Seetõttu on elektritarbimine veekeetjatel konstantselt kõrge. Termostaadiga veeboilerid, eriti need millel on ka veepaak hästi isoleeritud on energiasäästlikumad. Elektrit kasutatakse vaid kuni soovitud temperatuuri saavutamiseni. NIikaua kui vesi ei jahtu, elektrit ei tarbi. NIikui kuum vesi otsa saab hakkab uuesti külma vett soojendama. Point on selles et Veekeetjja tarbitud elektrihulka ei ole eriti arvel näha. Veeboilerid, mis keedavad vajadusel 100L vett üles, aga kasvatavad nähtavalt kilovattide hulka, kuna 100L vee keetmiseks kulub keskmiselt 2-3 tundi.
DVBstats jutule lisaksin mina nii, et keskmine tarbimine on küll kasvanud, aga minu meelest teeb tänane tehnika sama hulga energiakuluga rohkem tööd ära kui varem.
Üks lihtne näide on õhksoojuspump. Tarbides ära 1 KW annab vastu 4 KW soojusenergiat. Piltlikult öeldes on meil elektritarviteid rohkem, aga nad teevad ka suurema töö ära.
Muidugi on ka energiaröövlitest seadmeid. Elektrisaega näiteks terve talve küttepuid saagida... Mul on on 1,9KW el saag. KUi valmis lõhutud puid enam ei jaksa osta