Soome digi

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Vasta
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

freeman kirjutas:Seda minagi mõtlesin . . . :?

Kokkuvõtteks Televes katusele suunaga Lahti + mastivõimendi + liinivõimendi (et mu kõik tarbijapesad,ühendused ja jagurid seda head asja nahka ei pistaks)

Televes (kahjuks suur on keskelt kinnitusega) vs. Iskra 91 ?
AV-72 vs. masti lairiba võimendi ?
ühendused jagurid pikk kaabel ja tarbijapesad vs. liinivõimendi ?

Hetkel siis Iskra 91 suunaga Espoo, võimendi AV-72 palju ühendusi ja pikk kaabel Lahti saatjalt tulemuseks mux`id 33 ja 47 S 33 Q 9
või on minu loogika .... :roll:

Ette Tänades
Arvan, et nii hea koha peal (Tallinna MUX 45 ju ei sega üldse) peaks abi olema kas Fiskarsi vastuvõtu puhul Espoo minimiseerimisest (või siis risti vastupidi) kahe korraliku Yagi tüüpi antenni ja hoolikalt valitud antennide vahekauguse ja kaabelduse pikkusega.

See on kõik vaid mu esialgne teooria (NB! ideaalselt toimima saab sellise minimiseerimise vaid kas MUX32 jaoks või siis enam-vähem MUX4 ja 46 jaoks - hetkel arvan, et see viimane variant on vist targem realiseerida).
Ise hakkan katsetama, kui välistemperatuur normaliseeruma hakkab :D

NB! Kui on DVB-T huvilisi ja/või UHF antennide installijaid, kes tõstukit (10-15 m) valdavad ja tahaks tööd suve poole ette võtta, võiks sõnumi kaudu mulle teada anda.
Kasutaja avatar
officer
DigiTVfänn

Postitus Postitas officer »

Henkka kirjutas:
freeman kirjutas:Seda minagi mõtlesin . . . :?

NB! Kui on DVB-T huvilisi ja/või UHF antennide installijaid, kes tõstukit (10-15 m) valdavad ja tahaks tööd suve poole ette võtta, võiks sõnumi kaudu mulle teada anda.
Olen ka huviline,st. abivajaja&tellija!
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

Täna hea ilma puhul ülilevi:tuleb peale Anjalankoski mtv3 pakett Kanalil 35 Joutsenost (üle 200 km), YLE 33.kanalilt Lahtist, mtv3 pakett kanalil 27 Anjalankoskist, mis tavaliselt on Koeru TV3 poolt blokitud, YLE mux 23.pealt ja mtv3 nelose mux 50.pealt Pernajast. Vastuvõtukoht Kunda linn, ülal mäe peal. Üks küsimus: selle zuumboksiga on juba 3 korda juhtunud selline nali, et mälust on kadunud kanalite nimekirjad, ning seejuures on käivitamisel ees kiirpaigaldusmenüü tavalise tv kanali asemel ning samal ajal on kellaaeg ka algseisu (02-00) läinud. Aidanud on kanalite uuestilaadimine. On kellelgi ka sama jama juhtunud?
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

jyri403 kirjutas:Täna hea ilma puhul ülilevi:tuleb peale Anjalankoski mtv3 pakett Kanalil 35 Joutsenost (üle 200 km), YLE 33.kanalilt Lahtist, mtv3 pakett kanalil 27 Anjalankoskist, mis tavaliselt on Koeru TV3 poolt blokitud, YLE mux 23.pealt ja mtv3 nelose mux 50.pealt Pernajast. Vastuvõtukoht Kunda linn, ülal mäe peal. Üks küsimus: selle zuumboksiga on juba 3 korda juhtunud selline nali, et mälust on kadunud kanalite nimekirjad, ning seejuures on käivitamisel ees kiirpaigaldusmenüü tavalise tv kanali asemel ning samal ajal on kellaaeg ka algseisu (02-00) läinud. Aidanud on kanalite uuestilaadimine. On kellelgi ka sama jama juhtunud?
Minul kaotas zuumboks "mälu" (tundemärgid täpselt samad), kui olin seda Vilniuses kasutanud, siis aga pikalt - umbes 36 tundi - vooluvõrku ühendamata jätnud (seisis teine lihtsalt autos ja ei viitsinud seda hotellituppa enne Tallinna tagasisõitu ka vedada...Tallinnas oligi pilt jälle väga "süütu" :oops: )
Jälle "kivi" KAONi "kapsaaeda" - mingi back up patarei võiks ikka boksil sees olla, et seliist jama ei juhtuks - kuigi jah, selle rendiraha eest on ju karpi nii et tapab :D ja eestlaste keel ka veel pealekauba - millest leedulased kuidagi aru ei tahtnud saada... :wink: aga aitas ikka "rahvustevaheline universaalsuhtlemise keel" OI BLJAAD...

