Põdrad ise ütlevad - puhun persee ja puhun paska...

Mul on Triax 100 (21-69), AD-10 ja AV-72 järjest. Ainult AD-10-st jäi väheks. Vaatan arvutiga (AirStar 2), arvuti ise on paras häireallikas ja tema juures peab olema tugev signaal, muidu oli nii, et isegi koaksiaalkaablist käega kinnivõtmine parandas BER-i. Kui panin selle järele veneaegse detsi-eelvõimendi, siis signaali sai küll tugevamaks, aga BER vastupidi läks kehvemaks (ristmodulatsioon!). Laiaribaline tugev võimendamine ei ole hea olukorras, kus analoog ka veel töötab. AV-72 signaali on muidugi nii et tapab, summutan seda osaliselt maha (pole kellegagi jagada).Oskab keegi nõu anda, et kas oleks kasu kui vahetada AD-10 mingi muu võimendi vastu, nt AD-20 / AV-72 vms?
Mul on sama seis. Kõrgus annaks oluliselt juurde, seda on näha. Ilm mõjub tugevasti. Talvel miinuskraadidega oli 32. kanal tihti täiesti veavaba (BER ümmargune null), 44. kanal 10exp-5 ja 46. kanal 10exp-4 suurusjärgus (sellega on vastuvõtt veel suurepärane). Nüüd plusskraadidega ja muidu märja ilmaga on oluliselt kehvem: 32. kanal 10exp-4, 44. kanal 10exp-3 ja 46. kanal 10exp-2 suurusjärgus. Kui on veel 10exp-2 "esimeses pooles", siis raadio mängib korralikult, suurema korral hakkab kiuksuma. Kõige suuremaks probleemiks on siiski möödasõitvad halvasti varjestatud süüteseadmetega sisepõlemismootorid, mõni tõmbab BER-i 2 suurusjärku korraks kehvemaks, pilt siis ruudutab ja heli võib ka hakkida.Kohe algatuseks niipalju, et masti kõrgusest on vajaka, signaalid on ebastabiilsed, BER on olenevalt ilmast ja asjadest suht suur. aeg-ajalt viskab ka vigu pildi sisse. tekkis küsimus selline, et miks E32 mul kõige tugevam on? siis E44 on tublisti nõrgem ja E46 veel nõrgem, kui antenni võimendusgraafikut vaadata peaks ju hoopis vastupidi olema, kas erineva sagedusega lained sumbuvad ka õhus erinevalt, st 562MHz levib kaugemale kui 658MHz?
Urheilukanava on vabalt vaadatav.satfan kirjutas:digita.fi kodulehelt on info kanalite kohta siis selline http://www.digitv.fi/sivu.asp?path=1;2999 ja urheilukanava kohta märge m ehk maksuline puudub. Vastab see siis tõele.