... seisev pilt söövitub sisse, esimest korda kuuled või? Selle eest hoiatatakse isegi teleka passis.TarmoS kirjutas:aga äkki tahab keegi ütelda, et plasmakatel ongi viga logo sisse kulutada?
TV3 logo plasma telekale igaveseks?
nagu varem kirjutasin ostsin uue 100hz crt teleka. isegi sellel oli passis kirjas et pikaajaline seisva või ühetaolise pildi kuvamine rikub kineskoopi ja need defektid ei kuulu garantii alla. . vahet pole, on see arvuti, videomängu või lihtsalt tv pilt. ise tv 3 ei vaata, sest ei saa seda vastu võtta õieti, aga kõikidel teistel kanalitel mida ma satist vaatan, logo liigub servast serva. sõltuvalt saatest ja programmist.
Ühe näitena unustasin paar korda teleka sisse ning teleka ekraanil ilutses tervelt 8 tundi suur xine splashimage (XINE kiri suurelt). Esimene mõte oli et nüüd hoidsin liikumatut pilti liiga kaua ees, aga ei juhtunud midagi.Edaspidi olen sellist situatsiooni vältida üritanud.
Ühe näitena unustasin paar korda teleka sisse ning teleka ekraanil ilutses tervelt 8 tundi suur xine splashimage (XINE kiri suurelt). Esimene mõte oli et nüüd hoidsin liikumatut pilti liiga kaua ees, aga ei juhtunud midagi.Edaspidi olen sellist situatsiooni vältida üritanud.
aga millise aja jooksul?tigekala kirjutas:... seisev pilt söövitub sisse, esimest korda kuuled või? Selle eest hoiatatakse isegi teleka passis.TarmoS kirjutas:aga äkki tahab keegi ütelda, et plasmakatel ongi viga logo sisse kulutada?
ma pidasin silmas kineskoobist palju kiiremat söövitust. näiteks minu vanal samsungil ei ole 9 aasta jooksul mignit logode söövitust. plasmadel juba kurdetakse.
Seda ei avalda ükski tootja, nagu ka plasma eluea pikkust... on ainult hoiatus.TarmoS kirjutas:aga millise aja jooksul?
Hoiatus seisvate piltide eest televiisoriekraanil.
Plasmaekraanidele on iseloomulik, et pikaajalise seisva pildi kujutis jätab jäädavalt ekraanile "järelpildi". Televiisori tavakasutus tähendab pidevalt liikuva ekraanipildi kuvamist üle terve ekraani.
Seisvad pildid on näiteks (see nimekiri ei ole täielik):
* Televiisori ja DVD plaadimängija menüüd.
* Mustad ribad: Kui ekraani paremale ja vaskule poole kuvatakse mustad ribad, on soovitav muuta ekraanipildi formaati, et teie telepilt täidaks kogu ekraani.
* Telekanalite logod: on probleemsed, kui need on teravad ja kuvatakse pidevalt. Liikuvad ja vähemkontrastsed logod põhjustavad järelpilte tunduvalt vähem.
* Börsiturgude infopaneelid: ekraani alaosas.
* Telepoodide logod ning hinnakujundid: eredad ning neid kuvatakse ekraanil kogu aeg samas kohas.
* Ka võivad järelpilte põhjustada: logod, arvutipildid, kellaajanäit, teletekst, 4:3 reziimis kuvatud pildid, seisvad pildid jne.
kõige lollim on tegelikult see et mõned saated kuvatakse 16:9-le formaadis, mistõttu 4:3 telekate ekraanil on üleval ja all mustad ribad. Kunstlik 16:9-le venitus ei aita. Õnneks olen selliseid saateid vähe vaatama juhtunud. Kõige probleemsemad on muidugi DVD plaadid millel salvestatu 16:9-le formaadis on.,. Tõenäoliselt tuleb plasmaomanikel lihtsalt vahepeal kanaleid vahetada (reklaamipauside ajaks näiteks), kui on soov liiga pikalt logokuvamist vältida.
Teksti TV puhul sõltub sellest kui kaua tekstilehekülge hoitakse. Enamasti saab ju mix/hold reziimis lehekülgi varjata (kuni dekooder valitud lehekülje üles leiab). Arvuti puhul ei usu et liikuv videopilt midagi kurja teeb, aga kui tegemist on näiteks kloonekraaniga, kus telekas ainult desktoppi kuvatakse siis võib probleem sellest küll tekkida. Videomängude puhul on tavaliselt splash imaged, mis mängu laadimise ajal ekraanil kuvatakse, asi on selles et kui pidevalt mängida ja koguaeg ühte moodi ekraanile neid kuvatakse siis ühel päeval võib ka sellest probleem tekkida.
Ekraanimenüüd ei ole vist ohtlikud kui neid lühiajaliselt kuvada, küll aga DVD playerite CD playeri reziimi taustaimaged. Ka minul on näiteks sativastuvõtja raadioreziimil oma taustaimage. Kuna eriti tihti ma raadiot ei kuula siis see ei ole probleemiks. TEiseks saab RCA väljundi kaudu raadio heli tuunerist edastada muusikakeskusesse, nii pole teleka sisselülitamine vajalik (sama kehtib ka dvd playerite kohta, kui DVD-d ei vaadata vaid mängitakse tavalist cd-d)
Teksti TV puhul sõltub sellest kui kaua tekstilehekülge hoitakse. Enamasti saab ju mix/hold reziimis lehekülgi varjata (kuni dekooder valitud lehekülje üles leiab). Arvuti puhul ei usu et liikuv videopilt midagi kurja teeb, aga kui tegemist on näiteks kloonekraaniga, kus telekas ainult desktoppi kuvatakse siis võib probleem sellest küll tekkida. Videomängude puhul on tavaliselt splash imaged, mis mängu laadimise ajal ekraanil kuvatakse, asi on selles et kui pidevalt mängida ja koguaeg ühte moodi ekraanile neid kuvatakse siis ühel päeval võib ka sellest probleem tekkida.
Ekraanimenüüd ei ole vist ohtlikud kui neid lühiajaliselt kuvada, küll aga DVD playerite CD playeri reziimi taustaimaged. Ka minul on näiteks sativastuvõtja raadioreziimil oma taustaimage. Kuna eriti tihti ma raadiot ei kuula siis see ei ole probleemiks. TEiseks saab RCA väljundi kaudu raadio heli tuunerist edastada muusikakeskusesse, nii pole teleka sisselülitamine vajalik (sama kehtib ka dvd playerite kohta, kui DVD-d ei vaadata vaid mängitakse tavalist cd-d)
Telekas peaks olema ikka inimese jaoks, mitte vastupidi. Väga nukker värk, kui vaataja peab kogu aeg arvestama, mida ta vaatab. Eriti veel kui 4:3 pildi ainuke täielik ja moonutustevaba vaatamine wide teleka peal on letterbox'ituna (mustade ribadega).
Kui plasmad tõesti nii hädised on, siis on LCD vist õigem valik?
Kui plasmad tõesti nii hädised on, siis on LCD vist õigem valik?
eitea, ise yle kahe aasta vaatan plasmalt pilti, paksult rahul siiamaani, v.a. paugud mida hakkab teleleka kest jahtudes tekitama. Pole midagi kuhugi sisse põlend, kui ongi jäänud mingiks päevaks paariks liikumata pildi peale ja varjud sisse jäänud siis päeva pärast jälle kadunud. Ja tv 3 e ei soovitaks enam halva programmi pärast yldse vaadata.
MUTANT/AB IPBOX200 * Triax 110/90 * 1/5/13/19/28/36