Debian + TBS6618 DVB-C + TVheadend + OSCam + ... mis veel ?

Vaba vestlus igal teemal mis puudutab digitaaltelevisiooni
Vasta
sid
Uudistaja

Debian + TBS6618 DVB-C + TVheadend + OSCam + ... mis veel ?

Postitus Postitas sid »

Tere.

Ma siin ehitan endale HTPCd ja olen nats nõutu OSCami konfiguratsiooni osas. Äkki kodumaised teadjamad mehed oskavad suunist pakkuda?

Taustalugu on selline. Kodus on STV digipakett, kõik legaalne ja nii nagu olema peab. Samas see digiboks, mis tasuta kaasa anti, on ikka üks paras pastel küll. Muidu vaatamiseks ajab asja ära, aga salvestada normaalselt ei oska. Sai sellele kõlge pandud korralik väline HDD üle USB, aga selle digiboksi soft on nii bugine, et kord suvatseb salvestada, kord mitte. Möllatud sellega on nii ja naa, aga asja ikka ei saanud. Ei hakka STVga tühja pärast maadlema, ega sealt miskit andekamat vastu ei tule. Pealegi on ta statsionaarne ehk siinkohal mõtlen ma seda, et ega teda netti panna ei saa tegema seda, mida ma ise ühelt digiboksilt soovin.

Kuna ma linuxiga vägagi kodus, siis panustasin ma pigem selllele, et ehitan endale ühe HTPC. Katsetusi erinevate programmidega on tehtud kuhjaga ja ise päris kauge digitv inimesena olen nüüd kogemust saanud kõige sellega, mida linuxite peale pakutakse (DVBlast, MuMuDVB, MythTV, Tvheadend jm sinnakuuluv).

Lõppkokkuvõttes on peaaegu töötav konf selline - Debian linux ASUS C8HM70-I/HDMI peal, seal TBS6618 tüünerikaart, selles STV enda käest Conaxi CAM moodul ja linuxi telekaprogrammid.

Raud ja soft omavahel töötavad korralikult. TBS6618'l on korralik linuxi tugi, kerneli moodulid töötavad, Conaxi kaart krüptib vastavaid kanaleid lahti. Digitv tuleb ilusti läbi, käsitsi tööle tõmmastes saab DVBlast + VLC abil vaadata mis kanalit praeguses STV paketist ainult soovid.

Käsitsi on tore küll, aga tegelikult on vaja ju andekamat kooslust, mis salvestaks aja peale, saaks eemalt vaadata jne vidinad.

Nüüd on siis see koht, kus linuxitele tehtud programmid hakkavad oma puudustega pihta, mida tuleb erinevate kihtidega kompenseerida ja luua ahel, mis lõppkokkuvõttes toob tulemuse, et krüptitid kanalid jõuavad videosalvestusse jne.

Seega mul on TVheadend, mis leiab üles muxide pealt kõik STV kanalid. Vabasid kanaleid näitab nii kuidas vaja. Krüpteeritud kanalid tuvastab ära, aga näidata ei saa, sest tal endal pole selleks funktsionaalsust. Järgmisena on OSCam oma viimase SVN versiooniga, mis on Tvheadendiga kokku konfitud ja nad omavahel ilusti suhtlevad (newcamd, caid üle localhosti pordi jms). Kui ma palun Tvheadendil näidata mulle krüptitud kanalit, siis pöördub see ilusti OSCami poole. Ja nüüd tuleb see koht, kus hoolimata interneti läbilugemisest nädala jooksul ei saa ma ikkagi päris selgelt aru, et mis siis edasi valesti läheb.

Ma saan aru, et osadel juhtudel on OSCam kui proxy, kus ta ühelt poolt vaatab telekaprogrammi poole läbi selle liidese, mida too oskab (Tvheadend üle newcamd), ja siis on võimeline edasi konverteerima liiklust üle CCCam või nende igasuguste liideste abil, mida OSCam mõistab. Aga antud juhul oleks tal vaja pöörduda juba masinas olemasoleva liidestatud kaardi poole. Mingisuguste Phoenix CAM üle USB asjadega või smartcard lugejatega see nagu töötavat?

