Sooviks kogemusi 32,44,46,ja 58 kanali stabiilsusega

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Kasutaja avatar
freeman
Uudistaja

Sooviks kogemusi 32,44,46,ja 58 kanali stabiilsusega

Postitus Postitas freeman »

Lugu siis selles, et kõigil oli probleeme 44 ja 46 samas 32 oli enamjaolt olemas saatjad siis Fiskars ja Espoo.
Pärast viimaseid postitusi kevadel kui loobusin ja tahtsin katuselt juba alla kiskuda tegin viimase katse, nüüd siis 44 46 ja 58 (24/7) 32 aga kuidas jumal juhatab,
jutt siis Fiskarsi suunalt.
Oskab keegi seletada.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Re: Sooviks kogemusi 32,44,46,ja 58 kanali stabiilsusega

Postitus Postitas peeter3000 »

freeman kirjutas:Lugu siis selles, et kõigil oli probleeme 44 ja 46 samas 32 oli enamjaolt olemas saatjad siis Fiskars ja Espoo.
Pärast viimaseid postitusi kevadel kui loobusin ja tahtsin katuselt juba alla kiskuda tegin viimase katse, nüüd siis 44 46 ja 58 (24/7) 32 aga kuidas jumal juhatab,
jutt siis Fiskarsi suunalt.
Oskab keegi seletada.
E32 peaksid siis vist Espoo poolt võtma.(kui teised Fiskarsilt)
igatahes minul on viimasel ajal kohutav "pudru ja kapsad" nende Espoo muxidega.levi kõigub kohutavalt üle päeva.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
freeman
Uudistaja

Peeter 3000
Väljendasin end ehk valesti, räägin siis pikemalt lahti.
Fiskars saadab signaalid nii 32 , 44 , 46 ... (millest 32 peaks olema tugevama signaaliga), kui kadusid 44 ja 46 siis 32 enamasti oli alati olemas(arvan et ka teistel nii) ühesõnaga kui kevadel tahtsin kõik maha kiskuda ja panni katusele keerata otsustasin veel proovida ja keerasin antenni paikka 44 kanali järgi suunaga Fiskars, pärast seda pole kordagi olnud probleeme 44 , 46 ja 58 kuna need põhilised mida vaatan (pluss tv kaardiga) S stabiilselt 65 Q 90.
Inimene aga harjub kõigega ja nüüd tahaks 32 kanalit ka 24/7 vaadata.
Kas Espoo 32 võiks olla segajaks ja kas oleks lahenduseks kaks horizontaalselt paigaldatud antenni ja kus on loogika 1`paremale 32 pidevalt olemas 44 ja 46 käivad omapea , 1`vasakule 44 ja 46 olemas 32 pole, saatja asukoht on ju sama?

Espoo kohta ei oska midagi kosta, kord on kord pole nii et loobusin juba ammu ehk on kellelgi õnnestunud paremini.

Aga 32 Espoo`lt püüda pole vist eriti võimalik kui teine on Fiskarsile keeratud , kui Espoo ja Fiskars peaks samal ajal minu vastuvõtjani jõudma ja üht filtriga ülevalt ja teist alt lõikama hakkata pole vist ka mõtet.
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

[quote="freeman"] 44 , 46 ja 58 kuna need põhilised mida vaatan (pluss tv kaardiga) S stabiilselt 65 Q 90.
[quote]
Küssa. Kas R-kioskist Soomes ostetud Plus tv kaardi saab Eestis aktiveerida? Uurisin natuke seda nende kodulehte, seal kästi korttinumero (kaardi number) sisse anda, aga midagi muud vist ei küsi. Kuna kaarti endal pole, ei saa proovida. Kuskil foorumis oli kirjutatud, et Soome kodaniku abi kasutada aktiveerimisel.
Kasutaja avatar
gasth404
DigiTVfänn

Postitus Postitas gasth404 »

freeman kirjutas:Peeter 3000
...Lugu siis selles, et kõigil oli probleeme 44 ja 46 samas 32 oli enamjaolt olemas saatjad siis Fiskars ja Espoo.
..
Huvitav mul antenn Espoo peal ja asi samuti 44,46 ga probleeme pole S on tavaliselt 70-90 vahel Q 50 ümber aga pilt stabiilselt ees 32-l S enamasti üle 80 aga kui 90- nest üle läheb siis Q kukub alla 50 ja jookseb pildi kinni. Aga ilmselt on need S ja Q - samamoodi erinevad nagu SAT tüüneritel et igal vastuvõtjal näitavad eri asja. Ja seda mis saatja pealt pilti võtta, saad ainult ise katsetada või naabrimehega võrrelda sest selle kauguse juures mõjutab iga vahel olev objekt ja suund siin rannikul muutub iga km järgi. Mul sõbral 5 kilti kallast pidi edasi tuleb sama dets antenniga millega enne Soomet vaatas ilusti, mina pidin 100se resti üles vedama ja seda ka 2m tõstma enne kui pildi kätte sain
VUDUO 4KSE;VU+Ultimo 4K;VU+Duo2;IPBox9000HD;85E-15W mootoriga 1,1-ne
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

