Isiklikult olen küll kahe käe ja kolme jalaga selle poolt, et see tobedus ükskord ajaloo tolmusesse prügikasti kaoks

... ja...Zuumbox kirjutas:Isiklikult olen küll kahe käe ja kolme jalaga selle poolt, et see tobedus ükskord ajaloo tolmusesse prügikasti kaoks.
Selgituseks sulle kui sa juhuslikult ei tea - Vähemalt viimased 5-6 aastat pole vandid kella keeranud, ei edasi ega ka mitte tagasi.Zuumbox kirjutas:Ise küll kaldun rohkem vantide variandi poole - talvel on nagunii kogu aeg pime.
Olen ka samal arvamusel, aga kui keeramine kaotatakse, siis ikka ilmselt vööndi, st talveajale.Scott kirjutas:Eelistaksin jääda kella keerama*, aga kui see kaotatakse, siis kindlasti suveaeg jätta
Esiteks, aga enamus inimesi magas päikesetõusu maha isegi moskva aja suveaja korral ja ei toimeta öösel kell 3 õues.Scott kirjutas:Panin õhtul maja ukse kinni kell 23.30 ... ja kella kolme ajal oli õues juba nii valge nagu sombusel sügispäeval ning jätkasin õues toimetamist ... enamus magaks hommikuse valguse lihtsalt maha ... Septembri keskel oleks õhtul juba pool kaheksa üsna pime
Tõin näite reaalsele vaatlusele tuginedes. Jah, sellest ma räägingi, et vööndiajale jäädes magaksime igal hommikul ühe tunni rohkem valget aega maha kui suveajale jäädes. Sellest vaatavad talveaja pooldajad miskipärast mööda või käsivad enne tööd aeda toimetama või randa päevitama minna.vanemleitnant kirjutas:Esiteks, aga enamus inimesi magas päikesetõusu maha isegi moskva aja suveaja korral ja ei toimeta öösel kell 3 õues.
Teiseks, valged ööd on ainult meie laiuskraadil ja põhja pool. Sotšis MM mängu ajal oli ka ½8 pime praegu.
Oulus ja Rovaniemis on ikka veel oluliselt valgemad ... (edit - nagu sa juba märkisid).tigekala kirjutas:Kusjuures nn. valged ööd, on ainult meil ja eriti veel Piiteris...
Loe uuesti - ma pooldan nagu sinagi keeramist või suveaega. Ütlesin, et kui keeramine lõpetatakse, siis jäädakse tõenäoliselt vööndiajale, mitte suveajale.Scott kirjutas:Sa ise pooldad vööndiaega