi) 3,94GB swap oligi põhjuseks, miks ei hiberneerinud. Uuendatud swapil ka teine uuid tunnus ja selle peab ära süsteemis konfima, muidu ei buudi pärast hibernatsiooni üles.
EDIT2:
Kokkuvõtteks sain nüüd lõpuks oma tahtmise, töötab nii ID ,kui ka hibernatsioon. initramfs tuli kah uuendada. smile173
Sa küsid miks mitu erinevat parti? Vastus lihtne: ketta jagamine on turvaline viis säästa oma andmeid, kui opsüsteem peaks "katki" minema. USB bootimistesse suhtun suhteliselt skeptiliselt, minu kogemus näitab et USB boot ei ole alati kõige stabiilsem (eri distrodel on bootimage erinev) . Minu arvuti emaplaat näiteks ei oska lihtsalt lahtipakitud USB iso-ga midagi peale hakata, läheb alglaadurisse edasi. Selleks et USB boot töötaks, pean F2 ja ette näitama et kasuta pulka. Ja juhul kui boodib, siis USB pulgalt installimine kettale on kah 50/50 loterii. Võib-olla mul ei vedanud selles mõttes et kasutasin 4GB- pulka, igatahes Ubuntu 12.04 install jooksis lõpus lihtsalt kokku. Selles valguses ma saan aru, multiboot diskil on image headerid umbes nagu grub alglaaduril ketta alguses... Aga ma ei usaldaks siinkohal 100% USB booti. USB boot sobib äärmisel juhul distro ära proovimiseks...
Ja kodukataloogis hoida eri distrode alt salvestatud andmeid on minu meelest siiski risk. Ligi pääseb, kui partitsioon on haagitud ja pole krüptitud või pole omistatud eriõigusi, mida teise opsüsteemi failihaldur ei tunnista või ei aktsepteeri. Aga kui failid permanentselt kustutad ja pärast tahad taastada siis pead kirjutama koopia teisele partitsioonile. Kuhu? Kui sul pole lisa partitsiooni. Andmete taastamise kvaliteedi koha pealt on kategooriliselt mittesoovitav kirjutada koopia samale kettale millelt taastada soovitakse.
Multibooti ma kaaluks, kui mul oleks kasutuses mingi väike netbook, millel pole CD/DVD seadet. Aga Lauaaarvuti puhul , millel optiline seade on igatahes lollikindlam vanamoeline Try& Install meetod. CD boot ja proovimine on ehk tõesti aeglasemad, kuid installimine on turvalisem.