kanal neljas, kalev sport ja 16:9 formaat

Foorum terrestiaalse digi-tv teemadel
Kasutaja avatar
Sculder
DigiTVfänn

Re: kanal neljas, kalev sport ja 16:9 formaat

Postitus Postitas Sculder »

Henkka kirjutas:No hetkel ( kell 13.37) tuleb tallinnas see Neljas küll nii, et mingis mustad ribad on külgedel.
(nagu 4:3 oleks), samal ajal teleka ja zoomboksi seaded peaks õiged olema
Seaded ongi õiged sest praegu tulevad saadete reklaamid ja need on 4:3 või 4:3 letterbox formaadis mitte aga 16:9.
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

Näha, et Starman kas ei taha või ei oska confida om asju nii, nagu peab. Kunda kaabelvõrgus (Rakvere peajaama toitel) kanalilt Neljas tuleb nt kinoformaat 2,21:1 nii, et seda näidatakse 16:9 formaadiga aknas (pikad näod ka seal), mis on letterboxitud 4:3 aknasse. Mina sätin oma telekast pildi õigeks, aga vanema 4:3 teleka omamik peab ikka pikki nägusid vahtima. Edasi soome YLE-dega on selline pull, et nende 16:9 on ka letterboxitud 4:3-le, aga subtiitritega on asi mäda, kuna pool kirja satub letterboxitud pildi all olevale mustale alale, zuumin selle täielikult üle 16:9 teleriekraani, siis poolt kirja ei näe üldse. Ainuke võimalus vaadata filmi 16:9 telekal lükata see 4:3 peale, on see väike 16:9 igalt poolt "leinaraamiga" ümbritsetud. See jama hakkas peale pärast detsembrikuist kolmepäevalist katkestust soomedel. Starmani väljastus on orienteeritud ainult 4:3 teleriomanike järgi, mitte paindlikult, nagu peaks. Masendav. Peaks vist Elioni üle minema. Kuidas seal 16:9 formaadiga on? :twisted:
Kasutaja avatar
PRR24
Entusiast

Postitus Postitas PRR24 »

Zuum Tartus.
Kalev näitab pidevalt 4:3 pilti, isegi kui source (ntx jalgpall) on 16:9.
Neljas vahetab formaati küll. Ntx eilne 80-päeva film tuli korrektselt ülilai @ 16:9.
Samas, golfirännakusaade tuli ka 16:9. Lähtudes kogemusest, et golfipallid on ümmargused, oleks pidanud see 4:3 olema.
Kasutaja avatar
Sculder
DigiTVfänn

prigin kirjutas:
Sculder kirjutas:mongel vaatan Neljandat Zuumi kaudu ja kui saade on olnud tõeline 16:9 siis on see nii ka ekraanil olnud (ei mäleta mis saade see oli eile, sai seda korraks vaadatud enne peole minekut ja täna mälu just ei hiilga oma kohalolekuga).
Reklaamid on aga 4:3 ja seega on mustad ribad külgedel normaalsed. Ning näiteks "Varjatud elu" sarja reklaamis on pilt 4:3 letterbox ja seega normaalne, et mustad ribad on nii külgedel kui ka üleval ja all.

Mida on Kalev Spordilt tulnud tõelises 16:9 formaadis ? Mul pole veel midagi silma jäänud.
zoomist jutt ei käigi, seal võibki kõik õieti toimida - kuna ei kasuta siis ei oska kommenteerida.
probleem on dvb-c edastusega.

Kalev spordist edastati jalgpalli 16:9 formaadis, samuti oli ükspäev wrc saade 16:9.
Täiesti teadlik ,et jutt DVB-C`st. Vastus oli mõeldud mongelile kuna ta küsis millelt Neljandat vaatan (Tegelikult on ka Starmani kaabel olemas aga ei viitsi praeguses olekus teise maja otsa jalutada).

