Scart => S-video adapter

Kõik mis puudutab satelliidivastuvõtuseadmeid
Kasutaja avatar
kamm
Õpetaja

Scart => S-video adapter

Postitus Postitas kamm »

Kuna telekal scarti pole, siis ostsin sellise jublaka tüüneri taha, aga nüüd saab S-vido kaudu ainult must-valge pildi. RCA kaudu tuleb aga värviline pilt. On see tüüneri probleem (Nokia) või mingi muu jama.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

näita tuunerile missugust tv väljundformaati tahad: PAL, SECAM NTSC jne. KUi tuuner võimaldab, siis on ehk abiks ka videokompressiooniformaadi etteandmine: S-Video, Composite jne.
Kasutaja avatar
dumbuser
Edasijõudnu
Kontakt:

Postitus Postitas dumbuser »

Nüüd on tiba segamini asjad. SCART on ühe pistiku nimetus ja S-Video on siinkohal ilmselt signaali nimetus. Neid ei saa kuidagimoodi võrrelda. Praegu on aga asi ilmselt selles, et SCART (mida siis üritatakse laiali lammutada, olgu ta siis pistiku või mis nime all iganes), ei sisaldag seda signaali mida S-Video vajab. Heledus on olemas(muidu poleks üldse pilti) aga värvisignaal on puudu. Kui sul ei õnnestu (sealt kuskohas signaali formeeritakse) määrata, et just nimelt S-Video peab olema või seda võimalust ei olegi siis pole sul selle tükiga vist suurt midagi peale hakata. Kui sul tuuner ei oskagi S-Video signaali teha siis pead ikkagi RCA kaudu edasi pilti nautima. On ka igasugu vidinaid, millega neid signaale konverteerida aga see on antud juhul üsna mõttetu tegevus minu arust.
Tagurpidi on palju lihtsam, siis kui on vaja heledus ja värv kokku liita. Tegelikult saab ka nii, (vähemalt teorias, ise pole proovinud) et composite signaal lasta sinna on S-Video kontakti, kus on värv, aga see on mingi poolik lahendus ja pildi kvaliteedile võib ka hävitavalt mõjuda.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

dumbuser kirjutas: Tagurpidi on palju lihtsam, siis kui on vaja heledus ja värv kokku liita. Tegelikult saab ka nii, (vähemalt teorias, ise pole proovinud) et composite signaal lasta sinna on S-Video kontakti, kus on värv, aga see on mingi poolik lahendus ja pildi kvaliteedile võib ka hävitavalt mõjuda.
võib-olla läbi sati tuuneri ja teiste videoseadmete käib läbi s-video komposiitvideosignaali konvertimine teistmoodi, aga minul läbi arvuti toimib küll composite video-out PAL süsteemis värvilisena. NTSC-s on loomulikult mustvalge komposiit, kui telekas antud telesüsteemi ei toeta. KUi S-videot telekas üldse ei toeta (tuleb kasutada scart üleminekut), siis ei saa üldse pilti kätte.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

ja kui ei ole telekal scarti vaid on rca siis tõenäoliselt sul jooksebki asi komposiidis.
Kasutaja avatar
dumbuser
Edasijõudnu
Kontakt:

Miks sa mulle seda räägid ? Mina ei taha neid omavahel kombineerida. Ma kordan igaks juhuks üle, et S-Videost Composite tegemine pole mingi kunst. Need kaks signaali tuleb kokku liita ja ongi olemas. Kui on vaja vastupidi, (Nagu antud juhul teema algataja küsis. Mina sain nii aru, et tal on üks RCA sisend telekal ja mitu asja mida sinna tuleb torgata. Ilmselt on tal sellest sorkimisest kopp ees ja ta otsustas ära kasutada telekal olevat S-VHS pesa) siis peaks teoorias õnnestuma see, kui composite signaal lasta mõlemale S-VHS kontaktile (ilmselt peab mingi konde ka vahele sinna panema). Kuna ma viimatimainitut pole ise proovinud siis ma ei tea kah, kui hästi/halvasti see töötab. Küll aga olen seda teistpidi asja küll ja veel teinud. Ehk siis S-VHS signaalist composite't kokku mäkerdanud. Aegu tagasi sai neid dumbusereid õpetatud, kes ei saanud oma PC'st pilti telekasse, kuigi sel teemal on oksendamiseni jahutud kõikvõimalikes foorumites, uudisgruppides ja igal pool mujalgi.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

[quote="dumbuser"]Miks sa mulle seda räägid ? Mina ei taha neid omavahel kombineerida. Ma kordan igaks juhuks üle, et S-Videost Composite tegemine pole mingi kunst.

