5 satelliidi vaatamine
5 satelliidi vaatamine
Küsimus seoses uue "kuuma" positsiooniga 1 W.
Vaatan Astrat, Hot Birdi, Siriust ja Hispasatti, kui nüüd lisada 1W, siis vajab süsteem ilmselt ümberehitamist. Probleem, kas panna 1 antennile 3 või 4 pead, või THOR-i jaoks eraldi antenn, ei olegi nii oluline. Rohkem vaevab lülitite küsimus, diseqc sobib kuni 4 signaali jaoks, kas mul on nüüd vaja 5. signaali jaoks uut lisadiseqc-i ja kas ja kuidas neid ühendada? Ja veel, kuna mul on 2 tüünerid Dreambox ja HUMAC 5300, siis on mul naguniii 2 lülitit, kas siis nüüd on vaja 4 lülitit?
Vaatan Astrat, Hot Birdi, Siriust ja Hispasatti, kui nüüd lisada 1W, siis vajab süsteem ilmselt ümberehitamist. Probleem, kas panna 1 antennile 3 või 4 pead, või THOR-i jaoks eraldi antenn, ei olegi nii oluline. Rohkem vaevab lülitite küsimus, diseqc sobib kuni 4 signaali jaoks, kas mul on nüüd vaja 5. signaali jaoks uut lisadiseqc-i ja kas ja kuidas neid ühendada? Ja veel, kuna mul on 2 tüünerid Dreambox ja HUMAC 5300, siis on mul naguniii 2 lülitit, kas siis nüüd on vaja 4 lülitit?
Re: 5 satelliidi vaatamine
Ühendad nii!valdemar kirjutas: kas mul on nüüd vaja 5. signaali jaoks uut lisadiseqc-i ja kas ja kuidas neid ühendada? Ja veel, kuna mul on 2 tüünerid Dreambox ja HUMAC 5300, siis on mul naguniii 2 lülitit, kas siis nüüd on vaja 4 lülitit?

Teist tüünerit juhid teise samasuguse komplekti abil. Või siis läbi jagaja aga siis näed ainult sama sati sama pol. kanaleid!
Dreambox 500-S, SkyStar2, KissSatdem DVB. 1,9m+24' jack, 1,1m+HH-120, 0,8m fix, 1,0m fix. Infinity USB Phoenix, Cas Interface 2, .....
Re: 5 satelliidi vaatamine
Siis pead käsitsi lülitamatoxtox kirjutas:Aga nkui 12v juht. puudub?

Dreambox 500-S, SkyStar2, KissSatdem DVB. 1,9m+24' jack, 1,1m+HH-120, 0,8m fix, 1,0m fix. Infinity USB Phoenix, Cas Interface 2, .....
Idee poolest võiks ju 0/12v lüliti asemel olla 22khz tooni lüliti (siin juhuslik pilt juhuslikult saidilt: http://www.daveswebshop.com/22khz.shtml ). Küsimus on selles, et kas läbi 22khz lüliti saab diseqc oma korraldused õigesti kätte. Eutelsati diseqc-i tutvustavas pdf-is öeldakse, et diseqc ei reageeri 22khz signaalile, kui tuvastab diseqc keskkonna, s.t. saab vastavad käsud. See mittereageerimine on oluline, kuna esimesed diseqc-id töötasid just 22 khz-ga ja praegused on vanadega ühtesobivad. Kuid kui diseqc ignoreerib seda 22 khz, siis ei tohiks probleeme tekkida.
Eutelsati pdf: http://www.eutelsat.com/satellites/pdf/ ... tchers.pdf
Jutt on ainult netimaterjalide põhjal ja ise pole midagi proovinud. Oleks tore kui keegi asja kommenteeriks.
Eutelsati pdf: http://www.eutelsat.com/satellites/pdf/ ... tchers.pdf
Jutt on ainult netimaterjalide põhjal ja ise pole midagi proovinud. Oleks tore kui keegi asja kommenteeriks.
Tüünerist ikka. Tüüneri menüüs kohe selline võimalus 0/12 sees/väljas. Muidugi kõigil tüüneritel ei ole ka seda võimalust.valdemar kirjutas:Küsimus - kust saab 12V lüliti oma toite, kas tüünerist, või vooluvõrgust läbi alaldi?
Kui oled kõik võimalused ära proovinud, siis otsi manuaal üles ja loe seda! RTFM.
RTFM- Read The Fucking Manual!valdemar kirjutas:Küsimus : kas 12 V tuleb läbi antennikaabli?
Näe vahelduseks ise ka pisut vaeva ja loe juhendid läbi mis tüüneriga kaasa anti. Putru lausa suhu toppima ka ei hakka.

Ja Googlesse on jube raske tippida Humax 5300 manual ???valdemar kirjutas:Sorry, aga mul ei ole manuaali hetkel käepärast, ma kasutan võõrast arvutit ja mul on õhtuks infot vaja,
Palun. http://www.humaxdigital.com/products/ne ... 5300_M.pdf Kohe esimene asi mis vastu vaatas.
valdemar kirjutas:Küsimus - kust saab 12V lüliti oma toite, kas tüünerist, või vooluvõrgust läbi alaldi?
Tüüneril tavaliselt tagapaneelil RCA pistikupesa. Menüüs on LNB häälestamise juures valik 0/12v sees/väljas. Humaxi kohta ei oska öelda, vähemalt odavatel humaxitel on 22khz lülitus olemas. Vähemalt 5 pead peaks ikka selle lülitiga tööle saama - diseqc selle sisendi otsa kus on 22khz OFF ja viies pea sinna otsa, kus on 22khz ON (sest vaikimisi on ju 22khz OFF peal).valdemar kirjutas:Küsimus : kas 12 V tuleb läbi antennikaabli?
Vahemärkusena seda, et 12v ei saaks mööda kaablit joosta, kuna seal on juba horisontaalpolarisatsiooni puhul 18v ja vertikaali puhul 13.5v

Aadressil: http://www.satellite-heaven.de/diseqc_and_more.htm on millegipärast see 22khz lülititega 16 lnb joonis ära koristatud. Seal olid 22khz lülitid pärast diseqc-i, kuid kui peade arv läks üle 10, siis tulid teatud piirangud mängu.
Humax5300 on kindlalt +12v juhtimine olemas. LNB kaablisse see pinge ei lähe. Selleks tuuneril eraldi väljund (tavaliselt mingi pulk-pistik või RCA). Lüliteid saadaval igas SAT firmas. Eriti kaugele tuunerist panna ei saa, tekib pinge-lang ja lüliti ei toimi. Reeglina meil liikuvad ei ole mõeldud välis-tingimusteks. Toas kõige parem koht. 22khz tooni kohalt kogemus puudub, kuid kahtlen.
NB! Olemas ka karmimad diseqc-id. ja diseqc 1.1 juhtimine.
NB! Olemas ka karmimad diseqc-id. ja diseqc 1.1 juhtimine.