Ma ei räägi printerist, PLASMAst või LCDst... Sina tahtsid mõõtmistulemusi. Kuidas mõõta VÄRVE? Et kas punane on ikka punane, sinine ikka sinine ja roheline ikka roheline?
Sellepärast tehtigi uuring, mis sobib inimestele rohkem: http://www.pioneer.eu/eur/content/press ... Vslcd.html
Kuna aparaatidega seda mõõta ei saa... Sa ise ka ainult võrdled kineka värvidega. Kus on sinu mõõtmistulemused? Värvide õigsuse puhul?
Ja kus on mõõtmistulemused, et kineka värvid on need kõige õigemad?
skystar kirjutas:... lisaks sellele on plamadel veel üks väike jama... pooltoone saadakse tihti pikselite vilgutamisega... eriti on see märgata halltoonide juures ja värvide pooltoonide juures...
kujutab ju plasmal iga piksel endast lihtsat päevavalguslampi... ja nagu me teame ei saa selle heledust suurtes piirides muuta
seepärast tuleb teatud toonide saamiseks osa ajaühikust lampi põlevana hoida ja osa ajast välja lülitada... see tekitab "särisevaid " pooltoone.
Ja siin sa räägid jällegi vanadest paneelidest. Hari natuke ennast selle koha pealt!
on olemas kolm põhivärvi... ja kõik muud värvid saadakse nende värvide segustamisel...
kui näiteks mingi toon sisaldab 20 osa punast, 40 osa sinist, ja 60 osa kollast...
siis kui nüüd seda kaameraga filmida ja telerisse lasta... ja mõõta, et mitu % mingit värvi on, siis peame saama sama tulemuse...
ja nii lihtne see ongi...
aga seda uurimust ei hakka ma isegi lugema...
sest nagu juba viitest näha on selle teinud pioneer...
ilma läbi lugemata on mulle ju selge , et selle uurimuse järgi on parim teler pioneeri oma
nii on ka tehnika maailma ajakirja parimaks teleriks nokia või finluxi teler... ja parimaks autokummiks nokia rehvid...
aga vene ajakirju usaldan seepärast rohkem, mitte et ma tibla oleks... vaid seal ei ole testis ühtegi kohalikku telerit (berjoska, horisont jne)...
ja alati on lisaks subjektiivsele hinnangule antud ka mõõtmistulemused
Sa oled mind tõesti ära tüüdanud.
Segab värve... Kas ma sellest räägin? Räägin sellest, et kuidas mõõta alg/põhivärvi, kas ta ikka on õiget värvi? Ikka ei saa aru või?
Peale selle, soovitan sul artikkel ikkagi läbi lugeda. Konkreetselt Pioneeri telekatest seal juttu pole. On ainult PLASMA vs LCD. Ja kumb nendest inimestele rohkem meeldib.
KÕIK. Ma ei viitsi tuhajuhaniga enam siin diskuteerida.
Edu!
Viimati muutis tigekala, 10:58, 23 Sept 2006, muudetud 1 kord kokku.
jahun ?????
see on sama kui hullumajas näitab hull näpuga üle aia.... näe hullud kõnnivad seal
veelkord siis puust ja punaseks.... kui panna teleri kõrvale mingi värviline pilt ja seda kaameraga filmida, siis peab teleri ekraanil olev värviline pilt täpselt samasugune.... see on siis silmaga hindamise viis...
aga kui nüüd veel mõõta sellelt pildilt mingit värvi ja mõõta sama värvi teleri ekraanilt, siis tulemus peaks olema sama
see tähendabki õiget värvi...
aga nende nn. uurimustega on nii, et pioneer ei tooda LCD telereid... mida sa siis sellest uurimusest ootasid ????
eesti energia väidab ka et elektriga on kütmine kõige parem
Kuule tsjort! Sa võid neid omi lolle näiteid siin tuua lõpmatuseni.
Kes ütleb, et selle sinu värvilise pildi peal on põhivärvid õiget värvi?
Ja kuidas neid mõõta? Sa ise tahtsid mõõtmistulemusi.
ära sõima... räägi asjast...
mina püüan teleritest rääkida... aga sina sõimad mind ????
veelkord siis teleritest...
lasin siis sellele seitsmenda põlvkonna telerisse samsung Q7... halli tabeli sisse...
alates mustast kuni valgeni välja...
väga hästi on näha pikselite vilgutamine...
skystar kirjutas:... veelkord siis teleritest...
lasin siis sellele seitsmenda põlvkonna telerisse samsung Q7... halli tabeli sisse... alates mustast kuni valgeni välja...
väga hästi on näha pikselite vilgutamine...
Palju sa eile jõid? Nii palju või rohkem?
Kardan juba sinuga suhelda... pilgutad/vilgutad mulle kah vist silma juba?
Soovitan käia silmaarsti juures...
