Panasonicu plasma või LCD?

Siin räägitakse seda mis sülg suhu toob
Vasta
Kasutaja avatar
skystar
Entusiast

Postitus Postitas skystar »

siis ju vaatadki moonutatult
kas on venitatud või lõigatud
eesti pildi vaatamiseks 16:9 teleri pealt on parim 14:9 reziim
pilt on suurem ja ilma moonutustega... ja ära lõigatakse natuke ainult ülevalt ja alt, aga subtiitrid jäävad filmidel veel alles...
aga kahel pool ekraani jääb väike riba, mis LCD teleritel on sügav must, aga plasmadel hall( sest muidu põleks pilt sisse)
oehhh... õpeta nagu oma last :lol:
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Postitus Postitas tigekala »

Ma vaatan neid kanaleid, mis tulevad 16:9... muuseas Soomed juba kõik. Vahest ka Eestit. Sati pealt on umbes 50% juba 16:9 formaadis. Sina vist vahid kaablit...
... vaene mees.
skystar kirjutas:oehhh... õpeta nagu oma last
Sellisest tuhajuhanist isa küll omale ei tahaks...
Kasutaja avatar
skystar
Entusiast

kui plasmad oleks nii head, siis miks paljud tootjad on nede tootmisest loobunud ????
ja need kes on jäänud tahavad oma tootmisesse paigutatud raha kuidagi ikka tagasi veel saada...
ja need tohutu suured ekraanide laojäägid tuleb ju kuidagi maha müüa
siis pannaksegi neile uusi kestasid ümber ja nimetatkse muudkui uueks põlvkonnaks :lol:
LCD muutuvad seepärast, et asi kogu aeg areneb ja laod on tyhjad
ainukesed samasuguses seisus LCD'd on need alla 20 tollised vanad ekraanid, mida on ka suurtes kogustes valmis vorbitud ja edasimüüjad on kõrge hinnaga sisse ostnud ja nüüd ei suuda kuidagi aru saada, et nende hinnad tuleb alla lasta kui tahad nendest jubedustest lahti saada...
isegi ostsin mõned sisse ca 12000 tykk
nüüd õnnestus lõpuks 5000-ga maha müüa...
kui LCD-dest rääkides neile mudelitele mõelda, siis olen teiega nõus...
aga need on ju eelmisest sajandist
vahepeal on uus sajand ju tulnud... ärgake :lol:
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Uus sajand tuleb OLED telekatega, millest sa pole vist midagi kuulnud?
http://www.hdtvsolutions.com/oled_tv_technology.htm
Kasutaja avatar
skystar
Entusiast

egs ma kuu peal ei ela...
esiteks on nad väga kallid
ja kahjuks tööiga on ka suht väike...
aga kindlasti sinna liigume... selle päralt on tulevik
aga olen kõik juba läbi proovinud...
kineskoop, lcd projektor, dlp projektor, plasma, LCD....
eks ostan ka järgmise leiutise varsti :D
Kasutaja avatar
skystar
Entusiast

nagu näha on ka selles valdkonnas juhtival kohal see "paljukirutud" samsung
:lol:
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

Samsung ja Sony ehitasid kahe peale (või on alles ehitusjärgus) kusagile Euroopasse OLED tehase. Ja kirutud polnud Samsung, vaid see Samsungi vana paneel.
Kasutaja avatar
joonas
Entusiast

Postitus Postitas joonas »

Nüüd küsimus skystarile natuke teise nurga alt: mis see sulle üldse korda läheb, millised televiisorid kellelegi meeldivad? Kui sulle meeldib lcd, siis olgu niii. Igaüks ostab teleka ikka oma maitse järgi.