DVB-c kohta aga käis mu esialgne küsimus :
Sculder kirjutas:Oled sa päris kindel ,et see mida vaatasid Neljanda pealt tol hetkel oli 16:9 suhtes aga mitte 4:3 letterbox ?
Neljas ei ole täielikult 16:9 kanal ja seega ei ole 100% kõik mis sealt edastatakse 16:9`s ning sellest ka see küsimus.

Hmmm peab rohkem Kalevit vaatama. Ma mäletan vaid neid Inglise jalgpalli ülekandeid mida nad 16:9 formaadist 4:3 surusid ja siis tuli ise pilt õigeks lüüa ,et murul venitatud mehed ringi ei jookseks.
prigin
Edasijõudnu

Postitus Postitas prigin »

Sculder kirjutas:
prigin kirjutas:
Sculder kirjutas:mongel vaatan Neljandat Zuumi kaudu ja kui saade on olnud tõeline 16:9 siis on see nii ka ekraanil olnud (ei mäleta mis saade see oli eile, sai seda korraks vaadatud enne peole minekut ja täna mälu just ei hiilga oma kohalolekuga).
Reklaamid on aga 4:3 ja seega on mustad ribad külgedel normaalsed. Ning näiteks "Varjatud elu" sarja reklaamis on pilt 4:3 letterbox ja seega normaalne, et mustad ribad on nii külgedel kui ka üleval ja all.

Mida on Kalev Spordilt tulnud tõelises 16:9 formaadis ? Mul pole veel midagi silma jäänud.
zoomist jutt ei käigi, seal võibki kõik õieti toimida - kuna ei kasuta siis ei oska kommenteerida.
probleem on dvb-c edastusega.

Kalev spordist edastati jalgpalli 16:9 formaadis, samuti oli ükspäev wrc saade 16:9.
Täiesti teadlik ,et jutt DVB-C`st. Vastus oli mõeldud mongelile kuna ta küsis millelt Neljandat vaatan (Tegelikult on ka Starmani kaabel olemas aga ei viitsi praeguses olekus teise maja otsa jalutada).

DVB-c kohta aga käis mu esialgne küsimus :
Sculder kirjutas:Oled sa päris kindel ,et see mida vaatasid Neljanda pealt tol hetkel oli 16:9 suhtes aga mitte 4:3 letterbox ?
Neljas ei ole täielikult 16:9 kanal ja seega ei ole 100% kõik mis sealt edastatakse 16:9`s ning sellest ka see küsimus.

Hmmm peab rohkem Kalevit vaatama. Ma mäletan vaid neid Inglise jalgpalli ülekandeid mida nad 16:9 formaadist 4:3 surusid ja siis tuli ise pilt õigeks lüüa ,et murul venitatud mehed ringi ei jookseks.
justnimelt, vaatasingi miskit inglise liiga ülekannet, sama olukord on starmani DVB-C's kanal neljandaga ning seda vaid siis kui edastatakse miskit filmi või muud widescreen contenti. Pilt tuleb õigeks "suruda" ... võibolla kalevsport ei kasutagi edastuseks 16:9 formaati, ei tea, kuid sama settingu muutmise peale läksid minul "õigeks" nii kanal neljas kui kalev sport.
Kasutaja avatar
Sculder
DigiTVfänn

Hmmm huvitav. Võibolla on Starmani DVB-C puhul neil (Starman`il) Neljanda edastusel oma tehnikas mingi linnuke tegemata (vms.) :?
Kasutaja avatar
jyri403
DigiTVfänn

Postitus Postitas jyri403 »

Oma kogemustest Starmaniga suheldes võin öelda, et selle "linnukese" tekitamiseks peab põhjendamatult palju lärmi tegema ja siis saab kuulda meetriteviisi põhjendusi, miks seda teha ei saa, kas ei saada aru või põhjendatakse mittetegemist 4:3 telekate suure osakaaluga vaatajatel. Või leitakse muu põhjendus.
prigin
Edasijõudnu

