Levira pole kunagi tahtnud ise mingit digipaketti pakkuda. Nende huvi on ehitada valmis ülekandevõrk ning küsida kellegi teise käest pappi selle ülekandevõrgu kasutamise eest.tigekonn kirjutas:kui juba Leviragi Starmani oma meepoti juurde lasi.
Eesti DIGITELEVISIOON
Ma arvan et LEVIRA teadis väga hästi et neile on vaja partnerit. Muidu oleksid nad ummikusse jooksnud kuna eratarbija turul nad on tegelikult täiesti tundmatu nimi. Kogu minu skeptilisus oli tingitud oletusest et LEVIRA ehitab võrgu ja sõlmib kliendilepingud ise otsast lõpuni välja. Ja ma kahtlesin kas nad sellega toime tulevad üksi. Tegelikult on asi lihtsalt 50-50 mõlemile osapoolele kasulik. LEVIRA sisuliselt müüb oma infrastruktuuri STARMANILE edasi. Selles artiklis mille lingi postitasin on see ka kirjas. Seetõttu võidab sellest STARMAN. Saab natuke turgu juurde ning reklaam ulatub ka kaugemale. Aga konks on selles, et kas STARMAN suudab asjal hinge sees hoida. maapealse digi tehnilise poole koha pealt ma sõna ei võta (ei hakka vaidlema), aga probleem on selles, kuidas panna inimesi seda maapealset digit tarbima. Isegi Elion sai aru et heast peast keegi seda digiboksi ei osta. Seetõttu tehti väike arvutus ja leiti et ka rent ei tasu ära. Arvestavad seadmete amortisatsiooni väärtusest maha ja saavadki tulemuseks 3 aastase tähtajaga tasuta seadmete lepingu. LEVIRA ja CO peavad midagi samasugust välja mõtlema.
Edasi sõltub asja stabiilsusest.
Net üle wifi olla mõnel juhul äärmiselt ebastabiilne. Kuidas maapealset digit ilmastik mõjutab, ei oska arvata. KUi hakkab hakkima nii nagu mõnel pool Elionil oli, siis on neil veduri käimasaamisega natuke raskem.
Kõige töökindlam oleks muidugi teha mingi Balti regiooni pakett (mitte viasati kanaleist) ja saata see satile. Sat on kõige töökindlam digisignaali edastusvahend. Aga see on praegu veel utoopia.
Analoogi ja digi erinevused on tegelikult nii suured et neid ei saa võrrelda. Ma jätaks analoogpillti nüüd igatahes vaatamata. Digi on parem.
Aga see et digiboks digisignaali analoogiks konverdib-nu ta kaotab natuke oma kvaliteedist. Häireiid on pildis ikka mitu korda vähem kui analoogpildi vastuvõtul. Isegi kui me saaks otsast lõpuni digisignaali, siis peaks meil ka digi telekas olema. Aga seda ei ole kõigil. Kas ma saan õieti aru et HDMI liidese kaudu saab edastada nii digitaalset pilti kui ka digitaalset heli? või tuleb heli eraldi stereos RCA kaudu?
5 aasta pärast ehk on kõigil digisisendiga LCD-d ja plasmad. Praegu arvestab Elion sellega et suurem osa klientidest kasutab dtv vaatamiseks tavalist analoogtelerit, mõnel on 100hz koop ja dolby surround dekooder, aga see ei anna veel põhjust signaali HDTV formaati pakkida. Samamoodi oleks huvitav teada saada milline lahendus tuleb starmanilt? Kõik ühes reha katusele komplekt?
Edasi sõltub asja stabiilsusest.
Net üle wifi olla mõnel juhul äärmiselt ebastabiilne. Kuidas maapealset digit ilmastik mõjutab, ei oska arvata. KUi hakkab hakkima nii nagu mõnel pool Elionil oli, siis on neil veduri käimasaamisega natuke raskem.
Kõige töökindlam oleks muidugi teha mingi Balti regiooni pakett (mitte viasati kanaleist) ja saata see satile. Sat on kõige töökindlam digisignaali edastusvahend. Aga see on praegu veel utoopia.
Analoogi ja digi erinevused on tegelikult nii suured et neid ei saa võrrelda. Ma jätaks analoogpillti nüüd igatahes vaatamata. Digi on parem.
Aga see et digiboks digisignaali analoogiks konverdib-nu ta kaotab natuke oma kvaliteedist. Häireiid on pildis ikka mitu korda vähem kui analoogpildi vastuvõtul. Isegi kui me saaks otsast lõpuni digisignaali, siis peaks meil ka digi telekas olema. Aga seda ei ole kõigil. Kas ma saan õieti aru et HDMI liidese kaudu saab edastada nii digitaalset pilti kui ka digitaalset heli? või tuleb heli eraldi stereos RCA kaudu?
