DB7000S ja 320GB HDD

Kasutaja avatar
raimss
Uudistaja

DB7000S ja 320GB HDD

Postitus Postitas raimss »

Kas kellelgi on 320GB õnnestunud istutada DB7000 masinasse. Endal oli kasutuses enne vahetust 160GB nüüd aga ei leia uut 320-st ketast üles.
Kasutaja avatar
dreamants
Digivanake

Re: DB7000S ja 320GB HDD

Postitus Postitas dreamants »

raimss kirjutas:Kas kellelgi on 320GB õnnestunud istutada DB7000 masinasse. Endal oli kasutuses enne vahetust 160GB nüüd aga ei leia uut 320-st ketast üles.
Mul on DM7000S'l MAXTOR'i 6L300RO sees. Kõik ok. Varem oli MAXTORI 160'ne. Kunagi leidsin mingilt saidilt DB'sse sobivate ketaste nimekirja. Ehk keegi teab aadressi, mina enam ei mäleta. K-Arvutis juhtus nimekirjas olnud MAXTORI 160'ne (vist oli 6L160LO) müügis olema. Peagi jäi 160'ne väheks. Otsustasin proovida suuremat ja just nimelt MAXTORIT. Õnnestus!
Kasutaja avatar
ottok
Entusiast

Postitus Postitas ottok »

mul Seagate barracuda 7200. 10 250GB.alguses käivitamisega oli natuke jebimist ja käivitamisel tegi mehaanilist kiuksumist aga töötas end sisse kuu ajaga ja nüüd problasi pole.ostsin selle 2006 jõulude paiku ja maksis ca1400.-
kas soovitada või mitte ei oska ütelda sest pole võrdlusmomente!
aga üle 50% mahust pole kasutuses olnud,
tavaliselt kui taqillad lahti siis saab isuga uusi filme salvestatud,et kui aega siis vaadata
ja asjalikud asjad (kontserdid) olen kõvalt kohe dvd'le kõrvetanud
(reklaamiks-soome tv teemast tuleb vahel üllatuslikult põnevaid asju)
Kasutaja avatar
raimss
Uudistaja

Postitus Postitas raimss »

raimss kirjutas:Kas kellelgi on 320GB õnnestunud istutada DB7000 masinasse. Endal oli kasutuses enne vahetust 160GB nüüd aga ei leia uut 320-st ketast üles.
Probleem lahenes kui tõstsin jumperi from Slave to Master. (Oli jäänud HDD kloonimisest Slave asendisse). DM 7000 ei peaks loogiliselt võttes olema mingeid HDD eelistusi, eelistused paneb paikka ikka HDD müratase mis WD'l on küllaltki vaikne.
Kasutaja avatar
dreamants
Digivanake

raimss kirjutas:DM 7000 ei peaks loogiliselt võttes olema mingeid HDD eelistusi...
Ilmselt nii see on. Usun, et see nimekiri mille järgi mina algul juhendusin oli siiski loetelu nendest ketastest mida keegi kusagil oli juba dreamis kasutanud. Või on kellelgi ka negatiivseid kogemusi?
Kasutaja avatar
teekas
Õpetaja

Postitus Postitas teekas »

Kas kellelgi on 320GB õnnestunud istutada DB7000 masinasse. Endal oli kasutuses enne vahetust 160GB nüüd aga ei leia uut 320-st ketast üles.
Sinna sisse võib toppida mida tahes, kõik saab tööle: aga mida ütleb selle kohta teie tuuner - on nähtav kuu või kahe pärast (sõltub palju ketast kasutate). Katsetatud teema (õnneks mitte isiklikult), katse tulemuseks - masinasse uus toitekas. Tuuneriks oli 7020. Kardan et 7000 sellist aega üle ei ela. 7000 toitekat ei ole aga NII LIHTNE vahetada kui 7020 mudelil. Soovitaks püsida tootjalt soovitatud suuruste piires ja seda kohe päris tõsiselt. Või palun, läppari ketas - anna minna (kui leiad sellise suurusega).
Kasutaja avatar
dreamants
Digivanake

