Nimelt peale 5a vaatamist tundub, et ühe LNB-ga vaid Hotbirdi vaatamine kipub lahjaks jääma kuna palju paremaid FTA kanaleid sealt ära kolinud, idanaabri ajupesu kanalid hakkavad ära tüütama ja koodialuste kanalite muukimise maailma pole kunagi süvenenud.
Siit tekkis mõte, et paneks 1-2 LNB-d juurde, et saaks teiste satelliitide abiga rohkem kanaleid kätte, aga sellega seoses algajana palju küsimusi tekkinud. Eelkõige veidi arusaamatu, et mis lisavidinaid ma vajan ja kas ise nende seadistuste paika saamine oleks satellite finderi abiga väga keerukas.
Kui ma tahaks veel lisaks Hotbirdile kätte saada nt. Astra ja Siriuse kanaleid, kas siis peab antennile mootori lisama?
Või piisab kui ostan selle mitme LNB jaoks mõeldud hoidiku ja panen paar LNB-d juurde?
Nagu ma aru saan, siis läheb vaja seda DiSEqC jubinat, mida selle valikult tuleks silmas pidada? Standardeid tundub olevat palju.
Ehk kas koguinvesteering oleks 1-2 uut LNB-d, DiSEqC, mõned kaablijupid LNB ja DiSEqC vahele? Või unustasin midagi olulist?
Eeltööna sai täna maailma lõpust üks 5 eurine satellite finder tellitud, sest enam pole väikest kineskoop telekat, mida kortermaja katusele kaasa tassida seadistamiseks. Tundub et sama tööd teevad ka mõned mobiiliäpid, aga pole nende kasutamise kogemust ja satellite finder tundub lihtsam.
Tüüner on Edision Trojan http://www.testberichte.de/p/edision-te ... richt.html