5 aasta pärast ehk on kõigil digisisendiga LCD-d ja plasmad. Praegu arvestab Elion sellega et suurem osa klientidest kasutab dtv vaatamiseks tavalist analoogtelerit, mõnel on 100hz koop ja dolby surround dekooder, aga see ei anna veel põhjust signaali HDTV formaati pakkida. Samamoodi oleks huvitav teada saada milline lahendus tuleb starmanilt? Kõik ühes reha katusele komplekt?
Viimati muutis Energizer, 01:57, 21 Sept 2006, muudetud 1 kord kokku.
Digipilti kiidavad arvatavasti need, kellel analoogiga hetkel probleeme. Sel ajal, kui TV3 tuli 5e pealt vabana, tuvastasin hoopistükkis sellise asja, et märkimisväärset vahet analoogil ja digil polnud.
Murettekitav on hoopistükkis asjaolu, et juhul kui digit ei hakata edastama täielikus PAL-is 720x576, vaid näiteks kehvema 544x576 pildiga, millega vahepeal katseid tehti, siis nende jaoks, kellel analoog on hetkel hea pildiga, oleks digile üleminek hoopistükkis kvaliteedi poole pealt tagasiminek
Ja digile ülemineku motivatsioon, milleks pidid olema vabad lisakanalid, puudub. Kui lisaväärtust tarbijale ei anta, siis sellega pannakse küll raskelt puusse. Võib juhtuda, et aastal 2012 saab kohalikud kanalid via paketist kvaliteetsemalt kätte kui maa pealt.
Murettekitav on hoopistükkis asjaolu, et juhul kui digit ei hakata edastama täielikus PAL-is 720x576, vaid näiteks kehvema 544x576 pildiga, millega vahepeal katseid tehti, siis nende jaoks, kellel analoog on hetkel hea pildiga, oleks digile üleminek hoopistükkis kvaliteedi poole pealt tagasiminek

Ja digile ülemineku motivatsioon, milleks pidid olema vabad lisakanalid, puudub. Kui lisaväärtust tarbijale ei anta, siis sellega pannakse küll raskelt puusse. Võib juhtuda, et aastal 2012 saab kohalikud kanalid via paketist kvaliteetsemalt kätte kui maa pealt.
hetkel on muidugi digi ja analoog pildid väga sarnased...
sest kusagil vahel on ikka mingi digitaalne ülekanne...
stuudiost tuleb muidugi välja digi pilt...
aga millise kiirusega ???
digi -pildi edastajad (viasat, elion)... edastavad ju pilti info mahtu mingi kiirusega... ca 6000mbit/sek... see on umbes dvd kvaliteet...
korralik analoogpilt aga edastab ajaühikus rohkem infi...
firmad peaks mõtlema HDTV pildi edastamisele...
inimesed, kellel on korralik plasma või lcd teler, need ju näevad kui s**t see pilt praegu on (nii digi kui analoog) JUBEEEEEEEEE!!!!!
riik peaks toetama HDTV pildi arengut...
nii nagu ta on toetanud interneti arengut...
sest kusagil vahel on ikka mingi digitaalne ülekanne...
stuudiost tuleb muidugi välja digi pilt...
aga millise kiirusega ???
digi -pildi edastajad (viasat, elion)... edastavad ju pilti info mahtu mingi kiirusega... ca 6000mbit/sek... see on umbes dvd kvaliteet...
korralik analoogpilt aga edastab ajaühikus rohkem infi...
firmad peaks mõtlema HDTV pildi edastamisele...
inimesed, kellel on korralik plasma või lcd teler, need ju näevad kui s**t see pilt praegu on (nii digi kui analoog) JUBEEEEEEEEE!!!!!
riik peaks toetama HDTV pildi arengut...
nii nagu ta on toetanud interneti arengut...
Kui sa suudad sellest hinnast odavamalt teha, siis soovitan sul kiiresti teha oma firma. Jutt on kõigi seadustega kooskõlas ehitatud kaablist. See et sa oma isikliku maa sisse ilma projekti ja kooskõlastusteta, higi ja kaablimeetri hinnaga hakkama saad, pole paraku näitaja. Maantee alt läbimuttimine maksab näiteks ca 600eek/m (kui üldse lastakse). Selge ka see, et suuremate pikkuste korral on hinnad teised.dvbstats kirjutas: Mis kaabel maksab 250 eek/m?
Isegi 48 kiuga fiiber koos paigaldusega (kaevamisega) ei maksa niipalju.
Nelja kiuga fiiber maksab suurusjärk 12 eek/m.
Jutt siis "viimase miili" kaablitest.
Jutt oli kahest asukohast, väljaspool tiheasustust asuvad üksikud majad ja uued "põllu" peal olevad kinnisvaraarendused.a1 kirjutas:Kui sa suudad sellest hinnast odavamalt teha, siis soovitan sul kiiresti teha oma firma. Jutt on kõigi seadustega kooskõlas ehitatud kaablist. See et sa oma isikliku maa sisse ilma projekti ja kooskõlastusteta, higi ja kaablimeetri hinnaga hakkama saad, pole paraku näitaja. Maantee alt läbimuttimine maksab näiteks ca 600eek/m (kui üldse lastakse). Selge ka see, et suuremate pikkuste korral on hinnad teised.dvbstats kirjutas: Mis kaabel maksab 250 eek/m?