teekas kirjutas:
Sinna sisse võib toppida mida tahes, kõik saab tööle: aga mida ütleb selle kohta teie tuuner - on nähtav kuu või kahe pärast (sõltub palju ketast kasutate). Katsetatud teema (õnneks mitte isiklikult), katse tulemuseks - masinasse uus toitekas. Tuuneriks oli 7020. Kardan et 7000 sellist aega üle ei ela. 7000 toitekat ei ole aga NII LIHTNE vahetada kui 7020 mudelil. Soovitaks püsida tootjalt soovitatud suuruste piires ja seda kohe päris tõsiselt. Või palun, läppari ketas - anna minna (kui leiad sellise suurusega).
Mul 300-ne juba ca 2 aastat sees. Mitmel korral triiki täis olnud. Muidugi tuleks öelda, et tinglikult "sees". Nimelt asub ta mul kapis teiste seadmete peal üsna kapi lae all kus ta eriti silma ei paista ja pealmine kate on eemaldatud. Kapi tagasein on sellelt kohalt ka eemaldatud.
Kasutaja avatar
ottok
Entusiast

kas keegi on katsetanud ka sundventilatsiooni?
teinekord salvastamisel jookseb kinni jah-äkki ülekuumenemisest?
Kasutaja avatar
valmar
Uudistaja

Postitus Postitas valmar »

mul sundvent.2 aastat olnud.Väga hästi töötab ja abi on käega katsutav.Enam nii kuum ei ole.Oman DB 7000S-i.Kasutan Samsungi "vinti".Seda mis soovitab DB valmistajatehas.
Kasutaja avatar
ottok
Entusiast

to Valmar!
ehk räägid täpsemalt millise ventika panid? kas toide eraldi või võtsid driimist?
ehk mingi lehekeülg ? tänud juba ette
andres66
Õpetaja

Postitus Postitas andres66 »

Tegin ka täna algelisi katseid sundjahutusega.
On DM7000S ja Samsung 120GB - ST3120025ACE ketas.
Võtsin ühe utiilist saadud veidi koliseva 50 mm vendi ja välise 12V toite taha.
Panin vasakule küljele õhuvõtuavade peale väljapoole laia teibiga kinni ja läbi nende avade õhku sisse puhuma.
(50mm mahub sinna avadele tuunerisse sisse monteerides ka ära)
Muidu näitab peale 2-3 tunnist hdd kasutust ketta temperatuuriks 50-52 kraadi.
1.katse - kaheltpoolt venti õhuavad ka teibiga kinni, nii et õhk siseneb läbi vendi ainult = 2 tundi ketas töös - 39-40 kraadi
2.katse - kaheltpoolt venti tegin õhuavad lahti, et kui vent ei tööta, siis saaks
õhk omavooluga paremini liikuda ikkagi = 3-4 tundi ketas töös - 40-41 kraadi.
Arvestades, et peaprose on kohe kõvaketta all, siis on temagi paremast õhu liikumisest huvitatud.
Tuleb osta üks vaikne vent sinna ja las ta siis vähe sumiseb - telekas, raadio ja arvuti korraga töös ja siis ei kosta see väike sumin kusagile.
Kasutaja avatar
valmar
Uudistaja

Toite võtsin kõvaketta 12V.Siis ehitasin pisikese ploki, skeemi alusel mis mul kuskil isegi alles on.Kõik see sellepärast et DB ootereziimis jääb kettatoide järgi ja vent uhab koguaeg.Tööpõhimõte on lihtne temp tõuseb siis lülitab vendi sisse ja kui maha jahutab siis lülitab välja.Jupid maksid kuskil 200 EEki ja oma tööd ma ei arvesta.Ventikas on kahepoolse teibiga kinni pealmise õhuvõtu ava juures.Õhku tõmmatase sisse küljelt ja puhutakse ülalt välja.Automaatika põhineb termotakistil mis on "vindi" külge kinnitatud.Kui on huvi olen valmis aitama.
Kasutaja avatar
DreamMan
Entusiast

Postitus Postitas DreamMan »

Mul on vent õhuväljavooluava küljes (kaane küljes), kasutan suurt 100 mm madalat ventikat. Ventikas imeb õhku läbi terve driimi, peamine õhu pealevool muidugi külje avadest.Soe õhk puhutakse/imetakse ülakaane avadest välja.Venti juhib termorelee. Asi käigus juba 3 aastat, probleemi pole esinenud, jutti salvestatud ka 10 tundi järjest, temperatuur pole palju üle 40 tõusnud. Toide hhd 12 voldisest toitest.
Kasutaja avatar
faas
Moderaator

Postitus Postitas faas »

Ma küll driimi ei oma aga hummil pani sõber 12v vurri käima 5v pealt ja kuulda pole ja temperatuur normaalne äkki kellegil abi :oops: st.kui hummil aitas proovige.
Kasutaja avatar
valmar
Uudistaja

Skeem leitud:http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/auto-fan.html
Vasta

Mine “>> Dreambox <<”