Tuli himu ära proovida, kas on võimalik mingi kombinatsiooniga ilma välise digiboxita maapealset digi-tv-d vaadata.
Elan Raplas, seega peaksin levialas olema. Möödunud aasta septembris igatahes katsesaateid nägin, siis oli kodeering veel vanahea MPEG-2.
Mul on DVB-T vastuvõtjaga telekas (Hitachi 42PD9700), sellel on kaks CI kaardipesa. Proovisin otsida digi-tv kanaleid, mitte ühtegi ei leidnud.
Uurisin internetist ja leidsin niisuguse kaardi - MPEG 4 Viaccess Cam (http://www.viewtech.tv/cams/cams.php?check=1).
Telekas näitab kaardi nimeks Viaccess Pocket dTV, System L1.0 S4,
Idee järgi peaks sellega ka MPEG-4 kodeeritud maapealseid saateid nägema.
Sain kaardi kätte, pistsin telekasse, otsisin kanaleid - ja voilà - nimekirja ilmusid
4. Eeter
5. MTV Eesti
11. Hallmark
14. NASN Europe
15. Euronews
16. CNN
21. Hustler TV
Pilti siiski ei näe, ilmselt on signaal liiga nõrk... Näidik on skaala alumise otsa lähedal.
Rida küsimusi tekkis -
- Millal signaali niipalju juurde keeratakse, et ka Raplas digitv-d näha saaks (mul on korralik detsimeetri antenn Tallinna peale suunatud)?
- Kas kanalite nimekiri peabki nii lühike olema?
- Kui tõepoolest pilt ette tuleb, kas on võimalik hakata vaatama ka tasulisi kanaleid?
- Olen ma üldse õigel teel...?
DigiTV ja DVB-T vastuvõtjaga telekas.
Said kätte ainult 45 kanali muxi.
59 kanali muxis on veel 11 programmi. Kuid E59 muxi saatja on väiksema võimsusega kui E45.
Eelmine aasta räägiti jaanuari kuu jooksul võimsuste lisamisest, nüüd vaikselt mainitakse I kvartal 2007.
Zuumtv kasutab conaxi krüpteeringut. Viaccess moodul ei kõlba. Sellega on lootust ainult kunagi määramata tulevikus lisanduvaid kohalikke krüpteerimata programme näha.
59 kanali muxis on veel 11 programmi. Kuid E59 muxi saatja on väiksema võimsusega kui E45.
Eelmine aasta räägiti jaanuari kuu jooksul võimsuste lisamisest, nüüd vaikselt mainitakse I kvartal 2007.
Zuumtv kasutab conaxi krüpteeringut. Viaccess moodul ei kõlba. Sellega on lootust ainult kunagi määramata tulevikus lisanduvaid kohalikke krüpteerimata programme näha.
Nähtavasti võin oma kaardiga siis lutsu visata.
Või kauges tulevikus ETV-d vaatada.
Conax/MPEG4 kaarte ei ole minu teada seniajani üldse saadaval.
---
Aga selline variant - telekal on ju KAKS CI pesa. Kui jätta praegune Viaccess/MPEG4 kaart ühte pessa ja lisada teise harilik Conax, kas siis saaks ka tasulisi kanaleid vaadata?
---
/ei ole ikkagi veel loobunud mõttest digitv-d ilma boxita vaadata/

Conax/MPEG4 kaarte ei ole minu teada seniajani üldse saadaval.
---
Aga selline variant - telekal on ju KAKS CI pesa. Kui jätta praegune Viaccess/MPEG4 kaart ühte pessa ja lisada teise harilik Conax, kas siis saaks ka tasulisi kanaleid vaadata?
---
/ei ole ikkagi veel loobunud mõttest digitv-d ilma boxita vaadata/
Viimati muutis karu0tt, 10:05, 27 Jaan 2007, muudetud 1 kord kokku.
Juba on müügil PLASMA/LCD telekad sisseintegreeritud DVB-T mpeg4 tuuneritega...karu0tt kirjutas:/ei ole ikkagi veel loobunud mõttest digitv-d ilma boxita vaadata/

Aga odavam on vist ikkagi DVB-T mpeg4 digibox osta kui tervet telekat vahetama hakata...

Kuidas siis ei ole?karu0tt kirjutas:Nähtavasti võin oma kaardiga siis lutsu visata.
c***x/MPEG4 kaarte ei ole minu teada seniajani üldse saadaval.
http://www.digi-tv.ee/modules.php?name= ... pic&t=7368
Olen isegi ühte enda käes hoidnud.
Nagu ma aru saan plaan osta Hitachi pill,osta parem p42a01 sama firma sama paneel samad lisad 2xHDMI jne.Vahe selles,et keeratavat jalga pole ja puudub DVB-T tüüner.Hind oluliselt väiksem.Diiler kirjutas:Kuna plaanis endale ka 42PD9700 osta, siis küsimus järgmine, kas on kuidagi võimalik Starmani digi-tv sellega vaadata ilma et peab boxi ostma.
Olen selles teemas väga võõras.

faas kirjutas:Nagu ma aru saan plaan osta Hitachi pill,osta parem p42a01 sama firma sama paneel samad lisad 2xHDMI jne.Vahe selles,et keeratavat jalga pole ja puudub DVB-T tüüner.Hind oluliselt väiksem.Diiler kirjutas:Kuna plaanis endale ka 42PD9700 osta, siis küsimus järgmine, kas on kuidagi võimalik Starmani digi-tv sellega vaadata ilma et peab boxi ostma.
Olen selles teemas väga võõras.Kui zoom tv tahad näha 9700 siis pead mooduli lisaks ostma ja jumal seda teab kas näitab.Ja endal kodu sarnane Zoom ei kõlba selles telkus ligemalt vaatata kui 10 meetrit.
Tänan asjaliku vastuse eest. Hakkasingi uurima nüüd seda p42a01. Kas tõesti ei ole peale aluse ja DVB-T tüüneri mingit vahet nendes plasmades(välimus ka muidugi), kuna hinnavahe ju 10000.-?
Ja su viimane lause jäi mulle natuke arusaamatuks.
Ettetänades,
Jah.http://www.hitachidigitalmedia.com/DMG/ ... country=EUDiiler kirjutas:Tekkis veel selline küsimus, et mis vahe on P42A01 ja P42T01 vahe. Kas ainult jala ja digitüüneri vahe?
Viimane lause tähendas ,et kodu plasma sama resoga ja Zoom ei kõlba vaatata ligemalt kui 10 meetrit pilt on jube, kaugemalt ei paista pildi vead välja