Isetehtud LNB hoidik

Kõik mis puudutab satelliidivastuvõtuseadmeid
Vasta
mairo22
Edasijõudnu

Isetehtud LNB hoidik

Postitus Postitas mairo22 »

Kuna igal pool tehakse maha odavaid plasik-alumiinuim lnb hoidikuid ja korralikke metallist paremate reg. võimalustega oomipood enam ei müü, siis ei jää vist muud üle kui ise teha. Oomipoes öeldi täna konkreetselt et kuna nad neid nii vähe müüvad siis neid ei ole ega tule.
Teeks näd. vahetusel ise valmis aga kas LNB-d peab olema lisaks vasakule-paremale võimalik liigutada ka üles-alla ning ka kaldenurka panni suhtes muuta.
Pealegi ei luba need odavad hoidikud ühte pead fookusess jätta mida mul enda puhul kindlasti vaja oleks väiksema panni pärast.
Kasutaja avatar
valgekotkas
Admin

Postitus Postitas valgekotkas »

pea peab saama liikuda ka üles-alla (kompenseerides tõusunurkade vahet) ja pöörata ümber oma telje - seda viimast juhul kui vunts ei ole kaardus mõttelisel raadiusel ... pea peab olema alati suunatud tarelkini kasuliku osa keskele :wink:
Kasutaja avatar
a1
DigiTVfänn

Postitus Postitas a1 »

endale tegin suht lihtsalt: põhipea kinnitusklambri poldi asemele panin vindipulga ja sinna külge sobivale kaugusele torukinnitustüübli (see istus ilusti ümber lnb kaela). pea kõrguse proovisin enne ilma kinnituseta ära ja andsin vindipulgale vastava painde. kestab juba mitmendat aastat ja näeb üsna esteetiline välja (enda arust) :wink:
Kasutaja avatar
satitaevas
Entusiast

Re: Isetehtud LNB hoidik

Postitus Postitas satitaevas »

mairo22 kirjutas:Kuna igal pool tehakse maha odavaid plasik-alumiinuim lnb hoidikuid ja korralikke metallist paremate reg. võimalustega oomipood enam ei müü, siis ei jää vist muud üle kui ise teha. Oomipoes öeldi täna konkreetselt et kuna nad neid nii vähe müüvad siis neid ei ole ega tule.
Teeks näd. vahetusel ise valmis aga kas LNB-d peab olema lisaks vasakule-paremale võimalik liigutada ka üles-alla ning ka kaldenurka panni suhtes muuta.
Pealegi ei luba need odavad hoidikud ühte pead fookusess jätta mida mul enda puhul kindlasti vaja oleks väiksema panni pärast.
selleks hea montaazi(perfolint)lint ja jupp keermelatti ning mutrid-poldid,on pandud aastaid nii lisapeadega ja püsivad siiani paigas :)
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

makirisu kirjutas:palju maksab keermelatt? poldid, mutrid? palju maksavad nn vuntsid?
See on oluline küsimus siis, kui turu jaoks toota - iga kokkuhoitav sent on arvel, et marginaal ikka kõrgem tuleks ja asi üldse ära tasuks :?
Oma tarbeks DIY ehitades ei loe neid sente eriti keegi.Peaasi, et wärk toimima hakkab - ja veel oma kätetöö!!!

OT - mage, et Dreamboxi ei anna ELFA-st (või Ehitusservice'st) saadavatest "juppidest" kokku panna :cry:
Kasutaja avatar
trc
Edasijõudnu

Postitus Postitas trc »

mairo22 kirjutas:Kuna igal pool tehakse maha odavaid plasik-alumiinuim lnb hoidikuid ja korralikke metallist paremate reg. võimalustega oomipood enam ei müü, siis ei jää vist muud üle kui ise teha. Oomipoes öeldi täna konkreetselt et kuna nad neid nii vähe müüvad siis neid ei ole ega tule.
Sul on põhiline, et saaks oomipoest? Kui nii - ei oska aidata. Kui ei pea olema Oomipoest - siis mine ja võta letikaubana need eestlaste tehtud vuntsid Peterburi tee Antennikeskusest.
mairo22
Edasijõudnu

trc kirjutas:Sul on põhiline, et saaks oomipoest? Kui nii - ei oska aidata. Kui ei pea olema Oomipoest - siis mine ja võta letikaubana need eestlaste tehtud vuntsid Peterburi tee Antennikeskusest.
Ei ole oluline, lihtsalt olin kuulnud et seal on müüdud neid hoidikuid. Hetkel lahendasin ajutiselt asja ära toru kinnitusklambritega. Klamber pea ümber, klambri ülejäävale osale auk sisse, fookuses pea kinnituse külge kruviga pelab väga edukalt :) Kui tuul pea ära puhub, käin antennikeskusest läbi. Tänud oovitamast!
Hea oleks kui keegi omatehtud kinnitustest mõne pildi üles paneks.