Viimase aja sombuste ja sajuste ilmadega oli E44 ja E46 vaatamine Espoolt praktiliselt võimatu, kuna nende saatjad on väiksema võimsusega kui E32 saatja. Pidevalt tuli läbi ainult E32.

Laupäeval oli juba tunda tropolevi mõju.

freeman

Kirjeldatu põhjal järeldaksin, et E32 vastuvõtt käib siiski Espoolt (antenni vähese pööramise tulemus viitab sellele. Ka on Espoo saatja võimsam ja antenn kõrgemal).

Antenni vasakule pööramise tulemusel E44 ja E46 piisav signaal aga viitab
vastuvõtukoha soodsamale paiknemisele Fiskarsi suhtes.

On tunda Espoo ja Fiskarsi SFN-i mõju.

Kui tõesti asukoht võimaldab stabiilselt pidevat kolme muxi vaatamist kahelt saatjalt (Espoolt ja Fiskarsilt) kahe mittevastasfaasis oleva antenniga, siis soojalt soovitan seda ka kasutada. Olen seda oma kahe antenniga proovinud, kuid minu asukoht ei võimalda Fiskarsilt E44 ja E46 pidevat stabiilset vastuvõttu.
Kasutaja avatar
peeter3000
Digivanake

Postitus Postitas peeter3000 »

nb!
kui on küsimused levi kohta võiksite asukoha ka ära märkida,sest kõik sõltub sellest.
pange profiili enda täpsem asukoht ja asi tahe.
kui keegi räägib,et tal Viimsis levi põhjas,siis see ju selge asi.
aga vot kui keegi ütleb,et tal Nõmmel(või kaugemal) kogu aeg Soome levi põhjas,siis on asi huvitav/täpsustamist väärt.
DVB-T/T2:Eesti-SoomeDigi/ DVB-C:Starman HD/DVB-S: Mabo 125x140cm/TBS5922
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

Minu asukoht on Kunda linnas Kasemäel, antenn 5.korruse akna taga Anjalankoski peale. Merepinnast on mingi 40-50m. Täpselt ei tea. Saatja suunas peale mere pole midagi ees, kaugus on veidi suur, 135-140km.
Kasutaja avatar
freeman
Uudistaja

to jyri403
Aktiveerisin kaardi enda nimele ja Eesti aadressil, kui kasutad kohalikku pead ka pärast 3 kuud igakuist tasu maksma ja kui soovid lepingu lõpetada siis ka lõpetamis tasu,täpsemalt ka nende kodulehel. :wink:
to elit
vastuvõtmine toimub Fiskars`ilt jutt oli antenni seadistamisel Fiskarsi saatjalt kas 32 või 44 kanali signaali tugevuse järgi mis antenni liigutamisel on ca 0,... `di ehk nõks paremale on 32 S 10-15 tugevam ja nõks vasakule 44 S 10-15 tugevam, minul on viimase järgi, kui antenni keerata paremale ca 25 `Espoo saatjale siis vahepeal signaal kaob (asun Murastes) mis ei tähenda et selle maa peale ajanihe kaob ja Espoo 32 ei tule Fiskarsi 32 samal ajal minu vastuvõtjani, kui nüüd teine antenn suunata Espoo saatjale 32 püüdmiseks siis kas mitte ei peaks Fiskarsi suunal oleval antennil lõikama ära alumise ja Espoo suunal oleval ülemise osa, et segada Fiskarsilt 32 ja Espoolt 44 ja 46 ... kanalite vastuvõtt või kasutada kahte antenni Fiskarsi suunal Espoo saatja eiramiseks.
Antennina kasutan Televesi DAT 75 (minu meelest parim)
Antenni katsetusi saab lugeda ka minu eelmistest postitustest.
Kasutaja avatar
elit
Digivanake

Postitus Postitas elit »

freeman

Jah, situatsioon on arusaadav.
Raske on leida sellele põhjendust, sest:
- Fiskarsi saatjad peaksid asuma ühel mastil;
- vastuvõtuantenni suunadiagramm ei ole ka nii terav, et null koma ...
kraadi pööramisega tooks kaasa sellised muutused ühelt saatemastilt
ega SFN-i tõttu Espoolt.
Lõikamistega ja liitmisega tekkivad kaod, kuid võitu jääb ka.

