Kui mõned aastad hiljem sõjavägi andis mulle võimaluse istuda Mig-29 kokkpitti siis esimene asi mis mulle silme ette tuli see sama olukord aga nagu teistpidi vaadatuna, alles pärast hakkasid muud muljed üle lööma

Huvitav, nendel päevadel ei olnud kippu ega kõppu, aga eelneva kuu jooksul panid mitu korda madallennul üle. Kas "ründasid" keskpolügoni või simuleerisid Tapale maandumist aru ei saand, aga igatahes tulid vanad "head" ajad meelde. smile98 Viimati oli nii "lõbus" siis, kui Tapal 90.-datel põlveotsas L39-aid kokku klopsiti. smile214peeter3000 kirjutas:Täna, 31. juulil ja homme, 1. augustil sooritavad Eesti õhuruumis madallende Prantsuse hävitajad Mirage F-1.
Küsisin paar päeva tagasi ETV korüfeelt selle lennukiga vastuvõtu asja üle. Tema mäletas ka seda katsetamise asja. Prooviti vastuvõttu Leningradi saatjalt, mis saatis signaali kassateks kirjutas:Tere,
Lugedes Linnavurle 22. juuli teadet telesaadete transleerimisest lennukilt, meenus mulle kauges nooruses salvestunud info. Peale tõsist otsimist leidsin artikli vene ajakirjas Radio nr. 11 1957. a. kuidas 1957. a. Moskvas toimunud VI noorsoo festivali ajal katsetati telesaadete ülekandeid lennukilt. Muidugi mitte mingit koaksiaalkaablit pidi. Vastuvõtt lennukil Li-2, mis sõitis kiirusega 180 - 220 km/h 4500 – 5000 m kõrgusel toimus tavalise yagi antenniga. Saatmine toimus 40 W saatjaga VHF kanalil 11, millega kaeti kuni 200 km vahemaa. Antennid asusid lennuki all, automaatse asimuudi jälgimisega gürokompassiga. Saated toimusid Moskvast Kiievisse, Smolenskisse ja Minskisse. Katsetati ülekannet ka Leningrad – Tallinn liinil, kuid katse ei õnnestunud häirete tõttu releeliinil Moskva – Leningrad (ETV ajalugu).
Täielik info (venekeelne) http://www.radioman-portal.ru/magazin/radio/1957/11.php