Vaadake, kõik kes siin vähegi kaua liikmed on olnud peavad ennast teistest targemateks. SEalt ka need enese ülehinnangud, teistele ülevalt alla vaatamisega stiilis vastused. Aga sellistest ei mõtle selle peale et alati on midagi teistest õppida. Kas mina näiteks ajan vahtu, kui ma soovitan DVB kaardi jooksutamise ajal protsessori koormust vähendada teiste programmide arvelt??!? Inimene kes ostab omale satikaardi arvutisse, peab arvestama sellega et masin ei pruugi toime tulla. Aga ta ei arvanud kaarti arvutisse ostes et see tõesti nii määrav on. Sealt ka tõsiasi, et arvutile jäägu arvuti funktsioonid ja satitüünerile sati vastuvõtu funktsioon. Siinkohal, ma ei hakanud ICE-ga enam vaidlema selle "laheda pirni" teemal sest see on mõttetu. KUi mees on endast nii heal arvamusel, lasku olla, minu asi oli algppostitajat oma nõuannetega aidata. Isegi siis kui need nõuanded ei pruugi kuigi kasulikud olla. SAmamoodi on siin teisigi vaidlusi olnud, mida ma kõrvaltvaatajana lugenud olen, lisamata piiksugi, sest mõned vaidlused on mõttetud. Need kes vaielda tahavad, koligu minu pärast kasvõi Võitlustanneri sektsiooni üle ja lahmigu teineteist seal palju tahavad. 100% head lahendust pole kunagi olemas olnud.
Ma olen enesele tunnistanud et satiteemadel on siin minust targemaid mehi küll ja küll, nendega vaielda pole mõtet, aga kui iga algaja aitamise peale hakatakse oma "kõiketeadva" üleoleva suhtumisega maha tegema, siis minu meelest jääb taktitundest ja headest tavadest selline foorumi kasutamnie küll kaugele-kaugele, kusagile teismeliste läbu IRC kanali tasemele. Tark on see kes järele annab mitte see, kes ennast "rusikaga rinda tagudes" esimeseks peab. Jutt siinkohal ei käi ainult Ice kohta, siin on teisigi. Ma ei tea mida minust arvatakse, aga ma ei pea oma tõekspidamisi ainuõigeteks. SAmamoodi olen loobunud teiste kasutajate pidevast tsiteerimisest. igaühel on õigus oma arvamusele.
MIs puudutab postituste piiramisse, siis minu pärast tehke seda, kuid samahästi võib ka lihtsalt algajatele ja edasijõudnutele eraldi foorumi osad teha. Siis vihastavad mõned Õpetajad ja edasijõudnud-satifännid ennast vähem välja. Algajatele soovitaks enne foorumisse postitamist googeldada, teha otsinguid. MInu pärast pangu moded kasvõi filter vahele, et see kes on algaja, saab teha esimesel nädalal ainult teda huvitatavatele teemadele otsingu. Jääb nõuandeid, stiilis "KASUTA OTSINGUT

" vähemaks. MUidu tekib arusaam algajale, et teda peetakse lolliks väärakaks, kes vihastab oma algajalike küsimustega igaühte välja. MIda teha läbustajatega siis selle kohta on juba palju nõuandeid tulnud, et modedel ja adminnidel jääb üle vaid käepärasem lahendus välja valida ja seda rakendada kui võimalik. Ja läbu tuleb enne kasutamise karmistamist kindlasti defineerida, et kasutajad teaksid mis on läbu selle foorumi teemade kontekstis. Siis jääb läbustamine ka läbustaja vastutusele ja ta ei saa pretendeerida vastulausele "Aga ma ei teadnud..UPS, sorry"