Aga kuidas tuleb E32, kui antenn on suunatud Espoole? Kui tuleb hästi, siis
on võib-olla kasulikum antenne (mis on suunatud üks Fiskarsile ja teine Espoole) lihtsalt ümberlülitada. Kõnealla võiks tulla ka antenni või antennimasti pööramine (distantsjuhitavalt) null koma... kraadi võrra.
Kasutaja avatar
rihok
Edasijõudnu

Postitus Postitas rihok »

freeman kirjutas:to jyri403
Aktiveerisin kaardi enda nimele ja Eesti aadressil, kui kasutad kohalikku pead ka pärast 3 kuud igakuist tasu maksma ja kui soovid lepingu lõpetada siis ka lõpetamis tasu,täpsemalt ka nende kodulehel. :wink:
to elit
vastuvõtmine toimub Fiskars`ilt jutt oli antenni seadistamisel Fiskarsi saatjalt kas 32 või 44 kanali signaali tugevuse järgi mis antenni liigutamisel on ca 0,... `di ehk nõks paremale on 32 S 10-15 tugevam ja nõks vasakule 44 S 10-15 tugevam, minul on viimase järgi, kui antenni keerata paremale ca 25 `Espoo saatjale siis vahepeal signaal kaob (asun Murastes) mis ei tähenda et selle maa peale ajanihe kaob ja Espoo 32 ei tule Fiskarsi 32 samal ajal minu vastuvõtjani, kui nüüd teine antenn suunata Espoo saatjale 32 püüdmiseks siis kas mitte ei peaks Fiskarsi suunal oleval antennil lõikama ära alumise ja Espoo suunal oleval ülemise osa, et segada Fiskarsilt 32 ja Espoolt 44 ja 46 ... kanalite vastuvõtt või kasutada kahte antenni Fiskarsi suunal Espoo saatja eiramiseks.
Antennina kasutan Televesi DAT 75 (minu meelest parim)
Antenni katsetusi saab lugeda ka minu eelmistest postitustest.
Lihtsalt vahemärkusena mainin, et mul antenn Espoo peale keeratud, kõik muxid tulevad alati korralikult. Kuna ise asun ka murastes, siis peaks tingimused enamvähem võrdsed olema. Mul antennil tavaline lairiba võimendi vahel ja veel 6 toa vahel signaal jagatud.

Endal plaan zuumiga tegelt hüvasti jätta. Kas soomest muidu saab veel neid vaatajakaarte sealt r-kioskist? võtaksin ka nende paketi hoopis. Kuidas peale vaatajakaardi aktiveerimist tasumine toimub? kas tuleb arve eesti aadressile?
Kasutaja avatar
Martini
Entusiast

Postitus Postitas Martini »

Reedel sai Helsinki Stockmanni tehnikaosakonnast osta PlusTV kaarti, 29.90 kolmeks kuuks. Normaalselt on vist 19.90 kuus. Eesti aadressile sa arveid saama ei hakka, seal on konkreetselt lepingutingimustes kirjas, et kaarti ei tohi Soomest välja viia.

Oluline märkus - kui kaarti veebi teel aktiveerima asuda, võiks vaadata, et sa paned sellise postiindeksi, mille piirkonnas kõik MUXid levivad. Kui sa paned sellise indeksi, kus näiteks C muxi ei ole, siis nad C muxi kanaleid seal lahti ei tee kah. Et pole mõtet kaarti Helsinkis kasutades öelda, et sul on mingi maapiirkonna postiindeks:)

Kui keegi on nii julge, et kaardi kuhugi kehaõõnsusesse peidetuna 8) ära toob, peaks ta ka sellega arvestama, et zuumbox kõlbab küll hästi selle kaardi aktiveerimiseks, aga mitte kasutamiseks. Vähemalt B muxi kanaleid ta küll ei näita, ma E muxi pole proovinud.