Ennem igasuguste konfifailide tutvustamist küsiks lihtsamalt, et kas OSCam oskab ise üle oma DVB API pöörduda TBSi sees oleva Conaxi kaardi poole või peab seda tegema veel miski muu utiliit? Iseenesest OSCam oma logifailides räägib, et /dev/dvb/adapter0/demux0 tunneb tema DVBAPi ära, aga no seda Conaxi kaarti /dev/dvb/adapter0/ca0 ei õnnestu mul kuidagi talle otse külge saada. Ja nii see OSCam siis ütlebki Tvheadendile, et ma ei oska ühegi lugeja (kaardi) poole minna, et krüptot tema jaoks lahti teha.

Kogu selle sama konfikompoti jooksul saan ma iga kell võtta DVBlasti ja VLC ja vaadata nagu muiste :-)

Kas kellelgi on mulle kogemust ja teadmisi jagada ?

Aitäh lugemiseks kulunud aja eest :-)
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Re: Debian + TBS6618 DVB-C + TVheadend + OSCam + ... mis vee

Postitus Postitas Henkka »

Ossaaa... lugupidamine!!!

Kui oskaks ise midagi kosta siis kostaks... aga ei oska.
Võibolla helgemad pead siin foorumis annavad miskist tagasisisdet
AX HD61 4K ; AX HD51 4K ; LG OLED65B8PLA; LG OLED55EG9A7V ; T90 0,8W; 4,8E; 9E; 13E; 16E; 19,2E; 23,5E; 28,2E; 31,5E; 36E
Kasutaja avatar
xxmen
DigiTVfänn

Postitus Postitas xxmen »

sid kirjutas:Tere.
Mingisuguste Phoenix CAM üle USB asjadega või smartcard lugejatega see nagu töötavat?
ID-kaardi lugejaga töötab. Kaardiserverina. Minul tiksub ta Raspberry Pi küljes. Ja Starmani kaardiga, aga see pole vist oluline.
Konfifaile võin jagada, kui on vaja.
Sinu soovitud koosluse kohta ei oska midagi tarka kosta.
Kerge googeldus näitas, et üksi Sa oma murega pole.
Kasutaja avatar
kalvis
DigiTVfänn

Postitus Postitas kalvis »

Oscam + klientprogramm edukalt STV võrgus tööle saadud. Oscami poolt vajalik klassikaline Conax sätted.
Klientprogramm on pirtsakam, igaüks lihtsalt ei tööta.
Kasutaja avatar
Jeeriko
Entusiast

Postitus Postitas Jeeriko »

ei tea las sain su seletusest õieti aru aga ...

kui sul kasutusel tvheadend ja see pöördub oscami poole üle newcamdi siis oscami dvb-api peab olema disable-tud.

see, et sa oscami logis näed pöördumisi, siis järelikult on sul oscam.conf-is newcamd port seadistatud ja ka oscam.user-is kasutaja login-id seadistatud.

kui oscam logi näitab, et päringut kuhugi edasi ei saadeta ja kohaliku kaardi poole ei pöörduta, siis küsin kas oscam.server-is on sul reader seadistatud?
EDIT
Kogu selle sama konfikompoti jooksul saan ma iga kell võtta DVBlasti ja VLC ja vaadata nagu muiste :-)
sorry, ei panned tähele, järelikult oscami conf töötav!

EDIT II
samas siin suht lihtsalt lahti kirjutatud sama krüpt kaardi setup http://mifi.no/blog/?p=61
NB! kaardilugejaks kõige tavalisem omnikey ID kaardilugeja!!! sellepärast ka pcsc-libusb vajadus.
sid
Uudistaja

Postitus Postitas sid »

Suur tänu siiamaani vastajatele positiivsuse ja vihjete eest :-)

Ma ise ka jäin mõtlema vaadates täna aknast lumesadu, et see pcsc asi on minu poolt veel täiesti proovimata jäänud. Madistame siis sellega edasi.
sid
Uudistaja

Postitus Postitas sid »

Hurraa! :-)

Töötab! :-)

Võtsin oma rariteetse SCR331 USB kaardilugeja appi ja saingi kogu selle ansambli omavahel stabiilselt mängima. Ah, kui hea tunne on selliseid asju tööle saada :-)
Vasta

Mine “Üldfoorum”