üks pilt on parem kui sada sõna :)

tv3 http://img295.imageshack.us/img295/6047/dsc00944yi2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
kanal neljas http://img261.imageshack.us/img261/5011/dsc00948em0.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
yle1 http://img179.imageshack.us/img179/6321/dsc00949il9.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

starmani kaabellevi tallinna kesklinnas.
Kasutaja avatar
Sculder
DigiTVfänn

No siin tuleks jah Starmaniga või Neljas TV-ga ühendust võtta. Ei tahaks uskuda et nad meelega DVB-c* Neljanda 4:3 lükkavad, siis teeks nad seda kõigi kanalitega.
Kasutaja avatar
renee
DigiTVfänn

Postitus Postitas renee »

ehh, ma ka vahtisin nelja ja jama, pean dvb-c boxy 4:3 formaadile ümber hääletsama, et saaks filmi vaadata???, kuna laiformaati mis box telekasse saadab, ei anna enam teist korda laiaks venitada.
Kasutaja avatar
Martini
Entusiast

Postitus Postitas Martini »

Minu paha. Üle DVB-T on Neljanda widescreen bitt saadete ajal siiski paigas ja kõik on nii nagu peab. Mind ajas segadusse see, et sel ajal, kui saateid reklaamiti, näidati neid tõesti 4:3 letterboxituna, aga reaalse saate ajal on kõik OK. Ma olen lihtsalt harjunud sellega, et soomlastel käib see bitt nipsat-napsat sisse välja, isegi ühe reklaamibloki raames iga üksiku reklaami kaupa, nagu vaja, ma ei tulnud selle peale, et Neljas laseb reklaame teistmoodi kui saateid.

Mu arvamus sellest kanalist ainult paraneb iga hetkega.
Kasutaja avatar
PRR24
Entusiast

Postitus Postitas PRR24 »

Ma tahaks ka omalt poolt Neljandat kiita. Omasaateid neil küll pole, aga käivitus on kulgenud palju valutumalt ja veavabamalt, kui Kommikanalil. Kanali logo ja graafika on kena. 16:9 ruulib täiega.
Kasutaja avatar
Henkka
In Memoriam

Postitus Postitas Henkka »

Jah, hetkel (23.50) tuleb Neljanda pealt mingi kino igati formaadis nagu vaja, aga Kalev Spordi peal on jalka raskelt dieeti pidavate mängijatega :mrgreen:
Kohe kahju hakkab neist, näod on nii kokku tõmmanud :roll: , aga muidu ilusad kõhnad vennikesed küll :? Ei tea, kas nad ikka korralikult süüa saavad :mrgreen:

Kui tõsiselt küsida, siis kelle süü selline kammajjaa on?
Ma ei kavatse hakata zoomboksi või telekat iga kord ümber konfima mingi kommikanali pärast - kõik ülejäänud kanalid töötavad zuumboksi kaudu normaalselt (soomlased ja nüüd näib, et ka meie uus Neljas, õnneks testkanalid Voom HD ja Luxe HD nagunii)
prigin
Edasijõudnu

Henkka kirjutas: Kui tõsiselt küsida, siis kelle süü selline kammajjaa on?
Ma ei kavatse hakata zoomboksi või telekat iga kord ümber konfima mingi kommikanali pärast - kõik ülejäänud kanalid töötavad zuumboksi kaudu normaalselt (soomlased ja nüüd näib, et ka meie uus Neljas, õnneks testkanalid Voom HD ja Luxe HD nagunii)
Tsiteeriks kreisiraadiot siin: "me ei ole nii rikkad !" ;)

Kuid tõesti, miks selline kammajaa ?
Kasutaja avatar
digikasutaja
Uudistaja

Postitus Postitas digikasutaja »

üle dbd-c 16:9 bit kahjuks küll paigas ei ole.
Vasta

Mine “Maapealne Digi-TV”