mustkass kirjutas:No selge,teadjamees,ma ütlen sulle ise siis see polegi võimalik selle tarkavaraga ja 1903 boxiga on 3 formaati ja nii ongi mul see ammu Elionist järgi uuritud.
Amino boxiga võid lutsu visata,neid ei kasuta vist küll keegi enam peale sinu

mustkass kirjutas:Mnjaa,mis allikast sul signaal tuleb Elion,Starman,DVB-T,satelliit?Kõikidel neil toimetab nagu kirjutasid?Ma näen signatuurist sul DVB-T.
Tegin väikese loomkatse mul Elion kui valida Elioni boxist seal saab formaate valida mingi originaalformaat(on praegust kasutusel) kui panna pillrbox siis jah tlekas tunneb formaadid ära ja paneb ise pildi selliseks nagu peab kas siis 4:3 ribadega või 16:9 üleekraani,ma pole seda pillarboxi selle telekaga kasutanud,muidugist 4:3 ribad jäävad mis mulle kohe üks teps ei meeldi

Ise oled ju selle juba avastanud. Pillarbox ongi just see, mis 16:9 telekaga töötab. Seda, et Sulle millegipärast mustad külgmised servad ei meeldi, ei suuda BOKS küll kuidagi muuta. Ja ilmselgelt ka mitte siinsed foorumlased. Ehk palud Elioni teenindusel Sind veenda, ehk hakkavad siiski kuidagi meeldima.
Ja ega sellised ääred vist laigulise taustavalgusega tõepoolest kenad välja ei näe
See, et mõned kanalid otsustavad vahel oma 16:9 kraami 4:3 formaati suruda (nii, et 4:3 ekraanil ülal ja all mustad triibud on), see on nende kanalite probleem ja telekas ei suuda üldjuhul sellega automaagiliselt midagi ette võtta. Jah, mingid Philipsid vist suutsid tuvastada mustad ääred ning siis pilti automaatselt suurendada, aga see ei ole kuidagi mingi standardne funktsioon. Lisaks, "sissepõletatud" subtiitrid võivad sellise asjaga kaduma minna. Rääkimata suhtkoht suurest kvaliteedikaost. Võimalik, et Philips on sellise funktsiooni lisanud vaid 4:3 signaali töötlemiseks. Seega, kui kasutad Elioni boksi, siis HDMI ühendusega see ei pruugigi töötada (kuna HDMI kaudu ei saa telekas teada, kas signaal on 16:9 või 4:3). Aga jällegi, see pole mingi standardne funktsioon.
Mina kasutan sellisel juhul (kui ikka väga närvidele hakkab) KÄSITSI 14:9 formaati. Vähemalt Panasonic annab sellega üsnagi hea tulemuse enamusel juhtudel. Suurem osa mustadest servadest on sellega peidetud ning üldjuhul on ka subtiitrid (kui sellised üldse olemas on) nähtavad.