No ja karbis HD ja puha :? [/i]
Kasutaja avatar
metsavend
Entusiast

Postitus Postitas metsavend »

jyri403 kirjutas:Üks küsimus: selle zuumboksiga on juba 3 korda juhtunud selline nali, et mälust on kadunud kanalite nimekirjad, ning seejuures on käivitamisel ees kiirpaigaldusmenüü tavalise tv kanali asemel ning samal ajal on kellaaeg ka algseisu (02-00) läinud. Aidanud on kanalite uuestilaadimine. On kellelgi ka sama jama juhtunud?
minul tekkis säärane olukord peale teise kanalilisti tekitamist mingil hetkel. võimalik, et seostatav ka sellega, et vajutasin puldilt power off - power on liiga kiiresti (u. paarisekundilise vahega).
Kasutaja avatar
a1
DigiTVfänn

Postitus Postitas a1 »

Henkka kirjutas:Minul kaotas zuumboks "mälu" (tundemärgid täpselt samad), kui olin seda Vilniuses kasutanud, siis aga pikalt - umbes 36 tundi - vooluvõrku ühendamata jätnud ... mingi back up patarei võiks ikka boksil sees olla, et seliist jama ei juhtuks
Kaldun arvama, et see on lihtsalt mingi boxi bugi. Mul on korra kadunud ühe muxi kanalilist. Seaded peaks normaalsel seadmel kirjutatama toitest sõltumatusse mällu, vaevalt et zuumboxil teisti on.
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

metsavend kirjutas: minul tekkis säärane olukord peale teise kanalilisti tekitamist mingil hetkel. võimalik, et seostatav ka sellega, et vajutasin puldilt power off - power on liiga kiiresti (u. paarisekundilise vahega).
Ma tegin just sama katse praegu, isegi mitu korda, aga see praegu boksile halligi ei mõjunud. Vist mingi juhuslik kokkusattumus. Nii et lollikindlust sellelt masinalt ilmselt oodata ei tasu.
Kasutaja avatar
Agrafe
Edasijõudnu

Postitus Postitas Agrafe »

Mul ka see kanalilisti kustumine kaks korda juhtunud. Ei oska seda nagu millegagi eriti seostada, ainult see, et kanalite kustumine on toimunud peale seda, kui ma olen Zuumbox'i autoga sõites kaasas vedanud. :)
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

To freeman.mina panustasin satile 24 h laitmatu pilt+kus on dolby 5+1 heli.Nb r-kioski 18¤ teeb veits rohkem lahti kanaleid kui tavaline c+ kaart(näiteks film hd)jne.Dvb-t tüüner aktiveerimiseks ja vahest salvestamiseks kõvakale.Eks pead proovima mis sobib(sat vähemalt mulle)oleneb mis tähtsam kas ilus pilt ja korralik heli või normaalne pilt normaalne heli :D või tasuta soome tv 1,2,3,4 ja muud midagi :D Dvb-t saad raha eest film 1 ja film 2.
Kasutaja avatar
satfan
Edasijõudnu

Postitus Postitas satfan »

faas kirjutas:To freeman.mina panustasin satile 24 h laitmatu pilt+kus on dolby 5+1 heli.Nb r-kioski 18¤ teeb veits rohkem lahti kanaleid kui tavaline c+ kaart(näiteks film hd)jne.Dvb-t tüüner aktiveerimiseks ja vahest salvestamiseks kõvakale.Eks pead proovima mis sobib(sat vähemalt mulle)oleneb mis tähtsam kas ilus pilt ja korralik heli või normaalne pilt normaalne heli :D või tasuta soome tv 1,2,3,4 ja muud midagi :D Dvb-t saad raha eest film 1 ja film 2.
Kas maapealses digis avab see R-Kioski 18 eurone kaart tõesti ainult kaks kanalit? Siin kuskil teises teemas väideti, et 5 kanalit (lisaks c+ sport 1 ja 2 ning disney). Või on need kolm viimati nimetatut sealt välja võetud.
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