teema algataja mainis et ta ostis s-video-scart adapteri ja läbi selle tal rca-s pilt töötab, s-videos ei tööta. no mina sain aru et ta tahab pilti s-videosse saada, paraku ta telekas seda vist ei toeta, muidu oleks tal s-video sisend ja no problemos.. küsimus pole selles kuidas pilti konvertida ühest formaadist teise vaid selles mille abil ta tuuneri pildi telekasse saadab. Võib pakkuda ju ka läbi RF OUt-i, siis pole mingit sebimist. Aga konkreetselt minu lahendus toimib arvutiga, juhul kui tuuneris nimetatud parameetreid muuta ei saa. Minu manhattanis saab muuta näiteks nii scarti väljundformaati, kui ka telvisioonisüsteemi ja isegi helisüsteemi.teoreetiliselt ja ilmselt ka praktikas peaks õigete valikutega lihtsamalt pildi paika saama.
Telekasse tuleb pilt siiski läbi scart-rca kaabli, mille Scart on tuunerga ja RCA pistikud adapteriga ühendatud. sama kaabliga peaks ka teema algpostitaja saama pildi korda eeldusel et tal on rca audio-videosisend ja tuuner telekale sobivat videosignaali saadab. kui tal on korraga mitu seadet, siis võiks ta üldse mingisuguse audio-video konverterkarbi osta, kuhu saab korraga mitu pilli taha ühendada. teine, natuke kallis aga see eest nauditav oleks ühendada kõik multimeediaseadmed kodukinoresiiveriga ja resiiver ühe kablaga telekasse. jääb see juhtmete surkimine ära.Ise kasutan pc-st filmide vaatamisel composite video outi ja muusikakeskuse aux sisendikombinatsiooni. pole küll teab mis kõrgekvaliteediline lahendus, aga ajab asja ära.kui vaatan sati, tõmban s-video adapterist välja, kui vaatan arvuti abil, jääb tuuner stand-by-sse.

lahendus kasutusel kuni ühel päeval resiiveri jaksan muretseda.
Kasutaja avatar
kamm
Õpetaja

Postitus Postitas kamm »

Tänan probleemi lahkamast!

Selgituseks niipalju, et tüüner laseb scart väljundisse valida ainult RGB või PAL. Telekal on 2 RCA, 1 Component ja 1 S-video sisend ja proovisin kasutada sellist jublakat nagu siin pildil
http://www.genius-computer.de/shop/imag ... 921abb.jpg ,aga tulemusteta.

Paistab, et niisama lihtsalt asi ei tööta. Müügil on RBG to S-video konverterid, ca 1000eeku ja rohkem, aga kas neist suurt kasu on. Internetist ostes ei saa pärast tagasi ka anda.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

nojaaaa...minul just selline jublakas kasutuses ja toimib. Lüliti peaks sul Output asendis olema. RGB on Scarti standardis kasutusel.Ehk su telekas ei võta seda RGB-d jutule. Aga proovi PAL-is.Peaks vedu võtma. Minul tuunerist tuleb PAL läbi Scart--RCA (Scarti väljund on sätitud RGB-le). Selleks et S-videot kasutada peab telekal olema S-video sisend või tugi. Minu omal näiteks pole aga komposiiti võtab vastu.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

kamm kirjutas:Tänan probleemi lahkamast!

Selgituseks niipalju, et tüüner laseb scart väljundisse valida ainult RGB või PAL. Telekal on 2 RCA, 1 Component ja 1 S-video sisend
Tähendab su probleem ongi ilmselt selles et telekas toetab S-Videot aga tuuner mitte.
Kasutaja avatar
dumbuser
Edasijõudnu
Kontakt:

kamm kirjutas:http://www.genius-computer.de/shop/images/hama/00048/00048921abb.jpg ,aga tulemusteta.
See junn töötab ainult ühtepid S-VHS'i jaoks. RCA ja SCART puhul see lüliti isegi toimib. S-VHS puhul on ainult nii, et S-VHS sisse ja SCART kaudu välja. Neidsamu junne on vist sadade kaupa müüdud. Kui sulle müüja seda ei maininud siis sa A, kas ei tulnud selle peale, et seda küsida, võib B müüja ei tea ise kah sellest vidinast midagi (loe, pole ise katseid teinud). Tõsi küll, sedasama nublakat saab edukalt mudida, et ta teeks seda mis vaja. Ta käib ilusti lahti ja siis kaeva seal sees palju jaksad. Edu.
Kasutaja avatar
sigaelmar
Entusiast

Postitus Postitas sigaelmar »

Videokaardil tuleb kah seadetes pal standard määrata :idea:
Video out seadetes saab erinevaid standardeid määrata...
Vasta

Mine “Seadmed”