Saatjaks Koeru. Tallinn on täiesti välistatud.
Kes mäletab mu pusimist selle 110 panniga, siis pean märkima, et sain selle panniga ka muud kola kaasa, kaks Triaxi antennivõimendit, üks sisene, teine väline. Sisemine vist on kutupiilu, sest vläbi võimendi signaali vastuvõtt ei parane. Ikka 62%Ja aru ei saa, kas sisemine võtab voolu sisse või mitte. Tegemist lihtsalt sisetingimustes kasutatava valge karbiga, mis mõeldud kuni 860 Mhz vastuvõtuks.
Peab muidugi, välise mastivõimu kah ära proovima...
Aga üldiselt, mida teha selleks, et saada signaalitugevust vähemalt 70%-le? Muidugi turgatas mulle nüüd pähe et see välisantenn asub 90-se offseti all, vahemaa umbes 50cm, kas võib olla loogiline et pann kujutab endast takistust? Iskra on ju üle 60cm pikk ja ulatub pannist üle.
62% kannatab tegelikult millegipärast täitsa vaadata, asi pigem põhimõttes, et signaal võiks olla paremate näitajatega. Kas maapealse digi puhul on need S ja Q näitajad väga märkimisväärsed? Sati puhul ju alla 50% hakkab asi "käest ära minema". Või pole mul põhjust muretseda kuni pilt ei ruuduta?
Tehtud korduv otsing ja nüüd leidis kokku 8 kanalit, France24 loeb kaks korda sisse, ilmselt mingil põhjusel mõnelt teiselt sageduselt. Pean üle kontrollima, milliselt.
Veel üks küsimus oleks, kas on olemas sarnaselt Enigma Signal Meterile mingit androidipõhist appi, millega DVB-T signaali mõõta antenni häälestamisel? Esimene katse selles vallas läks metsa, enamik google playst saadaolevad appid olid asukohamaapõhised. Universaalset, mis sõltumata asukohast kanaleid sisse loeks, ei leidnud, mõtlesin et ehk on olemas mõni androidi app, mis üle wifi telerist signaali andmeid loeb, sarnaselt E2-le, aga vist pole sellist? Tüütu on igakord kui antenni keerad, käia vaatamas kuidas signa kvaliteet/tugevus muutuvad- menüüaken on aktiivne ka max võib-olla 1-2 minutit, seejärel, ilmselt ekraani sissepõlemise vältimiseks, kustub ise automaatselt- tuleb uuesti minna manuaalotsingu menüüsse...
odavat rahvamassidele mõeldud DVB-T Signal finderit vast on mõttetu otsida (sarnaselt Satfinderile)???