Mine tee parem paar ... ja lõpp hea, kõik hea!
Aga suurtes piirides on "Energizer"i jutt õige. Korraliku PLASMA (7 põlvkond) 42 tolli saab kätte 45-50 tonniga. Samade tehniliste andmetega LCD (kui jätta kõrvale musta värvi puudumine ja sabad/varjud ja nn. "liiga tehnilised värvid") aga maksab juba 80-90 tonni.
Eri jutt on muidugi Pioneeri 54-ne täisresoga (1920x1080) PLASMApaneel.
See maksab juba 150 000. Tüüner tuleb veel paneelile eraldi juurde osta.
Nii et, kõik oleneb rahakotist.
oleks tahtnud kuulda... et näed lasin ka oma pioneeri sisse testsignaali (testsignaali sellepärast, et tavalise pildiga annab oodata kaadrit, millel viga märkab... pilt kogu aeg muutub ja ega igal kaadril seda märgata kah pole) ja et minu teleril seda ei ole... või et minu teleril on see ja teine erinevus...
aga kuulen vastuseks ikka ja seda sama... sõimu isiklikult minu vastu...
mina ütlen, et on see ja see viga, aga sina ütled selle peale, et ma olen vasja... loll... purjus jne.
ma olen kah vene sõjaväes käinud ja ropendamine ka väga selge...
aga hetkel arutame telerite üle... mitte ei püüa teineteist üle trumbata roppustega...
kahju ongi, et siit foorumist on praktiliselt lahkunud tõsised tegijad...
a'la peeter vilborn...
sest maad on võtnud lahmimine ja ärapanemine... mitte tehniliste probleemide üle vaidlemine
Kulla skystar. Ma ei ütelnud, et oled loll või purjus. See oli rohkem naljaga...
Aga 2 lehekülge püüdsin ma sulle selgeks teha, mida mõtlesin värvide mõõtmiste all.
Sa vist ei saanud ikka aru...
Selleks oli tehtud ka see uuring. Kuna värve mõõta ei saa. Saab ainult võrrelda, inimese silma abil. Seal uuringus on %, kellele PLASMA rohkem meeildis. On ka % kellele LCD meeldis. Aga sa ei vaevu seda ju läbi lugema. Ja kui sulle isiklikult LCD rohkem meeildib, siis las olla. Erand on alati kinnitanud reeglit...
Ja ära võta midagi isiklikult.
ja mina püüan sulle seletada , et saab värvide õigsust mõõta
ja isegi silmaga
täna on seda ilmselt kõige lihtsam teha nii...
võta punane lipp ja mine lehvita pronkssõduri juures...
aga enne vahistamist jookse koos lipuga minema...
õhtuste uudista ajaks pane lipp ekraani kõrvale ja kui teleris näidatakse sind koos lipuga, siis vaata ka lipp on täpselt samasugust värvi kui teleri kõrval olev originaal
aga meeldivust ei saa mõõta
ühele meeldib kollane värv teisele sinine
Ok, skystar, teoorias on sinu värvide võrdlemise idee isegi hea, aga praktikas kahjuks teostamatu. Põhjendatud on ka tigekala kahtlused.
Vaatleme sinu teooriat lähemalt:
Esiteks segad värvid digitaalselt ja täpselt kokku, aga millega sa seda värvi taasesitad? Kuidas saad kindel olla, et värvi esitatakse õigesti? Kasutada tuleb just digitaalset segamist, sest päriselus värvid nii ei segune. S.t. kui me potitäie punast, rohelist ja sinist kokku kallame, siis ei saa me lumivalget ja kui me neid värve segame 0-ühikut, siis ei saa me süsimusta. Jääb üle ainult digitaalne segamine ja seda on vaja millegagi taaseistada.
Teiseks see agregaat, mis etalonvärve genereerib, kust sa jällegi tead, et ta õigesti genereerib. Võta näiteks erinevad televiisorid ja monitorid, mis näitavad erinevat pilti. Kui järelepärimine teha, siis tootjad kindlasti väidavad kõik, et neil kõigil on värvid paigas.
Kolmandaks, kui filmid seda värvi kaameraga. Kust sa tead, et kaamera seda värvi õigesti tuvastab, eristab ja edastab?
Neljandaks, selle nn. mõõteriistaga on sama lugu, et kuidas saad olla kindel, et see värve õigesti tajub ja eristab?
Sellest hetkest alates kaotab juba see eksperiment mõtte ära.
See monitori/printeri seade on olemas sellepärast, et monitorid näitavad isesugust pilti ja väljatrükk tuleb saada klappima monitori pildiga. Kalibreeritakse printerit, mitte monitori.
Mis puutub plasma värinatesse, siis kui need on olemas, siis tavavaataja neid ei märka, kuna tema ei vaata testtabeleid, vaid liikuvat pilti.