Nonii, nüüd võib vist teema lõpetatuks lugeda.
Kasutaja avatar
kannu
Uudistaja

Postitus Postitas kannu »

Nagu tavaliselt, tehnilise poole pealt algküsimuse osas ei midagi, aint blää blää bläää.
Nagu ennem öeldud oli, ei osta inimene resot, kontrastust ja muid asju, inimene ostab pilti. Kui kellegile tundub LCD parem no ostku, minu arvamus on see et asja algarengus ei toimugi edasist arengut kui keegi seda ei osta. Rõõm ainult, saabki kiiremini asjaliku "looma" kätte. Ise vaatan "asjaliku" looma tekkimiseni suurt pilti projektorist ja igapäevast saasta 100 Hz telkust. No ei saa 15 000 eest 60 000 -90 000 kvaliteeti. Ja seda raha ma pole hetkel nõus maksma.
Kasutaja avatar
skystar
Entusiast

mul on tõesti kama, mis või kes kellelegi meeldib
aga kui õeldakse, et "kellelegi tundub, et see on parem", siis ma tahaks ka näha seal objektiivseid põhjendusi... mõõtmistulemusi
spordis kah meeldivad alad, kus tulemus on mõõdetav...
mõelge ise kui 100 meetri juuksus hakatakse võitjat määrama tundmuste abil...
kuigi ka seal mõnikord kaotaja väidab, et tegelikult oli tema hoopis parem, aga ta jäi stardis natuke hiljaks
seepärast on parim ala poks.... seal ei ole kaotaja, kes nokauti löödud on, kunagi öelnud, et temale tundus, et tema oli parem :lol:
muide vaatan tundide kaupa kümnete telerite pilte iga päev... ja võin öelda, et ka oma tunnete järgi, et LCD on parem
Kasutaja avatar
Energizer
Digivanake

Postitus Postitas Energizer »

TUnded või mitte aga mina isiklikult ootan et LCD natuke rohkem edasi areneks. SEE mida praegu rahvale 20 kiloeegu eest müüakse on p...sk. OLen teinekord poes niisama telekaid vaadanud. Ja kui vaatan siis lähedalt. Peab tunnistama et enamuse pildid on jubedad!!!!! Ükskõik millist signaali neisse lastakse, satti, kaablit või dvd peamenüü liikuvat pilti. Pilt on liiga ruuduline.mõnel kumab päevavalguslamp liiga heledalt läbi, teine peegeldab poes päevavalgust tagasi jne. nurga pealt vaatamine eei ole minu jaoks üldse tähtis. kuna vaatan praegu koopi, olen harjunud otse vaatama. Üks lcd ekraan mul siiski on. arvuti lcd molu. olgu nende vaatenurkadega kuidas on, arvutiga teed tööd ikkagi otsevaates. arvutit ma filmide vaatamiseks eriti praegu ei kasuta. seetõttu on arvutit kasutades mulle mugavam ikkagi otsevaates vaadata. ainult üks põhjus, miks ma lcd ostsin on silmad..
PLasmat ei piilu kuna minu rahakott korralikku plasmat välja ei vea. Isegi seda odavat p..ska ei saa praegu osta. Ajan läbi suureekraanilise Pana 100hz mudeliga. lähitulevikus ostan kindlasti juba paneeli, millise, näitab tulevik. vahel on olukordi kus teleka eetriaega tuleb jagada pereliikmega. seetõttu ootan lcd paneelide paremaid aegu või korralike plasmade hindade langust. uut koopi ei taha. 3 aastat on piisav aeg et tehnoloogia areneda jõuaks. kuigi tehnika kõige paremad saavutused jõuavad siia lettidele müüki teatud hilinemisega, on viimasel ajal poes valik paranenud. ja ma usun et 3 aasta pärast on valik veelgi parem.
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

skystar kirjutas:... et "kellelegi tundub, et see on parem", siis ma tahaks ka näha seal objektiivseid põhjendusi... mõõtmistulemusi.
Kuidas mõõta värve? Et kas punane on ikka punane? Seda aparaadid ei mõõda.