Isegi 48 kiuga fiiber koos paigaldusega (kaevamisega) ei maksa niipalju.
Nelja kiuga fiiber maksab suurusjärk 12 eek/m.
Jutt siis "viimase miili" kaablitest.
Milline kaabel maksab 250 eek/m?
Või olgu, milline kaabel koos paigalduse ja vajalikke lubadega maksab 250 eek/m?
Ja millisest firmast?
Kui keegi huvitab mis karul kõhus on
http://www.televork.ee/index.php?lng=est&page=5&id=30
http://www.televork.ee/index.php?lng=est&page=5&id=30
Levira MPEG-4
Tere,
Katsetasin Eesti ja Soome DVB-T kanaleid:
Arvuti P4 2,6 GHz, Win XP, PCI kaart K-World DVB-T 220.
Kasutatud ProgDVB koos Elecard AVC/H264 dekoodriga.
Näeb kõiki kanaleid in live.
Leviral töötab 7 programmi:
BBC World/Euronews/TV3+ MPEG-2 720x576 kuni 4 Mbit/s prose kuni 20%
ETV MPEG-4/AVC 720x576 kuni3,2 Mbit/s prose kuni 40%
BBC World/Euronews/TV3+ MPEG-4/AVC 528x576, 1-3,2 Mbit/s
võrdluseks Soome DVB-T:
YLE enamik saateid 16:9 720x576, kuni 4 Mbit/s, prose kuni 20%
MTV/Nelonen 704x576 kuni 4,5 Mbit/s
Harju&Pöntinen 352x288 ca 0,5 Mbit/s
Katsetasin Eesti ja Soome DVB-T kanaleid:
Arvuti P4 2,6 GHz, Win XP, PCI kaart K-World DVB-T 220.
Kasutatud ProgDVB koos Elecard AVC/H264 dekoodriga.
Näeb kõiki kanaleid in live.
Leviral töötab 7 programmi:
BBC World/Euronews/TV3+ MPEG-2 720x576 kuni 4 Mbit/s prose kuni 20%
ETV MPEG-4/AVC 720x576 kuni3,2 Mbit/s prose kuni 40%
BBC World/Euronews/TV3+ MPEG-4/AVC 528x576, 1-3,2 Mbit/s
võrdluseks Soome DVB-T:
YLE enamik saateid 16:9 720x576, kuni 4 Mbit/s, prose kuni 20%
MTV/Nelonen 704x576 kuni 4,5 Mbit/s
Harju&Pöntinen 352x288 ca 0,5 Mbit/s
kui sa ütled, et "peaks" siis sa ju ei tea?skystar kirjutas:tänan ICE... väike viga läks sisse jah![]()
ja näiteks Elioni digi-tv boksiga peaks paljud kanalid edastatama ca 2000-3000 kbit/sek... see on siis umbes videomaki kvaliteediga
aga kuulake reklaami sõnasõnalt... seninägematu kvaliteet...
keegi pole ju öelnud, et seninägematult hea kvaliteet
täpsemalt on Elioni dtv VBR 2-8Mbit/s ehk seisev must pilt on ligi 2Mbit/s striim ja kiiresti liikuv pilt 4-8Mbit/s kandis. Tavaline ongi 4-5Mbit/s. (märkida võiks, et suurimat bitreiti omab ETV kuna seda edastamiseks nõuti, järgnevad tv3 ja kanal2).
Seninägematu on see pilt paljude jaoks

Satelliitsidet ma siinkohal ei võrdleks..kuigi märkida võiks, et viasati kaudu edastatav etv on küll alla digiarvestust.
ps. siis on starman oma bitreiti parandanud ..algselt oli vägisi 2-3Mbit/s kandis...
ma räägin kogu aeg analoogpildist, mis on korralik (korraliku tehnikaga vastu võetud) ... aga mitte kusagil 60 km kaugusel mastist ja sukavardaga..
aga ega see ei tähenda seda, et ma olen mingi analoogifänn
tahtsin lihtsalt öelda, et digi-pilt on alati ju kokku pakitud... ja pakitud nii, et oleks odavam edastada....
ega siis ükski erafirma ei hakka digi-pilti edastama selle pärast, et see on parem... vaid see on odavam

aga ega see ei tähenda seda, et ma olen mingi analoogifänn

tahtsin lihtsalt öelda, et digi-pilt on alati ju kokku pakitud... ja pakitud nii, et oleks odavam edastada....
ega siis ükski erafirma ei hakka digi-pilti edastama selle pärast, et see on parem... vaid see on odavam