Mis seadmega sa seda testtabelit genereerisid? Mis sisendi kaudu sisse lasid? Kas teler oli kaabli otsas ainuke teler või oli neid seal rohkem?
Viimased küsimused on inspireeritud sellest, et kunagi ammu ostsin tavalise 29" kineka ja sellel oli pilt kõver. Kaupluses raiuti nagu rauda, et genereeritud testtabeliga on pilt ideaalselt korras. Lõpuks sain abi ikkagi garantiiremondist. Niipalju siis testtabelitest tol korral.
Seega ongi küsimus, et kui professionaalne oli sinu testtabeli generaator? Oled kindel, et genereerib veatut pilti?
Mis HDTV-sse puutub, siis keskmine eestlane on ennekõike huvitatud tavalisest SDTV PAL pildist, kuna vaadatakse kohalikke kanaleid, satti ja dvd-d. Mõni veel vhs-i ka. See, et sati peal, kusagil kodeeritud paketis mõni üksik hdtv kanal on, see tavavaatajale korda ei lähe.
Ka mina olen seisukohal et värvide segamisel on oluline see moment et kuidas segatakse ja mil viisil tulemust kujutatakse. Kahjuks näitab suurem osa teleritest siiski punast tumedamana kui teine. Kineskooptelerid mis poes seisavad ja ühte pilti edastavad, moodustavad ehtsa värvipaleti. Sama tulemuse võib saada ainult ehk kahe ühe firma telekate pilti võrreldes.
Mis värvide segamisse puutub siis olen näinud olukorda kus Corel Draw joonistusprogramm ühte faili töödeldes ei suutnud monitori ekraanile kuvada kollast värvi. See ala, mis pidi olema kollane, oli valge. Kuid töödeldud faili välja trükkides oli aga kollaseks värvitud ala kollane. Kuidas printer sellest aru sai, et see kollane on? Minu seletus on, et printeri draiverid lugesid failiinfost kollase värvi välja. Edasi segas printer värvid juba saadud info alusel ning trükkis nii nagu trükkima pidi. KUi huvitab, mis printeriga tegu, siis vana Canon Bubblejet 2000 .
Värvide õigsust ei saa mõõta. Küll aga võime ligikaudselt hinnata värvide loomulikkust. LOomulikud värvid on erksad, kuid tasakaaluka kontrastusega. Liiga suure heledusega rikutakse pildi tasakaal ja pildi toonid muutuvad karjuvateks. Liiga tumedad värvid moonutavad aga pildi kontrastsust ja pilt muutub süngeks.
Kolmandaks me kõik hiindame värve erinevalt.
Energizer kirjutas:Kineskooptelerid mis poes seisavad ja ühte pilti edastavad, moodustavad ehtsa värvipaleti.
Vaidleksin ka siin vastu. Kui esimesena oleks välja mõeldud/töötatud LCD telerid,
milline siis praegu oleks arusaam "EHTSAST" värvipaletist? Et kus kohast te võtate,
et kineskoobi värvipalett on ehtne ja PLASMA või LCD oma ei?
Jällegi saab ainult võrrelda. Kineka ja PLASMA värvipalett tundub loomulikuna.
LCD oma on liiga "tehniline".
Ma arvan et värvistandardid poleks muutunud, küll aga oleks inimeste arusaam kvaliteedist olnud teistsugune ehk siis oleks lepitud moonutatud värvidega.segi kui LCD-d oleksid enne koopi leiutatud, ma ei usu et asi oleks parem olnud.
Vaadake näiteks ajakirjades telekate reklaame. KUi ilusad, kui puhtad on värvid. Aga sa lähed poodi sedasama telekat vaatama, on tulemus hoopis teine. Süüdi on siin muidugi graafikaprogrammide värvigamma lai spekter. Punast annab alati erksamaks keerata.
ITänapäeval mõõdetakse värvitoonide hulka miljonites või isegi miljardites, aga kui ma vaatan neid miljoneid värvitoone mõnel keskmisel telekal siis ma ütleks et suurt kasu neist ei ole. Kvaliteet ei ole parem. Erinevus tuleb välja siis kui paned kaks ekraani kõrvuti ja mõlemad kuvavad ühte ja sama pilti. Võib-olla on asi lihtsalt selles et koobid segavad värve täpsemalt kui LCD-d. Samas 50hz CRT pilti korraliku LCD-ga ei anna võrrelda (arvuti molude seas).
Reaalses maailmas on värvide hulk veel suurem. Seda mismoodi me keskkonda näeme, ei suuda ükski tehnika 100% jäljendada.
Energizer kirjutas:Vaadake näiteks ajakirjades telekate reklaame. KUi ilusad, kui puhtad on värvid. Aga sa lähed poodi sedasama telekat vaatama, on tulemus hoopis teine.
Reklaamides on mittetöötavatele telekatele arvuti abil kleebitud ilusad fotod ekraani koha peale.