renee kirjutas:see 36 kuune leping pole üldse paha - sest kogu maailmas toimub pidev hinnatõus.
ma lepiks 10a lepingu sellise hinnaga. Praegu sai 5,5senti kW eest 1 aastane tehtud EEga, lätifirma nii väikest hinda ei pakugi ju, ja mina pole nõus lätlasi niikuinii toetama - lähevad veel meist mööda. ja sisi inimesed vinguvad kui paha meil ja lähevadki lätti elama.
Ma ei oska selle peale midagi kosta... Kas sa kütuse liitri eest 3 aastat ette, 2,50€ maksta ei taha või??? Põhjendada EE-le rohkem maksmist väitega , et 10 aasta pärast on nagunii hinnad kõrgemad, ei ole eriti veenev ega loogiline, sama hästi võiksid ka toidukorvi eest poes kassas kohe julmalt 35% juurde maksta, põhjusega, et 10 aasta pärast on hinnad nagunii laes, milleks oodata maksan parem kohe ette Sellise loogikaga riigimaksude maksjaid ainult riik ootabki, maksa kõik maksud 35% rohkem peale, nagunii kõik aktsiisid ja tulumaksud, riigilõivud 10 aasta pärast on niivõrd suured (riigikassa vajab täitmist nüüd ja kohe), milleks viivitada....
Mina leian, et kui mul on võimalik, kasvõi 5% Elektrumiga säästa, kasvõi aasta, siis teen seda. Mitte ei hakka orjama "eestimaist" sellistel absurdsetel põhjustel.
Ja et Latvenergo ette läheb... püha müristus...selllise asja nimetus on kadedus ja lapsikus, mis välja lööb. Eestlaslik suhtumine, ise ei saa ja teisele ka ei anna (turul ei lase konkureerida ega tegutseda) Sellise suhtumisega poliitikud oleksid niigi hapra investeerimiskliima lihtsalt olematuks teinud, keegi ei tuleks siia ...oniasse, kui vabal turumajandusel toimida ei lastaks. Loe tänast ÄP-d, riigi maksupoliitika järsu muutuse tõttu on juba mitu suurprojekti ehk meie alltöövõtufirmade ehk ehitusmeeste töö ja leib külmutatud.
... Oled vist üks neist kes on valmis Est-Airiga turistiklassis lendamise eest maksma Äriklassi hinda. Air Baltic näe kuramus rebis ette ja nüüd lööb kadedus välja Est-Airi kliendid nutavad muffineid taga ja on valmis nende pärast maksma mitusada eurot lennu eest. ... Pakun välja, et kui oleks sinu teha, laseksid elektrituru kinni tagasi panna, algataksid Euroopa Liidust väljaastumise protsessi võtaksid EEku käibele tagasi... tagasi aastasse 1991 ja kõik otsast peale, vahega ainult et siis pole enam midagi erastada, riigivara ammu erastatud. Järele jääb paljas maa.
Ja veel, mis välismaal elamisse ja töötamisse puutub, siis mõtle parem järele, miks "talendid" koju ei tule vaid Soomes-Rootsis, Norras tööd teevad ja võõra riigi majandust toetavad?
Miks Lätlane müüb oma piimasaadusi siin soodsamalt vaatamata sellele, et Eestisse peab seda kiirelt riknevat kaupa veel transportima? Aga seepärast, et neil on suur masstootmise võimekus müüvad hulgi ja soodsamalt. Lasevad siinsetele 10% alla ja ketid maksavad selle rahaga transa kinni, lisavad oma marginaali ja kasumitootluse ja kõik on õnnelikud, peale kohaliku Eesti piimatootja ja töötleja... Eesti piimatöötlejatele on raske suuri piimakoguseid toota, sest piimakari tahab palju raha mida igal väikesel taluettevõtjal lihtsalt ei ole. Pole enam neid ENSV aegseid suuri lehmakarju.
Vaatamata odavale Läti impordile ma ei usu et enamik meist tahaks Lätti elama minna. Ühiskond ja infrastruktuur on seal Eestist mingi 10-15 aastat maas. Riia Bussijaamas olid veel 5 aastat tagasi busside sõiduplaanid paberil tahvli peal.