milline on hea TV-OUT'iga videokaart
milline on hea TV-OUT'iga videokaart
...kui on 2 monitori ja aeg-ajalt tahaks pildi svideo (3m) kaudu telekasse lasta, endal mul RADEON 9200 ja SS2 aga kui ma nägin telekast HDFORUM'it mõtlesin et ehk on ikka mõni parem videokaart ka olemas kui see minu oma... Mida soovitate? (et HDFORUM'il oleks jumet..)
-
- Edasijõudnu
- Kontakt:
S-Video TV OUT on reeglina eelkonfigureeritud näitama pilti 50hz peal ja max reso on 800x600 (tavaliselt 640x480) . See tähendab et HDTV_st on TV-OUT veel üsna kaugel. Ainult juhul, kui TV OUTi on võimalik kasutada ka LCD paneelile sobivate resode peal, on lootust, aga ma ei tea ühtegi videokaarti, mis omaks S-Video OUTil sellist funktsiooni. Teine teema on DVI, sealt saab jah kõrgemat resot, aga siis peab ka telekal see digisisend olemas olema. SEega oleks soovitav osta kahe videoväljundiga Videokaart (analoog+digitaal) ja siis omades vastava sisendiga telkut, molu.
Vähemalt minu FX5200 TV-OUT ei näita pilti kõrgemal kui 60hz. Ma pole ka proovinud kaarti "petta". Varsti ostan uue 100hz teleka (LCD-d ei vea eelarve välja) , eks siis proovin natuke mängida, aga erilist lootust eriti ei pane, et TV-OUT kõrgemal eraldussagedusel kõrgemat resot annab.
Muidu ütleks et TV-OUTil pole kvaliteedis väga viga, piisavalt kõrge resoga videod on üsna head vaadata, igatahes paremini kui molult. MUidugi oleks parem kui kõik videod oleks kalibreeritud PALi resole, näeks 4:3 Fullscreen pilti täies mahus kriipsugi kaotamata, aga ise pole viitsinud seda ette võtta.
Vähemalt minu FX5200 TV-OUT ei näita pilti kõrgemal kui 60hz. Ma pole ka proovinud kaarti "petta". Varsti ostan uue 100hz teleka (LCD-d ei vea eelarve välja) , eks siis proovin natuke mängida, aga erilist lootust eriti ei pane, et TV-OUT kõrgemal eraldussagedusel kõrgemat resot annab.

Muidu ütleks et TV-OUTil pole kvaliteedis väga viga, piisavalt kõrge resoga videod on üsna head vaadata, igatahes paremini kui molult. MUidugi oleks parem kui kõik videod oleks kalibreeritud PALi resole, näeks 4:3 Fullscreen pilti täies mahus kriipsugi kaotamata, aga ise pole viitsinud seda ette võtta.
100 hz telekas eeldab sul ikka 50 hz kaadrisagedusega sisendsignaali. Ta ise duubeldab need 100-ks (2x50), et pilt vähem väreleks. Sul see FX5200 on väidetavalt võimeline tv-out-i laskma 1024x768, kuid praktikas on teleka resole lähem see 800x600 ehk siis kõik, mis sellest suurem, skaleeritakse ikka väiksemaks. Võivad väita ju mida iganes, aga kes seal analoogsignaalis ikka neid digipiksleid loebEnergizer kirjutas:Vähemalt minu FX5200 TV-OUT ei näita pilti kõrgemal kui 60hz. Ma pole ka proovinud kaarti "petta". Varsti ostan uue 100hz teleka (LCD-d ei vea eelarve välja) , eks siis proovin natuke mängida, aga erilist lootust eriti ei pane, et TV-OUT kõrgemal eraldussagedusel kõrgemat resot annab.![]()

... reeglina niimoodi petta pole võimalik, videokaart kas lihtsalt ei anna rohkem, kui ~60Hz telekasse olenemata, mis Hz sina valid, või näed telekast ainult virvendavat sigrimigri ja 1024x768 peaks olema AFAIK see ülempiir (S-Video/Coposite), mida telekasse nii lasta saab, et kogu ekraan nähtav oleks ...Energizer kirjutas:Aga kui ma ütlen videokaardile,et TV on 100hz, kas siis saab resot suurendada? Või öelda videokaardile,et TV asemel on teiseks ekraaniks CRT?
Ma mõtlesin just sedalaadi "petmist" .Aga ma ei usu eriti et see võimalik on.
aga mida arvata sellisest isendist? pean silmas seda "HDTV Output support" ...
http://www.leadtek.com/3d_graphic/winfa ... tdh_1.html
http://www.leadtek.com/3d_graphic/winfa ... tdh_1.html
Ahh, see mingi hetkehullus, et HDTV jne. Tore on ta küll, et asjal on HDTV väljund (millele juhetki olemas pole veelENSV kirjutas:... julgen väga kahelda, et sul õnnestub seda HDTV out'i tavalise teleka taha susata, mis HDTV'd ei toetaisegi, kui see õnnestuks, siis ma ei kujutaks ette, mis pilti sa sealt näeks, tavalise TV normaalse ekraanireso ja HDTV vahe on ikka nati liiga suur ...

Output Output: HDTV, DVI, VGA
On-board DVI support up to 1600x1200 resolution
On-board HDTV-out support up to 1920 x 1080i resolution
HDTV output cable(optional)
Minul näiteks masinas suht mitte väga kallis ATI X700 Pro ja sellel saab täiesti vabalt DVI otsast selle 1900x1200 reso kätte....
iCE