Energizer kirjutas:Windowsis on põhiline turvaprobleem see et kasutajad ei saa masinat kontrollida. Kõik viirused mis sisse tulevad, lupsavad sisse pahhaimamatute exe tif pif või jumal teab mis peidetud laienditena paljudel juhtudel ka kasutaja teadmata. OK kui kasutaja ennast pole harinud et tundmatuid laiendeid ei tohi niisama avada
Ma täiendaks sind siin - Microsofti peamine probleem on selles, et nende loodud OS'id on nn. 'single-user' spetsiifigaka. Oli ju ka MS-DOS lihtsustatud ja mugandatud versioon unix'i shell'ist. Peamise vea läbi OS'ide generatsiooni on MS teinud aga seal, et eelduslikult jooksevad kõik protsessid maksimum õigustes või siis täpsemini - tuuma tasemel mingeid piiranguid polegi! Alles Win95 (mõningate möendustega ja WfW 311 Network) tutvustas tuuma tasemel õiguseid. Aga ka need olid sedavõrd primitiivsed, et tekitades tuuma tasemel tüürelites 'buffer overflow'd vms sai kergel admin õigused. NT3.51 oli esimene privileegidel põhinev tuum, mida enam nii lihtsalt ei saanud üle joosta. Loomulikult leiti ka seal hunnikuteviisi auke, mida ekspluateerides saadi admin õiguseid. Aegade jooksul on asjad küll paranenud aga peamine viga - mentaliteet - on jäänud samaks...
Energizer kirjutas:Mul ei ole viirusetõrjeprogrammi linuxisse installeeritud. Selleks pole lihtsalt vajadust. Kuigi teatud viirused on ka linuxile kirjutatud ei usu, et minu arvuti oleks rohkem ohustatud kui tavaline windowsi arvuti.
Minul näiteks on ka linuxile installitud antiviirus. Seda aga selleks, et skännida saabuvaid meile + hoida sambaga jagatav puhtana (kliendid on WinXP ja Vista).
Energizer kirjutas:Mis puudutab linuxi ja windowsi tavakasutusse siis siin on kasutajad oma oskuste baasil võrdses seisus. Aga ennem keerab käkki see kes ei tea, mida ta teeb. See kehtib nii linuxi kui ka windowsi kasutajatele.
Linuxi all on aga see koht sadades kordades väiksem kuna tavakasutaja õigustes ei õnnestu korralikult konfitud ja paigatud kastis suurt midagi korda saata...
Energizer kirjutas:Mina ei mängi arvutiga kuna pole mänguhuviline, isegi kui mõned mängud linuxis ka jooksutavad on, aga kõike muud saan teha küll. Ja ma olen linuxit kasutanud juba 4 aastat. Kõik olulised andmed on mul alles. Ja see on palju tähtsam kui videomängude mäbngimine. Oma tutvusringkonnas olen ma ainus kes kasutab linuxit. Kõik teised maadlevad viirustega. Mina tüdinesin maadlemisest ja see oli põhiline põhjus miks windowsiga lõpparve tegin.
Mina olen adminninud unixeid/linuxeid juba enam kui 10 aastat ja senimaani kasutan osades tööjaamades MS'i OS'i. Põhjuseks näiteks see, et abikaasa kasutatav Photoshop ei oma senini linux'i versiooni (MAC'i oma ei loe!) jne. Oma läpatsis jooksutan Vista't ja vajadusel lippavad seal ka WinXP ja mõned linux'i distro'd VMWare aknas...
dreamx kirjutas:Jutt on sellest,et mis kuradi pira ajamine siis nüüd avalehel käib ja kohe eraldi teemana.Proovi sa c*-i mainida ja juba nutt hala ning postide kustutamine

Kus see piir on
Teema prükkarisse mis muud

Mis sa ohid!? Piramisest rääkisid vaid 3 esimest postitust ja vend sai vastuse, et siit abi pole loota!