Ei ole,aga sealt tulev staff pole vähemalt mulle huvitav :( eurosport1,2 asjalisem vähemalt mulle.Krt tõesti ei tahtnud kedagi eksitada :D
Kasutaja avatar
freeman
Uudistaja

Postitus Postitas freeman »

To faas
Plus Tv kaart avab kolm kanalit (Mtv 3 Max.SubTv Leffa ja SubTv Junior maksab 3 esimest kuud 29,95 eur. edasi kuu 8,90 kaardi hooldus 2 korda aastas 14,95, Canal+ kaarti pole uurinud kuna ise vaatan Mtv 3 Max `ilt F1 ehk leiad siit täpsemat infot: http://www.rkioski.fi/Canal__Katselukortit.176.0.html

Sai Televes katuse asetatud hetkel Fiskars`i mux`idelt Q95 ehk peab, kui ei siis mõned proovid veel, pärast seda Kui Sobib viskaks privasse mõned küsimused Sat`i kohta.

Ja muidugi jääb siis üle igasugust pudi padi kui kellelgi huvi (annan teada)
Kasutaja avatar
mart
Entusiast

Postitus Postitas mart »

Tundub, et vastupidiselt seniräägitule Tallinna 45. kanal ikkagi segab Espoo 44. ja 46. kanali vastuvõttu pärast võimsuse tõstmist - täna, kui signaalid on vihmaga nõrgad :( Espoo analoogidel on ka lumesadu peal, Fiskarsi 23. kanal, mis muidu on mul värviline (kuigi lumesajuga), ei püsi täna sünkroski. BER on 44. ja 46. kanalil suurusjärgus 10 exp-2, samas 32. kanalil, mis muidu on mul alati nendest kehvema kvaliteediga, on see 10 exp-4 suurusjärgus. Suundade erinevus on küll 90 kraadi ja antenn Espoo poole, aga pärast võimsuse tõstmist on 45. kanal 100% kvaliteediga.
Kasutaja avatar
spyhalfer
Edasijõudnu

Postitus Postitas spyhalfer »

Kas siin mõni selgeltnägija ka on?
Asun Hageri ja Kiisa vahel, antenniks hetkel logo(UHF 9db, VHF 8 db), mis on ühendatud vana kaabli otsa. Zoombox näitab kanalil 32 Q 2-9% S 10%. Kas on mõtet investeerida korralikku UHF antenni, et näha Soome digi või mitte?
Tallinna piir jääb linnu lennult Espoo suunas nii 20km kaugusele, Kopli laht 25km. Selle junniga tuleb MTV3 analoog pilt hetkel müraga, pilt värviline, tekst siiski arusaadav, heli suhteliselt puhas.
Kasutaja avatar
dvbstats
Entusiast
Kontakt:

Postitus Postitas dvbstats »

spyhalfer kirjutas:Kas siin mõni selgeltnägija ka on?
Asun Hageri ja Kiisa vahel, antenniks hetkel logo(UHF 9db, VHF 8 db), mis on ühendatud vana kaabli otsa. Zoombox näitab kanalil 32 Q 2-9% S 10%. Kas on mõtet investeerida korralikku UHF antenni, et näha Soome digi või mitte?
Tallinna piir jääb linnu lennult Espoo suunas nii 20km kaugusele, Kopli laht 25km. Selle junniga tuleb MTV3 analoog pilt hetkel müraga, pilt värviline, tekst siiski arusaadav, heli suhteliselt puhas.
Oleneb kui kõrge ja korralik mast on.

500-600 eek antenn ja 200 eek kaabel+pistik ei ole eriti suur kulu testimiseks.
Kui Soomet ei näita siis jätad sügiseks HD testide jaoks või paned siia müüki.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”