CL - moodul puudub

Vaba vestlus igal teemal mis puudutab digitaaltelevisiooni
Vasta
Reptal
Uudistaja

CL - moodul puudub

Postitus Postitas Reptal »

Tere!

Küsin targematelt abi. Ostsin endale monitori-teleka.(LG 27MT93S).
Mure selles, et kui ühendan kaabli (Kasutan starmani ühendust) ja panen automaatsele otsingule siis leiab ainult ETV ja ka teisi kanaleid kuid neid ei näita vaid ütleb CL- moodul puudub.
Teistes tubades mul ka telekad, paljud vanemad mudelid ja neil näitab kanaleid rohkemgi kui paketis ettenähtud. :)
Ainult see telekas mis on ühendatud scart kaabliga otse starmani didipoksist näitab paketi põhiseid kanaleid.

Monitoril on mul nö kaardi pesa olemas kuhu panna cl kaart nagu õieti aru saan...

Kuid mu küsimus, et mix teistes telekates näen kanaleid ja sellel LG monitoril ei näe?

Tõenäoliselt need šifreeritud kanalid.. kas neist kuidagi mööda ka saab?

Tänud :)
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Re: CL - moodul puudub

Postitus Postitas elit »

Reptal kirjutas:Tere!

Küsin targematelt abi. Ostsin endale monitori-teleka.(LG 27MT93S).
Mure selles, et kui ühendan kaabli (Kasutan starmani ühendust) ja panen automaatsele otsingule siis leiab ainult ETV ja ka teisi kanaleid kuid neid ei näita vaid ütleb CL- moodul puudub.
Teistes tubades mul ka telekad, paljud vanemad mudelid ja neil näitab kanaleid rohkemgi kui paketis ettenähtud. :)
Ainult see telekas mis on ühendatud scart kaabliga otse starmani didipoksist näitab paketi põhiseid kanaleid.
Monitoril on mul nö kaardi pesa olemas kuhu panna cl kaart nagu õieti aru saan...
Kuid mu küsimus, et mix teistes telekates näen kanaleid ja sellel LG monitoril ei näe?
Tõenäoliselt need šifreeritud kanalid.. kas neist kuidagi mööda ka saab?
Vastus lühidalt:
- kinniseid ei peagi nägema ilma moodulita/kehtiva kaardita, st. vaba on ainult ETV. Seega pead panema monitori vastavasse pessa mooduli ja moodulisse kaardi, et saada pilti tuppa tulevalt Starmani kaablilt
- SCARTkaabel ei kanna edasi otse kaabli kaudu tuppa tulevat signaali, vaid saab edasi anda ainult Starmani boksis valitud teenuse (nn. kanali) signaali, mille boks on eelnevalt sobivaks/lahti teinud monitori jaoks
- miks teistes telekates näed, seda ei oska kommenteerida, kuna pole teatanud, mis vahendeid kasutad. Ei taha uskuda, et nende jaoks on Starmani signaal kodeerimata.
Reptal
Uudistaja

Tere!

Tänud vastuse eest. Vbl seletasin veidi segaselt. Kuna asja ise väga ei jaga.

Selle LG monitori ühendasin tava kaabliga mis seinast tuleb. (Mitte scart kaabliga). Mul igas toas kaabel mis seinast tuleb ja teised telekad töötavad ilusti. (Väljaarvatud üks telekas mis ühendatud scart kaabliga). Kokku mul kodus 3 telekat pluss nüüd see uus LG ja seda tahaksin nö köögis tööle saada.

Ei taha nagu mingit eraldi kaarti osta. Kas või mix mu monitor neid kanaleid ei näita või seadistan midagi valesti.
Muidugi teistel telekatel seda kaardi pesa pole. Üks telekas isegi vist a la 8a vana ple vist isegi digipoxi sisse ehitatud ja näitab ilusti starmani kanaleid.

Tänud veelkord.
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Reptal kirjutas:Tere!
Tänud vastuse eest. Vbl seletasin veidi segaselt. Kuna asja ise väga ei jaga.
Selle LG monitori ühendasin tava kaabliga mis seinast tuleb. (Mitte scart kaabliga). Mul igas toas kaabel mis seinast tuleb ja teised telekad töötavad ilusti. (Väljaarvatud üks telekas mis ühendatud scart kaabliga). Kokku mul kodus 3 telekat pluss nüüd see uus LG ja seda tahaksin nö köögis tööle saada.
Ei taha nagu mingit eraldi kaarti osta. Kas või mix mu monitor neid kanaleid ei näita või seadistan midagi valesti.
Muidugi teistel telekatel seda kaardi pesa pole. Üks telekas isegi vist a la 8a vana ple vist isegi digipoxi sisse ehitatud ja näitab ilusti starmani kanaleid. Tänud veelkord.
Siit järeldub, et Sa kasutad Starmani TV-kaablist analoogsignaali, millega vanad telerid saavad hästi hakkama, aga uus monitor pole mõeldud analoogsignaali töötlemiseks.
Starmanil on kaablis ka DVB-C (digitaalne) signaal, millele juba vihjasid.
Reptal
Uudistaja

Tänud tänud!

Nüüd saan asjadest juba veidi paremini aru. Täitsa võimalik, et teised telekat töötavad analoogi peal.
Saan aru, et uude LG monitori pean ostma mingi mooduli ja siis saan šifreeritud starmani kanaleid näha?
Kas neid kaarte saab osta starmanist või on mingeid muid kaarte mis ajaksid asja ära.

Tänud.
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Nüüd said õigesti aru.

Parim oleks osta moodul kindlasti Starmanist ja kaart ka sealt.
Siis kõik klapib.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

ka uue lg-ga saab analooge vaadata.
tee analoog scann..
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Kasutusel olev mudel on vist väga uus/tänapäevane ja tal ei pruugi üldse olla analoogi võimalust.

Tahtsin vaadata kasutaja-manuaali, kuid antiviirus hoitas/blokeeris juurdepääsu.

Siin peaks omanik ise manuaalist vaatama, kas on midagi kirjutatud analoog sisendsignaali kohta. Ka müüja peaks teadma midagi selle kohta öelda.

Euronics`i klienditeeninduse arvates pole sellel mudelil analoogi võimekust, kuid kirjutades e-maili nende kodulehele, vastab tehniline tugi ööpäeva jooksul väga täpselt. Neil on see konkreetne mudel müügil.
Soovitan kasutada seda võimalust.
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Siiski on LG 27MT93S -l olemas ka analoogi võimekus (Rocca-al-Mare Euronics`i andmetel).
Tel. 6659111.

Ainult menüüs tuleb teha sisselugemisel valik: (digitaal?)-analoog ja analoogid tulevad.
Teine valik, mida ei tohi panna, oleks: digitaal. Siis analoogid sisse ei tule.
Nii öeldi.
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

Ma olen oma LG-de peal skänneerimisvõimalusi uurinud ja mulle tundub, et vaikimisi on analoog kinni keeratud (kasutusvõimaluseta hall) , ilmselt põhjusel, et SECAM analoogsignaali ei tuvastata...Et kui analoog CATV kaabel ära ühendada, vast siis võtab jutule...Lisaks veel juurde ühe tähelepaneku, et analoogsignaalidest tunnistavad vähemalt minu LG-d ainult SECAM-i, kui kaablisignaal on PAL süsteemis siis ei saa kasutada. SECAM vist tundub olevat mõeldud regioonidele, kus pole veel ASO ellu viidud, või kus on ASO teostatud osaliselt.
Vasta

Mine “Üldfoorum”