Natuke offtopic'ut...
Võin sulle rääkida tõestisündinud loo, kuidas CCCP ajal esimene värviteleviisor toodeti.
Tehti valmis ja võrdluseks võeti äraneetud imperialistide Philipsi värvi TV. Kokku oli kutsutud vastuvõtukomisjon ja paar ajakirjanikku. Üks ajakirjanik juhtis tootjatehase esindaja tähelepanu seigale, et teie teleka punane värv pole üldse mitte punane võrreldes Philipsi omaga, aga hoopis pruun. Tootjatehase esindaja vastas - Küll te näete, komisjon tunnistab meie teleka punase värvi ÕIGEKS punaseks värviks
ja Philipsi oma VALEKS.
Peale mitmetunnist lookas laua taga istumist, tegigi komisjon sellise otsuse! :lol:
Kasutaja avatar
skystar
Entusiast

kuidas ei saa mõõta ?????
olen isegi näinud oma silmadega seadet, mis pannakse tavalise arvuti kuvari külge ja häälestatakse kuvar täpselt vastavaks printeriga
see on selleks, et kui pildi välja trükid, siis ta vastab ka täpselt kuvati pildile

aga see, et plasma ja LCD telerites paistab tava ja dvd pilt p...sk, selles ei ole süüdi teler
nüüd lõpuks saab ka lihtinimene aru, et see pilt mida me siiani vaatasime ei ole sugugi nn super kvaliteediga digi-tv pilt... ja et seda ei saa lõputult suurendada... selline pildi tihedus võeti ju standardiks alles siis kui kineskoobi
läbimõõdud olid alla 10 cm
plasma peal paistab tavaline pilt tõesti natuke parem, sest ta hägustab üleminekuid... nagu kineskoopteler
aga LCD teler on selles suhtes halastamatu...
aga kui lasta sisse korralik HDTV signaal, siis on olukord teine...
ja veel niipalju liikuvatest piltidest(miks nad on halvad)
kahjuks edastatkse telepilti poolkaadrite kaupa (paaritud read ja siis paarisread)... aga plasma ja LCD telerid edastavad pilti täiskaadrite kaupa
aga kohe peaks tulema esimesed HDTV kanalid juba uuemas standardis
720p või 1080p
ja Hbox 360 peaks ka juba pilti väljastama 1080p reziimis...
sama teed on läinud ka Soni Playstation... kus on kõik standardid olemas
Kasutaja avatar
tigekala
In Memoriam
Kontakt:

skystar kirjutas:kuidas ei saa mõõta ?????
olen isegi näinud oma silmadega seadet, mis pannakse tavalise arvuti kuvari külge ja häälestatakse kuvar täpselt vastavaks printeriga
see on selleks, et kui pildi välja trükid, siis ta vastab ka täpselt kuvati pildile.
Et siis kuvari pilt on punase värvi etalon? :lol: Ükskõik, mis värvi siis kuvari pilt tegelikult on. Paistab, et sa ei saa aru, millest ma räägin... Sa oled sealt vankade komisjonist vist pärit... :lol:
Kasutaja avatar
skystar
Entusiast

printerit on kahjuks keerulisem häälestada...
jutt oli ju sellest, et sa väitsid , et värvide õigsust ei saa mõõta ega kontrollida
ja sellepärast soovitasin sul kineskoopteleriga on plasma värvide õigsust kontrollida, et tänapäeva kineskoobid on juba väga hästi tehtud ja vastavad täpselt originaalvärvidele... ja kineskoopteler on sul ikka vast olemas :D
lisaks sellele on plamadel veel üks väike jama... pooltoone saadakse tihti pikselite vilgutamisega... eriti on see märgata halltoonide juures ja värvide pooltoonide juures...
kujutab ju plasmal iga piksel endast lihtsat päevavalguslampi... ja nagu me teame ei saa selle heledust suurtes piirides muuta
seepärast tuleb teatud toonide saamiseks osa ajaühikust lampi põlevana hoida ja osa ajast välja lülitada... see tekitab "särisevaid " pooltoone
LCD'l seda ei ole
Vasta

Mine “Muidujutt”