Aga kuna tulevikus niikuinii pann toroidi/multifookuse vastu soov vahetada siis seal vististi juba pea hoidikud kõik olemas.
Kasutaja avatar
a1
DigiTVfänn

Postitus Postitas a1 »

mairo22 kirjutas: Hea oleks kui keegi omatehtud kinnitustest mõne pildi üles paneks.
Aga palun:
Pilt
Kasutaja avatar
satifenn
Entusiast

Postitus Postitas satifenn »

kusjuures paneb küll.keermelatt peab lihtslt pikem olema.mul ka asi samamoodi lahendatud ja pannil ees 4 pead-seisavad paremini kui sibula ja kalaga!!!!!!
Kasutaja avatar
arkoko
DigiTVfänn

Postitus Postitas arkoko »

satifenn kirjutas:kusjuures paneb küll.keermelatt peab lihtslt pikem olema
Lihtlabasest pikendamisest jääb väheks. Et pead fookuses püsiksid peab see latt olema kumer. Samuti peade kõrgus peab muutuma.
{Amiko Viper 4k}{Triax 1,1m}{Supreme Intelligent Dark Motor All Metal DiSEqC USALS, 85°E-30°W}{Pana Plasma}
mairo22
Edasijõudnu

arkoko kirjutas:Lihtlabasest pikendamisest jääb väheks. Et pead fookuses püsiksid peab see latt olema kumer. Samuti peade kõrgus peab muutuma.
Kas see fookus moodustub panni eest vaadates samasuguse raadiusega kumera kaare nagu pann? On keegi joonise peale sattunud kust näha kuidas seda kumerust arvutada sõltuvalt pannist.
Vähemalt minu triaxi peade peal on mingid kraadid, 0 keskel ja paarkümmend kraadi mõlemile poole. See tähendab et ääres olevaid päid tuleb mingi kraadi võrra keera über oma telje?
Kasutaja avatar
trc
Edasijõudnu

Postitus Postitas trc »

mairo22 kirjutas:
arkoko kirjutas:Lihtlabasest pikendamisest jääb väheks. Et pead fookuses püsiksid peab see latt olema kumer. Samuti peade kõrgus peab muutuma.
Kas see fookus moodustub panni eest vaadates samasuguse raadiusega kumera kaare nagu pann? On keegi joonise peale sattunud kust näha kuidas seda kumerust arvutada sõltuvalt pannist.
Vähemalt minu triaxi peade peal on mingid kraadid, 0 keskel ja paarkümmend kraadi mõlemile poole. See tähendab et ääres olevaid päid tuleb mingi kraadi võrra keera über oma telje?
jummijammi. sul ikka pilt on ees vä? :P

http://www.satlex.net/fi/azel_calc.html
mairo22
Edasijõudnu

trc kirjutas:jummijammi. sul ikka pilt on ees vä? :P

No ma olen quite n00b sellel sati alal ju, miks ma muidu küsin. Aga pilt on küll ees ja veel kahe peaga hetkel :)
Soome keelt niipalju ka ei mõista misasi see LNB kulma (Skew): 2.59° tähendab (EDIT: sain teada - nurk ümber oma telje vms )aga vist on see sama asi millest just rääkisin. Igatahes minu pead on kõik 0 kraadiga hetkel ja pildi üle ei kurda. Kui see midagi annab ja pilt ära kaob eks siis krutin neid ümber telje nö testiks.
Kasutaja avatar
trc
Edasijõudnu

Postitus Postitas trc »

mairo22 kirjutas:
trc kirjutas:jummijammi. sul ikka pilt on ees vä? :P

No ma olen quite n00b sellel sati alal ju, miks ma muidu küsin. Aga pilt on küll ees ja veel kahe peaga hetkel :)
Soome keelt niipalju ka ei mõista misasi see LNB kulma (Skew): 2.59° tähendab (EDIT: sain teada - nurk ümber oma telje vms )aga vist on see sama asi millest just rääkisin. Igatahes minu pead on kõik 0 kraadiga hetkel ja pildi üle ei kurda. Kui see midagi annab ja pilt ära kaob eks siis krutin neid ümber telje nö testiks.
kui soome keelt ei mõista - vaheta inglise keelele :)
ja skew on kyll jah see asi millest sa räägid. miks ta keeratud peab olema - ka keskel asuv lnb muide - selle kohta tee googles otsing "lnb skew".
Esimene milleni jõudsin: http://homepage.ntlworld.com/de.sullivan/otherinfo.htm
Kasutaja avatar
kain
Tegija

Postitus Postitas kain »

mairo22 kirjutas:Kas see fookus moodustub panni eest vaadates samasuguse raadiusega kumera kaare nagu pann?
LNB'd moodustavad hoopis samasuguse kaare nagu orbiit, millel satelliidid ripuvad.
Vasta

Mine “Seadmed”