Muide, E muxist rääkides, vahepeal oli mul seisund, kus nendel kanalitel oli Q kogu aeg 60 või rohkem, nüüd on täitsa ära kadunud. B ja C toimivad imehästi, vahepeal oli tükk aega B muxil Q üle 90, vaata ja imesta. Segane lugu, ei saagi aru, mis selle E-ga nüüd juhtus.
Kasutaja avatar
rihok
Edasijõudnu

Postitus Postitas rihok »

Martini kirjutas:Reedel sai Helsinki Stockmanni tehnikaosakonnast osta PlusTV kaarti, 29.90 kolmeks kuuks. Normaalselt on vist 19.90 kuus. Eesti aadressile sa arveid saama ei hakka, seal on konkreetselt lepingutingimustes kirjas, et kaarti ei tohi Soomest välja viia.

Oluline märkus - kui kaarti veebi teel aktiveerima asuda, võiks vaadata, et sa paned sellise postiindeksi, mille piirkonnas kõik MUXid levivad. Kui sa paned sellise indeksi, kus näiteks C muxi ei ole, siis nad C muxi kanaleid seal lahti ei tee kah. Et pole mõtet kaarti Helsinkis kasutades öelda, et sul on mingi maapiirkonna postiindeks:)

Kui keegi on nii julge, et kaardi kuhugi kehaõõnsusesse peidetuna 8) ära toob, peaks ta ka sellega arvestama, et zuumbox kõlbab küll hästi selle kaardi aktiveerimiseks, aga mitte kasutamiseks. Vähemalt B muxi kanaleid ta küll ei näita, ma E muxi pole proovinud.

Muide, E muxist rääkides, vahepeal oli mul seisund, kus nendel kanalitel oli Q kogu aeg 60 või rohkem, nüüd on täitsa ära kadunud. B ja C toimivad imehästi, vahepeal oli tükk aega B muxil Q üle 90, vaata ja imesta. Segane lugu, ei saagi aru, mis selle E-ga nüüd juhtus.
odot, Freeman mainis nagu et aktiveeris eesti aadressile. Kas keegi julgeb kinnitada veel seda et see õnnestub? ja kas ebaõnnestumise korral ka midagi juhtub? :)

Mul kodus zuumboxi pole vaid on sony telekas koos selle neotoni np4 kaardiga, milles on ka conaxi toega kaardilugeja. Keegi julgeb kinnitada kas sellega asi läheb tööle?
Kasutaja avatar
pelmeen
Entusiast

Postitus Postitas pelmeen »

Conaxi murdmisega (Canal Digitali R-kioski kaart) saab NP4 Neotioni kaardimoodul Philipsi LCD-s (37PD9631D) hakkama (ja see on ka kõik). Ühilduvus Philipsiga probleemne: Soome digi-tv kanalitel, kui moodul pesas, viskab pilti üksikuid ruute. Kui moodul välja võtta siis vabakanalitel pilt OK.
Sonyga sõltuvalt mudelist peaks paremini sobima.
Kasutaja avatar
freeman
Uudistaja

No mehed lugege ridade vahelt.
Nii nagu vastasin jyri403 ja nii nagu ütles Teile Martini.
Ostad Soomest kaardi mis tuleb aktiveerida 10 päeva jooksul (ehk näitab esimesed 10 päeva ka aktiveerimatta) aktiveerida saad kaardi interneti teel
ja see toimib 3 kuud siis tuleb igakuine kuumakse nii nagu ütles ka Martini keegi Teile Eestisse arvet ei saada kuna kaart mõeldud ikkaki Soome turule ehk 3 kuu pärast kaart enam ei toimi .......
Kui aktiveerite kaardi kirjutate nii öelda alla ka lepingule, lepingu lõpetamine maksab iga järgnev kuu maksab.
Või kasutage kohaliku Soomlase abi kaart tema nimele makske iga kuu ja kui enam vaadata ei soovi makske lõpetamis tasu,
Mis puutub kaardi aktiveerimisse siis siin vaidleks Martini `le vastu, postiindeks ei mängi rolli see vajalik vaid arve saatmiseks, kaarti on lubatud kasutada ka nii nimetatud "Mökki`is" (suvilas) mis võib asuda kusagil põhjas näiteks, ehk kaart toimib üle soome ja edastab neid teenuseid kanaleid mida kohalik saatja pakub.
Mis puutub ZoomBoxi siis sellega vähemalt Pluss tv kaardiga vaadata ei saa nii nagu ütles Teile ka Martini.

Edaspidi PlussTv `st võiksite teha uue teema ja siis võivad kõik kes soovivad seda seal ka arutada ehk järgigks foorumi reegleid kus igale asjale ka oma nurgage hiljem ka endal ja teistel lihtsam midagi alateemade järgi leida.
Loodan et saite oma küsimustele vastused ja ehk tõstab keegi ka siit vastava sisuga sõnumid tulevase alateema alla.

Tänud.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”